Barion Pixel

Wassim Hallal

Restaurant Frederikshøj / Signed Version


« Vissza | Szerzők: Wassim Hallal
  2017. október 21. 20:31

Wassim Hallal

Új könyvében, Wassim Halal séf saját kezűleg válogatta össze legjobb receptjeit a dániai Aarhus-ben működő, Michelin csillagos Frederikshøj étterméből. Barátja, az ismert művész Michael Kvium 8 litográfiát készített, ami a séfet az őrület és zsenialitás határán mozgó ember archetípusaként ábrázolja.


Wassim Hallal, a dán gasztronómia jól ismert személyisége. A 2000-es években az ország egyik legtehetségesebb szakácsaként volt ismert, aki elhivatott a minőség iránt és azok közé a gasztronómiai megújítók közé tartozik, akik a dán gasztronómiai univerzumot a ma is ismert nemzetközi szintre emelték. Wassim most olyan szakácskönyvet adott ki, ami egyszerre gyűjtemény a Frederikshøj étterem legjobb receptjeiből, mely kiegészül az ambiciózus művészebarát / Michael Kvium művészetével.

 

A könyv elején Wassim ezekkel a szavakkal mutatja be a projektet:

’Sok éve álmodom erről a könyvről, volt egy képem arról, hogy kiadom az évek alatt összegyűlt legjobb receptjeimet, de ez a kiadvány több lett ennél. Álmodtam egy szakácskönyvről, ami egyszerre művészeti alkotás is. Ennek a kettőnek az ötvözéséből olyan mű született, ami bepillantást enged a séf személyiségébe, aki napjaink egy nagy jelensége.’

A műalkotások azt a dualitást dolgozzák fel, amit Wassim az őt körülvevő világ, a séfekről alkotott képéből érzékel. Egyrészről Wassim azt tapasztalja, hogy a séfeket piedesztálra emelik, másrészről olyan hisztérikaként ábrázolják, aki üvöltözik a katonákkal.

Az előszóból idézve:

’A séf az angyal és az ördög szimbóluma lett, a mennyé és a pokolé. De az én meglátásomban ez a két oldal elválaszthatatlan. Fegyelem nélkül nincs tökéletesség. Nem lehet egy országot kiemelni a ’szósz-krumplival’ kultúrából néhány álmatlan éjszaka nélkül. Én ezt a kettősséget a fekete-fehér szakácsnak nevezem, és elválaszthatatlanul összetartoznak.’ Műalkotásaiban Michael Kvium ezt a kettősséget dolgozza fel.
A projekt, vagyis a könyv összesen 100 receptet tartalmaz, mely – a Before (Előtte), Sea (Tenger), Land (Föld), After (Utána) és Beside (Mellett) részekre van osztva, mindegyikük lélegzetelállító fotókkal illusztrálva. A receptek használata előzetes tapasztalatot igényel!Minden receptet Wassim Hallal írt, a fotókat Jesper Rais, a tervezést Søren Varming a Punktum Design-tól, a szöveget Morten Wilhelm Scholz készítette. A könyv terjedelme 304 oldal.

A speciális verzió, Coffee Table Book (óriási méretben, fa tokban /asztal verzióban) csak egyedi ajánlat alapján rendelhető. Amennyiben érdekli, kérjen ajánlatot az ismert elérhetőségeken. / Cookbooks.hu/

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Wassim Hallal
Kiadó: BooksforCooks
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9788799791828
Nyelv: Angol
Méretek: 23 x 30 x 3.5 cm
Oldalszám: 304
Ár: 39 890 Ft
(37 990 + ÁFA)
Státusz: Jövőbeni megjelenés

The Olive Oil Masterclass

The Olive Oil Masterclass

Az olívaolaj az egyik legegészségesebb és legősibb olaj és népszerűsége megállíthatatlanul nő a világ minden táján. Olyan sok mindent lehet róla mesélni, mégis olyan keveset tudunk. Tökéletes az alkalom, hogy változtassunk ezen és több megbecsüléssel legyünk az olívaolaj felé.


Faviken - 4015 Days, Beginning to End

Faviken - 4015 Days, Beginning to End

Szellemes, őszinte és éleslátó: óda, Magnus Nilsson séf rendkívüli étterméből, és izgalmas kommentár a gasztronómiai kultúráról.


Szerzők: Magnus Nilsson

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury