Pheasant, Quail, Cottontail

Upland Birds and Small Game from Field to Feast


« Vissza | Szerzők: Hank Shaw
  2020. július 07. 11:04

Pheasant, Quail, Cottontail

Átfogó, pazarul illusztrált szakácskönyv a Hunter Angler Gardener Cook díjnyertes weboldal írójától, vad és nevelt hegyvidéki madarak és kisméretű vadmadarak előkészítésének és elkészítésének szentelve.


A vadmadarakat mindig is nagy becsben tartották az étkezőasztaloknál, legyen egy vadász ejtette fajd megsütve vagy a Hálaadásnapi pulyka. Fácánok, fürjek, nyulak, galambok, fajdok – ezek nagy gasztronómiai hagyományokkal bíró egyedülálló fajták, amik páratlan ízeket hoznak a szakácsok palettájára. Sok szakács fél a szárnyasoktól – sovány a húsuk és atlétikusak, a vadmadarak, nyulak és vadnyulak pillanatok alatt kiszáradnak. A Pheasant, Quail, Cottontail bemutatja, hogyan készítsük el a kisvadakat tökéletesen, ropogós bőrrel, szájban olvadó brézekben és konfitokként, pörköltekben, kolbászokként és sok más módon.
Hank Shaw, díjnyertes gasztronómiai újságíró, vadász, szakács, és a vadonból-az-asztalra mozgalom hangadója, minden szükséges tudást megad a vadmadarak beszerzéséhez, tisztításához és elkészítéséhez, a fürjtől a fácánig, a pulykától a galambig és még tovább. A Pheasant, Quail, Cottontail bemutatja a kistestű vadak - nyulak, vadnyulak és mókusok elkészítését is, részletes információkkal ezen fajták feldolgozásához, hogyan válasszunk a piacon, hogyan kopasszuk és lógassuk a vadmadarakat. Shaw nemzetközi de közérthető receptjei között találunk egyszerűket mint a Sült Fácán és a Írós Rántott Nyúl, nemzetközi klasszikusokat, mint a Toszkán Vadnyúlragu, Francia Mustáros Nyúl, Mexikói Pulykás Tamale Tökkel és Tso Tábornok Fácánja és olyan egyedi ételeket, mint a Michigani Sült Szalonka. Vadakból készült hentestermékek sorával is megismerkedhetünk, friss kolbászoktól a konfitokig és terrinekig.
A legátfogóbb kalauz vad és háziasított hegyvidéki madarak és kis vadak elkészítéséhez - a Pheasant, Quail, Cottontail értékes társ lesz vadászoknak és azoknak is, akik a boltban vett, pulyka, nyúl vagy fürj jobb elkészítésére törekednek.

Photo: Holly A. Heyser 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Hank Shaw
Kiadó: Chelsea Green Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Technológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Vad / Game
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9780996944816
Nyelv: Angol
Méretek: 20.3 x 22.9 x 2.3 cm
Súly: 1.13 kg
Oldalszám: 336
Ár: 10 690 Ft