Artisans n°1

Boulangers, pâtissiers, chocolatiers, glaciers - Le magazine de Stéphane Glacier


« Vissza | Szerzők: Several Authors, Stéphane Glacier MOF
  2017. március 02. 17:40

Artisans n°1
Egy magazin a francia kézművesség népszerűsítésére és annak védelmében. Úgy tűnik, hogy napjainkban e szakma újból a figyelem középpontjába került - különösen a tv műsoroknak és a közösségi oldalaknak köszönhetően – de a valóság sajnos az, hogy a francia kézműves mester és a kézművesség hosszú időn át alulértékelt és kihangsúlyozatlan volt. 

Első magazinjában - Egy kézműves kiadványa kézműveseknek – Stéphane Glacier ezeknek az őszinte és szenvedélyes embereknek a munkáját, városainkat és falvainkat is beragyogó tudásukat kívánja előtérbe helyezni. Pékek (Dominique Planchot, Pierre Nury, Patrick Doucet), cukrászok (Christophe Renou, Thierry Lucas, Bruno Montcoudiol, Christophe Roussel, Laurent Le Daniel..), fagylaltkészítők (François-Xavier Cathala), és cukorkakészítők (Serge Granger) - mindegyikük szíve ügye a szaktudás továbbadása és a szakma nevének öregbítése. 

Népszerűsíteni a föld terményeit, életben tartani egy mesterséget, a szenvedélyt. Stéphan Glacier vezényletével a magazin oldalain megjelenő eszmék, receptek, szakavatott mozdulatok, technikák és e mesterek hitvallásai mind a szakmai hitelességet és a hagyományok tiszteletét pártfogolják.

 

Photo: Gaelle Astier Perret

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.