Mexico: A Culinary Quest

Kulináris vándorút Mexikó hagyományos ételein és népének ínyenc világán keresztül. Az ország 31 államának festői tájain és a fővárosán át vezető utazás krónikája, több mint 100 szórakoztató és ismeretterjesztő cikkel. Ez a könyv megragadja Mexikó lényegét, szellemét, kultúráját, ételeinek történetét és kortárs gasztronómiai stílusainak ámulatba ejtően változatos skáláját.
A Yucatán-félszigettől Baja California-ig, Michoacán-tól Tabasco-ig, és Nuevo León-tól Chiapas-ig, a Mexico: A Culinary Quest időtlen ideje fennálló kulináris hagyományok felkutatására indul és az út során bemutat apácákat, úrhölgyeket, parasztokat, szegénynegyedek lakosait, kreatív szereplőket a művészetek, az építészet, zene és a média világából, üzletembereket és – természetesen – nagy nevű séfeket. A 100 élettel teli cikket helyiek és helyek hangulatképei kísérik, amik az esztétikus kölcsönhatást erősítik a vizuális és szövegi tartalom között. Habár a fókusz az ételeken van, a könyv vonzereje nem csak a megismert arcokban – asztalaikban, ételeikben, helyi különlegességeikben, és konyháikban – rejlik, az ország lenyűgöző helyszínei és tájai is ugyanolyan fontos szerepet kapnak. Igényes helyektől helyi csehókig a Mexico: A Culinary Quest lakoma a szemnek, az érzékeknek és a szellemnek egyaránt.
Photo: Adam Wiseman
Termékinformációk
Szerzők: | Hossein Amirsadeghi, Ana Paula Gerard |
Kiadó: | Thames and Hudson Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2017 |
ISBN: | 9780500970829 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 25 x 32 x 4.8 cm |
Súly: | 3.92 kg |
Oldalszám: | 600 |
Ár: |
16 990 Ft (16 181 + ÁFA) |
Státusz: | Jövőbeni megjelenés |
Keresés
The Atlas of Bourbon and American Whiskey

Tegyen egy utazást az amerikai whisky Eric Zandona szeszesital-specialistával. Eric Zandona – az American Distilling Institute szeszesital-szakértője – aki régiónként vezeti be az amerikai whisky egyedi ízeibe és történeteibe, Kentucky bourbon szívétől a New York-i Empire Rye forradalomig.
The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.