Artisans n°3

Boulangers, pâtissiers, chocolatiers, glaciers - Le magazine de Stéphane Glacier


« Vissza | Szerzők: Stéphane Glacier MOF
  2017. július 08. 10:02

Artisans n°3

Egy magazin a francia kézművesség népszerűsítésére és annak védelmében. Úgy tűnik, hogy napjainkban e szakma újból a figyelem középpontjába került - különösen a tv műsoroknak és a közösségi oldalaknak köszönhetően – de a valóság sajnos az, hogy a francia kézműves mester és a kézművesség hosszú időn át alul értékelt és kihangsúlyozatlan volt.


Egy kézműves kiadvány a kézműveseknek – Stéphane Glacier MOF ezeknek az őszinte és szenvedélyes embereknek a munkáját, városainkat és falvainkat is beragyogó tudásukat kívánja előtérbe helyezni. Az aktuális szám szereplői Pékek: Michel Galloyer / Le Grenier á Pain/ és a Les Oranais receptje. A csokoládé készítő Nicolas Cloiseau két bonbonjával képviselteti magát, majd következik a Le Paris-Brest története és Aurélien Trottier, Sébastien Dégardin, Ludwig Cadenet egy-egy kiváló receptje e témára. Egy sokak által közkedvelt klasszikus a Lé Canelé következik, melyhez Christophe Sedent nyújt segítséget receptjével. La Pavlova, igen a sok verzió közül egy, melyhez teljes leírás, útmutató, folyamatábrák társulnak, Charlote Sindou Faurie receptje. Stéphane Glacier MOF, La Créme, 12 féle krém /hab/ receptje, történeti háttérrel, majd egy teljes La Boite á Douceur összetett receptje. Franck Collas pék munkásságának bemutatása, majd ismerteti kedvenc leveles briós és kenyérreceptjét. Nicolas Léger cukrász világa kerül elérhető közelségbe Symphonie receptjével. Franck Kestener csokoládé kortárs csokoládé táblájának elkészítésébe láthatunk bele. Martine Lambert kézműves fagylalt készítő hétköznapjai elevenednek meg a magazin hasábjai, természetesen egy fagylalt recepttel kiegészítve azt. Szezonális eper és paradicsom ismertetővel folytatja a magazin, melyhez összetett receptúrák tartoznak MOF minőségben.
Jérome Le Teuff technikai ismertetője után Patrick Doucet pék bagel receptjével és Stéphane Glacier mandulás Páte Sablée receptjével és annak sütésével folytatódnak a magazin hasábjai. Serge Granger gyümölcs zseléjét is megismerhetjük. Alexandra Garaffi csokoládé technológiával (töltés, kapszula készítés, töltés) örvendeztet, és végezetül hírekkel zárul a magazin jelenlegi száma. Egy dolgot elmondhatunk a magazin szereplőiről, mindegyikük szíve ügye a szaktudás továbbadása és a szakma nevének öregbítése. Népszerűsíteni a föld terményeit, életben tartani a mesterséget, a szenvedélyt. Stéphan Glacier vezényletével a magazin oldalain megjelenő eszmék, receptek, szakavatott mozdulatok, technikák és e mesterek hitvallásai mind a szakmai hitelességet és a hagyományok tiszteletét pártfogolják.
 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Magazin részletek

Szerző: Stéphane Glacier MOF
Kiadó: Stéphane Glacier MOF
Kategória: Cukrász Chef, Technológia, Alapanyag, Magazin, Aktualitások / Hírek, MOF/Meilleur Ouvrier de France, Nyelv - Francia / French Books
Kiadás éve: 2017
ISSN: 2551-58373
Nyelv: Francia
Méretek: 24 x 30 x 0.5 cm
Súly: 0.58 kg
Oldalszám: 112
Ár: 9 490 Ft