Barion Pixel

On Eating Insects

Essays, Stories and Recipes


« Vissza | Szerzők: Nordic Food Lab, Joshua Evans, Roberto Flore, Michael Bom Frøst
  2017. augusztus 09. 17:31

On Eating Insects

Egy lebilincselő, közvetlen betekintés napjaink legérdekfeszítőbb gasztronómiai trendjébe – a rovarok konyhai felhasználásába és fogyasztásukba.


A könyvről

A rovarok fogyasztásának ideáját az utóbbi években nagyon felkapták a nyugati világban, olyan médianyilvánossággal, ami a szenzációhajhász főcímektől a gazdasági előnyökkel foglalkozó szenvedélyes cikkekig terjednek. Ennek ellenére, nagyon kevés írás született a rovarok ízéről, alapanyagként nyújtott sokrétűségükről és hogy mégis, hogyan készítsük el őket. Az On Eating Insects (A rovarok fogyasztásáról) az első olyan könyv, ami teljes körűen foglalkozik a témával, esszékkel bemutatva a rovarok fogyasztásának kulturális, politikai és ökológiai jelentőségét, történekkel, kóstolási jegyzetekkel és a Nordic Food Lab receptjeivel téve teljessé a könyvet.


A szerzőkről


A Nordic Food Lab egy non-profit, eredményeit mindenki számára elérhetővé tévő szervezet, ami a kulináris sokszínűség és ízletesség terén végez kutatásokat. A 2008-ban alapított intézmény a természettudomány és a humán tudományok módszereit egyesítve közelíti meg a világ népeinek konyhatechnikáit, és felfedni kívánja az északi régióban rejlő ehető lehetőségeket – olyan ízeket, amik mondanak valamit és olyan ételeket, amiket áthat a hely és az idő szelleme. Azon dolgoznak, hogy kiszélesítsék ízlésvilágukat; ötletekkel hozakodnak elő, kifejlesztenek és adaptálnak gyakorlati módszereket azoknak, akik örömmel készítenek ételeket és azoknak, akik örömüket lelik az étkezésben.
Josh Evans irodalmat és filozófiát hallgatott a Yale Egyetemen. Dolgozott a Yale Sustainable Food Project és az Edible Schoolyard NYC projektek kidolgozásán mielőtt 2012-ben csatlakozott a Nordic Food Lab csapatához. Jelenleg, négy évnyi, a Lab-nél eltöltött kutatómunka és az Insect Project (rovarprojekt) vezetése után, a University of Cambridge posztgraduális képzésén vesz részt. Robert Flore egy szardíniai felfedező, 2014 óta a kulináris kutatás-fejlesztés feje a Nordic Food Lab-nél. Utazásai során technikákat és történeteket gyűjtött össze a világ minden tájáról. Útjait nagy alapossággal szervezte meg a célból, hogy jobban megértse a rovarok gyűjtését, elkészítését és dicsőített mivoltát különböző kultúrákban. Robert alapvető szerepet játszik az ízletesség újra definiálásában és a határok kiterjesztésében.
Michael Bom Frøst a Nordic Food Lab igazgatója. Az érzékekkel foglalkozó tudományágak területén rendelkezik akadémikus háttérrel. 2007 óta kutatásai a gasztronómia és a tudomány határfelületeire fókuszálnak. Személye kulcsfontosságú volt a University of Copenhagen Élelmiszertudományi karán folyó tudományos megközelítésű kulináris kutatás felépítésében. Ott, a Food Design and Consumer Behaviour (ételdesign és a fogyasztói magatartás) kutatócsoport docenseként tevékenykedik.

Photo: Phaidon


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Nordic Food Lab, Joshua Evans, Roberto Flore, Michael Bom Frøst
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Technológia, Alapanyag, Akciós / Kedvezményes, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9780714873343
Nyelv: Angol
Méretek: 21.5 x 28 x 3 cm
Súly: 1.26 kg
Oldalszám: 336
Ár (AKCIÓS): 12 890 Ft helyett: 8 990 Ft
Státusz: Raktáron

Tartine Bread

Tartine Bread

Tartine – kenyérbiblia az otthoni kenyérkészítőknek és a hivatásos pékeknek. Chad Robertson tollából; egy olyan embertől, akit sokan a legjobb kenyérsütőnek tartanak az Egyesült Államokban, és Elizabeth Prueitt mellett társtulajdonosa a San Francisco-i Tartine Bakery-nek. Hajnali öt órakor, Chad Robertson egyenetlen, pazar Tartine veknijeit kiveszik a sütőből. A kenyér San Francisco legendás Tartine Bakery-jében egy órán belül elfogy, majdnem minden egyes nap.


Fleisch

Fleisch

Ludwig Maurer chef, organikus Wagyu tenyésztő, food stylist és bevallása szerint a hús szerelmese. Értelmezése alapján az egész állat egy ritka, különleges alapanyag, és nem csak a filé és rib eye. Ő arra törekszik, hogy a legtöbb húsrészt fel lehessen használni, mert mindegyiknek megvan a sajátossága, élvezeti értéke. Kreatív, modern, egyedi megközelítéssel technológiákkal alkotja ételeit, néha vad ötletek is felmerülnek, mindettől függetlenül az óvatosság, a természetesség jellemzi.


Szerzők: Ludwig Maurer

Cooking Sous-Vide

Cooking Sous-Vide

Sous-vide, főzés vákuumban. A technológia adta lehetőségek legteljesebb kihasználását segítő szakkiadvány. A sous-vide előnyei közé sorolhatjuk a kíméletességet, lédússágot és a tökéletes texturát, magas tápanyag értékeket, ízek-aromák teljességét és kiemelését, gazdaságosságot, precíziós és kiszámítható konyhai munkafolyamatokat.


Tequila & Mezcal

Tequila & Mezcal

A mexikói master desztillátorok új generációja nagy büszkeséggel és gondossággal készítenek tequilát és mezcalt. Ez az átfogó útmutató alkalom arra, hogy felfedezd mindkét azték gyökérű szeszes ital történetét.