Barion Pixel

Flavour Thesaurus

Niki Segnit


« Vissza | Szerzők: Desmond Tan, Kate Leahy
  2020. december 20. 18:38

Flavour Thesaurus

Gondolkozott már azon, hogy miért működik az egyik íz a másikkal? Vagy hiányzott az ihlet, hogy mit kezdjünk egy köteg céklával? 


A The Flavour Thesaurus az első olyan könyv, amely páronként megvizsgálja, hogy mihez mi illik. A könyv íztémákra oszlik, köztük húsos, sajtos, erdei és virágos gyümölcsös. Ezeken a szakaszokon belül a Roget Thesaurus formáját követi, 99 népszerű összetevőt ábécé sorrendben felsorolva, és mindegyikhez a klasszikustól a bizarrig terjedő ízpárosításokat javasol.

Hagyományos párosításokat találhat, mint például sertés és alma, bárány és sárgabarack, valamint uborka és kapor; kortárs kedvencek, mint a csokoládé és chili, valamint a kecskesajt és a cékla; és érdekes, de valószínűtlenül hangzó párok, köztük citrom és marhahús, áfonya és gomba, valamint görögdinnye és osztriga. Összesen közel ezer bejegyzés található, 200 recepttel és javaslattal a szövegbe ágyazva. A gyönyörűen becsomagolt The Flavor Thesaurus nem csak egy nagyon hasznos és kívánatos referenciakönyv a főzéshez, hanem éjszaka is ébren tarthat.


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Desmond Tan, Kate Leahy
Kiadó: Bloomsbury Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing
Kiadás éve: 2010
Forgalmazás kezdete: 2018. december 04.
ISBN: 9780747599777
Nyelv: Angol
Méretek: 14.2 x 21.7 x 3.5 cm
Súly: 0.51 kg
Oldalszám: 272
Ár: 9 190 Ft
(8 752 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

South

South

A déli étel az egyik legkedveltebb és legfinomabb konyha Amerikában. És ki adná jobban nekünk a déli konyha kulcselemeit, mint Sean Brock, a díjnyertes séf.


Szerzők: Sean Brock

Casa Cacao

Casa Cacao

Ez a könyv Jordi útját és kutatásait követi a kakaó eredetének és a csokoládé mesterségének nyomában, új, teljesen forradalmi receptekkel.


Szerzők: Jordi Roca

Boragó

Boragó

A Boragó étterem nemzetközileg elismert sztárséfje, Rodolfo Guzman bepillantást enged a Chilei csúcsgasztronómia világába.
“Nem mindennapi dolog, hogy egy étteremtől leesik az ember álla, de a Boragó könnyedén teljesítette ezt a feladatot” – Financial Times


Szerzők: Rodolfo Guzmán

The Art & Craft of Coffee Cocktails

The Art & Craft of Coffee Cocktails

Merüljön el az élet nyújtotta két legnagyobb élvezetben – a kávé és az alkohol világában – ezzel a tökéletes kávékoktélok keverésével foglalkozó összefogó kalauzzal. A világklasszis bartender Jason Clark a bárpult mögül oktat, megihlet, lelkesít a kávéalapú koktélok mesterkurzusán.


Szerzők: Jason Clark