Mexico: A Culinary Quest
Kulináris vándorút Mexikó hagyományos ételein és népének ínyenc világán keresztül. Az ország 31 államának festői tájain és a fővárosán át vezető utazás krónikája, több mint 100 szórakoztató és ismeretterjesztő cikkel. Ez a könyv megragadja Mexikó lényegét, szellemét, kultúráját, ételeinek történetét és kortárs gasztronómiai stílusainak ámulatba ejtően változatos skáláját.
A Yucatán-félszigettől Baja California-ig, Michoacán-tól Tabasco-ig, és Nuevo León-tól Chiapas-ig, a Mexico: A Culinary Quest időtlen ideje fennálló kulináris hagyományok felkutatására indul és az út során bemutat apácákat, úrhölgyeket, parasztokat, szegénynegyedek lakosait, kreatív szereplőket a művészetek, az építészet, zene és a média világából, üzletembereket és – természetesen – nagy nevű séfeket. A 100 élettel teli cikket helyiek és helyek hangulatképei kísérik, amik az esztétikus kölcsönhatást erősítik a vizuális és szövegi tartalom között. Habár a fókusz az ételeken van, a könyv vonzereje nem csak a megismert arcokban – asztalaikban, ételeikben, helyi különlegességeikben, és konyháikban – rejlik, az ország lenyűgöző helyszínei és tájai is ugyanolyan fontos szerepet kapnak. Igényes helyektől helyi csehókig a Mexico: A Culinary Quest lakoma a szemnek, az érzékeknek és a szellemnek egyaránt.
Photo: Adam Wiseman
Termékinformációk
Szerzők: | Hossein Amirsadeghi, Ana Paula Gerard |
Kiadó: | Thames and Hudson Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2017 |
ISBN: | 9780500970829 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 25 x 32 x 4.8 cm |
Súly: | 3.92 kg |
Oldalszám: | 600 |
Ár: |
16 990 Ft (16 181 + ÁFA) |
Státusz: | Jövőbeni megjelenés |
Keresés
The French Laundry Cookbook
Thomas Keller első szakácskönyve, és mindannak ellenére, hogy 1999-ben jelent meg, tartamilag olyan kielégítő, mint maga az étterem, mely 3 Michelin csillagos. A könyv nem véletlenül a világ egyik legjobban keresett szakácskönyve.
Ikarus invites the world's best chefs VOL7
Az Ikarus étterem vendégszakácsai kivételes konyhaművészetüket mutatják be, legyen szó fúziós, molekuláris gasztronómiáról vagy hagyományos konyháról. Martin Klein ügyvezető séf a nemzetközi csúcsszakácsok legjavát kínálja; kulináris turnéja például Görögország, Franciaország és Brazília felé vezet.
The British Cookbook
Fedezzen fel több mint 550 nagyon kedvelt receptet, amelyek a regionális és szezonális brit főzés gazdag hagyományait ünneplik.
The British Cookbook
Fedezzen fel több mint 550 nagyon kedvelt receptet, amelyek a regionális és szezonális brit főzés gazdag hagyományait ünneplik.