Barion Pixel

obsession / English Version

Oriol Balaguer Barcelona


« Vissza | Szerzők: Oriol Balaguer
  2015. április 26. 18:37

obsession / English Version

A szójáték, mely a könyv címében megjelenik teljesen világos. A szerző kezdő szavai kifejezik sikertörténetének kezdő időszakát: a megszállottságot. A fogalom jelentése, melyre kíváncsiak vagyunk nem található meg a szótárban, a megszállottságot mi gasztronómiai értelemben véve makacs és gyógyíthatatlan vágynak értelmezzük, amelyben néhány profi szenved, és amely buzdítja őket arra, hogy a tökéletesség üldözése során eredményeik túlszárnyalják azt.

 

Az a fajta megszállottság, amitől Oriol Balaguer szenved az a hatalmas és többszörös megnyilvánulás. Az ő megszállottsága a minőség, egy jól végzett munka a tökéletességért, a folyamatos tanulásért és fejlődésért, a szépségért, harmóniáért, egyensúlyért, esztétikáért és az alkotásai bemutatásáért, az összes alkotásának kollekcióvá alakításáért történik…Vitathatatlanul, hogy Ő az egyik legjobb “chocolatier” és egyben cukrász napjainkban, bonbon kollekcióival és egyedi művészi munkáival. Az éttermi desszertjei meghatároztak egy korszakot, olyan fenséges darabokkal mint a „Csokoládé Nyolc Textúrája”, a legjobb desszert a Coupe du Monde de la Pâtisserie-n 2001-ben. 

De ha sütött vagy élesztős tésztákról beszélünk, a Balaguer féle vajas croissant a legjobbként értékelték Spanyolországban 2014-ben. 

Balaguer nem egy, hanem szinte minden szempontból kiemelkedő szakember, maximalistaként áll hozzá minden projekthez, alkotáshoz, recepthez és azok gondos kidolgozásához. A fentiek egyértelmű tényként jelennek meg az új cukrászkönyvében is. A nagyszerű szépség, harmónia, áramvonalas formatervezés, Oriol Balaguer stílusa emeli a cukrászsüteményt a kulináris művészet csúcsára.

A cukrászkönyv felsorakoztatja, ismerteti a szerző ötleteit, technikáit, erősségeinek szinte teljes választékát és azok receptjeit. A beltartalom bizonyítéka a tehetségnek, igényességnek és megszállottságnak Balaguer stílusában. A kiadvány beltartalma, a feldolgozott, érintett kategóriák: torták, tányérdesszertek, bon-bon válogatások, péksütemények, különleges csokoládéból készített húsvéti tojások.

A kiadvány kifejezetten a tanulni, fejlődni vágyó gyakorlott cukrászoknak ajánlott.

Photo: Vilbo Editores

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Photo: Vilbo Editores

 
 

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Oriol Balaguer
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tányérdesszert / Plated Dessert, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2015
ISBN: 9788493758479
Nyelv: Angol
Méretek: 24 x 30 x 3 cm
Súly: 2.09 kg
Oldalszám: 306
Ár: 27 990 Ft
(26 657 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Flavorama

Flavorama

Ismerje meg Arielle Johnsont – ő íztudós (annyira szereti az ízeket, hogy doktori fokozatot szerzett a témában). Ideje nagy részét azzal tölti, hogy segít a szakácsoknak abban, hogy jobban megértsék, mi történik az „ízek alatt”, és finom, új ételeket készítsenek. 


Szerzők: Arielle Johnson

Ekstedt

Ekstedt

„Egyenlő rész nyírfával és szenvedéllyel tápláljuk a tüzet. Minden hozzávalót nyílt tűzön készítünk el. A faszén és a füst a legerősebb eszközeink. Nincs elektromos grill, gáztűzhely – csak természetes hő, korom, hamu, füst és tűz. A főzés ősi módja iránt érzett tiszteletből választottuk ezeket a módszereket. Az Ekstedt-ben a lángok a kifogástalanok.”


Szerzők: Niklas Ekstedt

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

Jan - Labor der Liebe

Jan - Labor der Liebe

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.