The Fundamental Techniques of Classic Bread Baking

The French Culinary Institute


« Vissza | Szerzők: Matthew Septimus, French Culinary Institute
  2012. július 15. 21:12

The Fundamental Techniques of Classic Bread Baking

A világhírű francia Kulináris Intézet és Nemzetközi Gasztronómiai Központ (New York City) French Culinary Institute presztízs minőségű kenyeres „pék” tankönyve. Az 1997-ben útnak indított pék tanfolyamot a napjainkban is oktatják, a világ legjobb mesterpékjei közreműködésével.


A könyv alapjául szolgáló, elismert programot, eredetileg Dan Leader (Bread Alone Bakery) alakította ki, amit tovább finomítottak az elmúlt 15 évben. A tökéletesítésben, a világ legnagyobb kézműves pékei, pékségei vettek részt (ideértve a mester pékeket is, közülük kettő /Bouley Pékség New York City- ből és a Thomas Keller Bouchon Bakery a Napa-Völgyből). A könyvben, jól bevált kenyér receptek kerülnek bemutatásra, az aktuális „kenyér” trendet-, irányt követve, sok esetben alakítva azt, mely egyben referenciaként is szolgál a pék szegmensben dolgozók számára. A kiadványban, a világ minden tájáról, többek között francia, olasz, német és közép-európai, és gluténmentes kenyerek kerülnek kidolgozásra, bemutatásra.

A fejezetekre osztott könyv ismerteti a kenyérsütéshez szükséges alapanyagokat, eszközöket, nagyon érthetően, magyarázóan ismerteti az előkészítési-elkészítési technológiákat (sok értelmező táblázattal kiegészítve), formázásokat, sütési módozatokat, és lépésről lépésre (step by step) módszerrel minden mozzanatot, nagyon sok fényképpel alátámasztva. Ismerteti továbbá a kenyérsütés 14 alaplépését, alapszabályát! A kenyérsütés ismét reneszánszát éli, a minőségi éttermeknél pedig szinte kötelező a több fajta, friss, házi ropogós házikenyér, ezért a könyv óriási segítséget nyújt a pék szegmensben továbbfejlődni akaró pékeknek, szakácsoknak, és sütni szerető egyéneknek.

A méltán híressé vált Kulináris Intézet kenyeres tankönyve nélkülözhetetlen, megkerülhetetlen e témában.

OUT OF PRINT


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Matthew Septimus, French Culinary Institute
Kiadó: Stewart, Tabori and Chang Inc.
Kategória: Technológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education
Kiadás éve: 2011
ISBN: 9781584799344
Nyelv: Angol
Méretek: 26 x 23.5 x 3.5 cm
Súly: 1.91 kg
Oldalszám: 352
Ár: 15 590 Ft