Barion Pixel

Homebrewed Vinegar

How to Ferment 60 Delicious Varieties


« Vissza | Szerzők: Kirsten K. Shockey
  2022. január 28. 12:13

Homebrewed Vinegar

Az almaecet hosszú múltra tekint vissza, mint népi gyógymód különféle egészségügyi állapotok kezelésére, és ennek eredményeként a természetes egészséget kedvelők körében egy kultikus státuszra hasonlít. 


Sokan azonban nem veszik észre, hogy a boltban vásárolt ACV-n vagy a desztillált fehér eceten túl a lehetőségek egész világa létezik.

Valójában ecetet bármiből lehet készíteni erjeszthető cukorral, legyen az maradék gyümölcslé vagy barna banán, vadvirág vagy sör. Mélyreható útmutatójával Kirsten K. Shockey mélyrepülésbe vezeti az olvasókat az ősi fűszerezésben, egészségügyi tonikban és globális konyhai alapanyagban rejlő széles körű lehetőségekben. Az ecet tudományának és a felszerelés, a sörfőzés, a palackozás és az érlelés alapjainak mélyreható ismertetése alapvető készségeket és ismereteket ad az olvasóknak a saját ecet erjesztéséhez.

Ezután kezdődik az igazi utazás, hiszen a könyv az ecetek készítésének számos módszerét és összetevőjét kutatja, az almabortól a vörösboron át, a rizsen át az érlelt balzsamig. Útközben Shockey betekintést ad a világ ecetkészítési hagyományaiba, valamint saját receptjei: ecetes tonikok, infúziós ecetek és oximelek készítéséhez.
A Shockeys a tanyasi élelmiszeripari céggel kezdte az élelmiszerek erjesztését, ahol több mint 40 fajta zöldség kultúrát hoztak létre. Jelenleg a zöldségek fermentálásának művészetének oktatására összpontosítanak, a gazdaságukban tartott órákon és workshopokon keresztül. Egy 40 hektáros domboldali tanyán élnek a dél-oregoni Applegate-völgyben.

Az élelmiszerek tartósításának alapvető alapanyaga az ecet, amely új népszerűségnek örvend, köszönhetően a fermentált élelmiszerek egészségre gyakorolt jótékony hatásainak fokozottabb felismerésének, valamint azért, mert a szakácsok a hozzávalók palettáját bővítik a savanyú és umami ízek szélesebb választékával.
Az ecetes tonik (más néven "ivóecet") az új kombucha. A piacon megjelenő ecetes tonikok növekvő száma felkeltette az élelmiszervilág figyelmét, és a fő élelmiszeripari kiadványok, köztük a Bon Appetit is foglakozott velük.


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Kirsten K. Shockey
Kiadó: Storey Publishing
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books, Fermentálás / Fermentation
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2022. január 24.
ISBN: 9781635862812
Nyelv: Angol
Méretek: 17.8 x 22.9 x 1.8 cm
Súly: 0.7 kg
Oldalszám: 296
Ár: 8 690 Ft
(8 276 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

MÁS, Artisan toppings and marble decoration for the ice cream

MÁS, Artisan toppings and marble decoration for the ice cream

Mario Masiá fagylaltkészítő mester debütáló könyve. A Más egy olyan kiadvány, ami újra alkotni szándékozik a fagylaltok feltéteit egy kisüzemi, kreatív szemszögből. A feltét, mint a jégkrém vitathatatlan szövetségese, nem csak kelendővé teszi a terméket, hanem egy összetettebb és vonzóbb ízélményt is kínál. A könyv tökéletes fagypont alatti ízpárosítások körülbelül 100 receptjét mutatja be, egészen különféle feltétekkel, fagylaltok és kézműves sorbet-k széles skálájával. 


Szerzők: Mario Masiá

Chocolate

Chocolate

A csokoládé minősége, sokszínűsége és használhatósága sok szakembert foglalkoztat, hiszen az egyik legnehezebben elsajátítható technikákat követeli meg. 


Szerzők: Ramon Morató

Chocolate

Chocolate

A csokoládé minősége, sokszínűsége és használhatósága sok szakembert foglalkoztat, hiszen az egyik legnehezebben elsajátítható technikákat követeli meg. 


Szerzők: Ramon Morató

Greece: The Cookbook

Greece: The Cookbook

Alapvető mű a mai Görögország sokszínű és lebilincselő konyhájáról. A Greece: The Cookbook a Görög ételek első mindenre kiterjedő angol nyelvű bibliája. 


Szerzők: Vefa Alexiadou