Artisans n°2

Boulangers, pâtissiers, chocolatiers, glaciers - Le magazine de Stéphane Glacier


« Vissza | Szerzők: Several Authors, Stéphane Glacier MOF
  2017. július 08. 09:56

Artisans n°2

Egy magazin a francia kézművesség népszerűsítésére és annak védelmében. Úgy tűnik, hogy napjainkban e szakma újból a figyelem középpontjába került - különösen a tv műsoroknak és a közösségi oldalaknak köszönhetően – de a valóság sajnos az, hogy a francia kézműves mester és a kézművesség hosszú időn át alul értékelt és kihangsúlyozatlan volt.A magazin aktuális száma Georges Larnicol MOF cukrászatával kezdődik, Amandio Pimenta MOF pékkel és kenyérreceptjével folytatódik. La Maison Lenotre története következik és a La Feuille D’Automne receptje, folyamatábrákkal illusztrálva annak összeállítását. Roland Herzog pék bemutatása és emblematikus kuglófja csodákra képes. Stéphane Glacier MOF szezonálisra tervezett tiramisu-ja következik három oldalon keresztül. Az cukrászalapanyagok egy sztárja és annak mélyreható bemutatása a mogyoró következik. Annak fajtái, termőterületei kerülnek bemutatása, és természetesen Stéphane Glacier néhány mogyorós receptje zárja a témát. Christophe Domange a Valrhona iskola szakemberének bonbon receptje után Franck Dépériers MOF pék története, és 2 impozáns termékének receptje olvasható. Stephane Bisson cukrász munkásságának ismertetése és az ö gondolatiságához passzoló Le Baba következik. Philippe Ploquin csokoládé szakember napjai elevenednek meg, receptet is mellékelve. Emmanuel Ryon MOF Glacier egy fogalom Párizsban. Patika elrendezésű fagylaltozója-cukrászdája szemet gyönyörködtető, és annak egy elemét, receptjét mi is megismerhetjük. A szezonális tábla és azokból készül finomságok következnek. Mosolyt csal az arcukra Vincent Guerlais csokoládé figurái, melyek összeállítását folyamatábrákkal követhetünk végig. Patrick Doucet briós recetje, Stéphane Glacier, Serge Granger receptjei és Alexandra Garaffi csokoládé figurájának elkészítése válik megismerhetővé.
Egy dolgot elmondhatunk a magazin szereplőiről, mindegyikük szíve ügye a szaktudás továbbadása és a szakma nevének öregbítése. Népszerűsíteni a föld terményeit, életben tartani a mesterséget, a szenvedélyt. Stéphan Glacier vezényletével a magazin oldalain megjelenő eszmék, receptek, szakavatott mozdulatok, technikák és e mesterek hitvallásai mind a szakmai hitelességet és a hagyományok tiszteletét pártfogolják.


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Magazin részletek

Szerzők: Several Authors, Stéphane Glacier MOF
Kiadó: Stéphane Glacier MOF
Kategória: Cukrász Chef, Technológia, Alapanyag, Magazin, Aktualitások / Hírek, MOF/Meilleur Ouvrier de France, Nyelv - Francia / French Books
Kiadás éve: 2017
ISSN: 2551-58372
Nyelv: Francia
Méretek: 24 x 30 x 0.5 cm
Súly: 0.58 kg
Oldalszám: 112
Ár: 9 490 Ft