Barion Pixel

Wassim Hallal

Restaurant Frederikshøj / Signed Version


« Vissza | Szerzők: Wassim Hallal
  2017. október 21. 20:31

Wassim Hallal

Új könyvében, Wassim Halal séf saját kezűleg válogatta össze legjobb receptjeit a dániai Aarhus-ben működő, Michelin csillagos Frederikshøj étterméből. Barátja, az ismert művész Michael Kvium 8 litográfiát készített, ami a séfet az őrület és zsenialitás határán mozgó ember archetípusaként ábrázolja.


Wassim Hallal, a dán gasztronómia jól ismert személyisége. A 2000-es években az ország egyik legtehetségesebb szakácsaként volt ismert, aki elhivatott a minőség iránt és azok közé a gasztronómiai megújítók közé tartozik, akik a dán gasztronómiai univerzumot a ma is ismert nemzetközi szintre emelték. Wassim most olyan szakácskönyvet adott ki, ami egyszerre gyűjtemény a Frederikshøj étterem legjobb receptjeiből, mely kiegészül az ambiciózus művészebarát / Michael Kvium művészetével.

 

A könyv elején Wassim ezekkel a szavakkal mutatja be a projektet:

’Sok éve álmodom erről a könyvről, volt egy képem arról, hogy kiadom az évek alatt összegyűlt legjobb receptjeimet, de ez a kiadvány több lett ennél. Álmodtam egy szakácskönyvről, ami egyszerre művészeti alkotás is. Ennek a kettőnek az ötvözéséből olyan mű született, ami bepillantást enged a séf személyiségébe, aki napjaink egy nagy jelensége.’

A műalkotások azt a dualitást dolgozzák fel, amit Wassim az őt körülvevő világ, a séfekről alkotott képéből érzékel. Egyrészről Wassim azt tapasztalja, hogy a séfeket piedesztálra emelik, másrészről olyan hisztérikaként ábrázolják, aki üvöltözik a katonákkal.

Az előszóból idézve:

’A séf az angyal és az ördög szimbóluma lett, a mennyé és a pokolé. De az én meglátásomban ez a két oldal elválaszthatatlan. Fegyelem nélkül nincs tökéletesség. Nem lehet egy országot kiemelni a ’szósz-krumplival’ kultúrából néhány álmatlan éjszaka nélkül. Én ezt a kettősséget a fekete-fehér szakácsnak nevezem, és elválaszthatatlanul összetartoznak.’ Műalkotásaiban Michael Kvium ezt a kettősséget dolgozza fel.
A projekt, vagyis a könyv összesen 100 receptet tartalmaz, mely – a Before (Előtte), Sea (Tenger), Land (Föld), After (Utána) és Beside (Mellett) részekre van osztva, mindegyikük lélegzetelállító fotókkal illusztrálva. A receptek használata előzetes tapasztalatot igényel!Minden receptet Wassim Hallal írt, a fotókat Jesper Rais, a tervezést Søren Varming a Punktum Design-tól, a szöveget Morten Wilhelm Scholz készítette. A könyv terjedelme 304 oldal.

A speciális verzió, Coffee Table Book (óriási méretben, fa tokban /asztal verzióban) csak egyedi ajánlat alapján rendelhető. Amennyiben érdekli, kérjen ajánlatot az ismert elérhetőségeken. / Cookbooks.hu/

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Wassim Hallal
Kiadó: BooksforCooks
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9788799791828
Nyelv: Angol
Méretek: 23 x 30 x 3.5 cm
Oldalszám: 304
Ár: 38 890 Ft
(37 038 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Le Chabichou Courchevel

Le Chabichou Courchevel

Egy konyha mely a lehető legközelebb visz az alapanyagok ízéhez, az egyszerűségre és a tökéletességre törekedve. 50 recept a bizonyíték. 


Des gâteaux & des saisons

Des gâteaux & des saisons

Claire Damon - cukrász séf, a Relais Desserts tagja és a párizsi Des gâteaux et du Pain cukrászda élén (David Grangerrel együtt) első könyvében bemutatja vízióját a cukrászatáról. 


Szerzők: Claire Damon

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


The Alphabet

The Alphabet

Hogy tovább feszegessék az ízek és a séfek kreativitásának határait, a Cacao Barry cukrász séfekből álló csapata egy olyan kollekciót fejlesztett ki, ami mélyen a francia hagyományokban gyökerezik, azzal a szándékkal, hogy progresszív eszméket hozzanak a cukrászat világába.