The New Cucina Italiana

What to Eat, What to Cook, and Who to Know in Italian Cuisine Today


« Vissza | Szerzők: Laura Lazzaroni
  2021. március 07. 19:58

The New Cucina Italiana

Mindenki szereti az olasz ételeket. Az olasz az a konyha, amiről a legtöbbet beszélnek, írnak és globális népszerűségnek örvend. 


De ahogy az utazók a kevésbé kitaposott ösvényeknek indultak a világ más részein új kulináris élmények nyomában, Olaszországban még a legelkötelezettebb foodie-k is tradicionális ételek ugyanolyan, képeslapra illő verzióit eszik, alkalmi betérőkkel egy maréknyi favorizált fine-dining étterembe.
Mindezek ellenére az ország legérdekesebb konyhája a jól bejáratott helyeken kívül található, és legalább annyira változatos és személyiséggel teli, mint amennyire ízletes. A séfek új generációja hosszú utat tettek meg a nagyi konyhájától: a hagyományokat tisztelettel, de felszabadult hozzáállással közelítik meg, újragondolják az olasz étterem formáját, újra felfedezik a gazdálkodást és a gyűjtögetést, és komoly koktélfelhozatallal büszkélkedhetnek. Ez a könyv harminckét séfet és vendéglátóst mutat be, akik újraalkotják az olasz étkezés legnagyobb slágereit: a trattoriatól a fine diningig, az aperitivotól a pizzeriákig, Laura Lazzaroni vizuális kalandra viszi olvasóit északról délre, megállókkal éttermekben, fogadókban, farmokon és pop-up-okon országszerte, történeteken és recepteken át bemutatva a nézőpontok, hatások és alapanyagok sokaságát, amik azt a mozgalmat alkotják, ami az ország gasztronómiai újjászületése felé vezető utat kövezik.

Hamarosan 

A folyamatosan változó font árfolyamok miatt a feltüntetett ár változhat, a végleges ár a kiadvány megjelenésének és beérkezésének időpontjában kerül véglegesítésre és számlázásra!

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Laura Lazzaroni
Kiadó: Rizzoli International Publications
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2021. március 16.
ISBN: 9780847868551
Nyelv: Angol
Méretek: 20.3 x 25.4 x 2.8 cm
Súly: 1.34 kg
Oldalszám: 256
Ár: 12 190 Ft
(11 610 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Under Pressure

Under Pressure

Sous-Vide főzés = kulináris innováció. Ebben a forradalmi szakácskönyvben, Thomas Keller/ 3 Michelin csillagos chef: French Laundry, PerSe, Bouchon, Bouchon Bakery/ Amerika legelismertebb séfje, bebizonyítja, hogy a Sous-Vide technológia miért is az egyik legbiztosabb főzési módszer, mely magában foglalja a pontos, precíz főzési hőmérsékleteket és főzési időket.


Szerzők: Thomas Keller

Belgian Beer - Tested and tasted

Belgian Beer - Tested and tasted

Michael Jackson sörös könyvének méltó utódja, közérthető infó grafikákkal és diagramokkal, kedvenc belga sörének és íztípusának leteszteléséhez, egy ízléses és hasznos kalauz formájában kiadva.


Foie Gras

Foie Gras

A gasztronómiában a Foie gras-t, vagyis a libamájat a konyha ékszerének tartják. André Bonnaure könyve a profi szakácsoknak, séfeknek és a téma iránt érdeklődőknek szól. Minden információhoz hozzájuthatunk, ami a libamájjal kapcsolatos, és egyben eloszlatja azt a sok félelmet, hiedelmet ami az alapanyaggal kapcsolatos volt.


Szerzők: André Bonnaure

Belgian Trappist and Abbey Beers

Belgian Trappist and Abbey Beers

Mind a harminc féle belga apátsági sör teljes áttekintése. Hol gyökerezik a belga apátsági sörök gazdag öröksége? Milyen nevezetes történetek szólnak erről az eredeti, munkaigényes termékről? Miben különböznek a Trappista sörök a többi típustól?