Vervegen Kochen

Molekulare Techniken und Texturen


« Vissza | Szerzők: Heiko Antoniewicz
  2011. augusztus 31. 00:16

Vervegen Kochen

„A molekuláris konyha több mint látványkonyha” Heiko Antoniewicz. A molekuláris konyha lehetőségei túlmutatnak a legendás a Ferran Adriatól ismert sárgadinnye kaviáron, illetve a Heston Blumenthal által népszerűvé vált, köd borította és füstaromákkal aromatizált, a folyékony nitrogénes Gin Tonic-on, mindazonáltal, ez a két innovatív alkotás jelképezi a 21 századi avantgárd konyháját.


Heiko Antoniewicz Dortmundból, intenzíven foglalkozik a molekuláris konyha tökéletesítésével. Nem meglepő, hogy alkotásai „érettek”, és ellenállhatatlanok. Hagyománytisztelő, de egyben a modernitás híve is, klasszikus ételeket az új technikákkal, technológiákkal tökéletesíti-egyesíti, az eredmény: meglepő textúrák, mennyei és varázslatos ételeket. A fejezetekre bontott kiadvány minden része egy sajátos technikát-technológiát mutat be, alátámasztva azt kidolgozott, működő receptekkel.
A könyv átfogó ismeretekhez juttatja az olvasót a molekuláris konyha világából. Ismerteti a molekuláris konyha technikáit, texturáit /állagait/, illat, íz párosításokat /harmónia/, sferification, emulsification, surprises fogalmakat és használatukat, és persze a sous-vide technológiát. Szótárszerűen összegyűjtött nyersanyagok-alapanyagok, modern konyhatechnológiai eszközök ismertetése, hogy könnyen kiigazodjunk az oly gyorsan fejlődésnek indult gasztronómia szegmens világában. A szerző könyve, könyvei az innovatív kiadványok közé sorolhatok, melyek sokáig aktuálisak lesznek.

Tekintsen bele a kiadvány tartalmába itt.

http://www.antoniewicz.org/

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Heiko Antoniewicz
Kiadó: Matthaes Verlag
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag, Nyelv - Német / German Books
Kiadás éve: 2008
ISBN: 9783875150247
Nyelv: Német
Méretek: 22.4 x 28.5 x 2 cm
Súly: 1.2 kg
Oldalszám: 240
Ár: 26 990 Ft