The World Atlas of Coffee / 2nd Edition
From beans to brewing - coffees explored, explained and enjoyed
„A babtól az elkészítésig– a kávé felfedezése, magyarázata és élvezete”. Ez a teljes körű kávékalauz több mint 35 ország kávébabjait és kávéját mutatja be részletesen. A kávézás világa soha nem volt élvezetesebb vagy érdekesebb, mint ma. A kávétermelők számára több variáció és módszer érhető el, mint valaha is és mi, mint fogyasztók, ennek a szakértelemnek a haszonélvezői lehetünk - biztosítja, hogy a kávé, amit iszunk, a legjobb, ami fellelhető.
Honnan származik a kávébab, hogyan szüretelték, a pörkölés folyamata és a víz, amit a kávéfőzéshez használnak csak néhány a befolyásoló tényezők közül, amik meghatározzák a kávé ízét, aromáját. James Hoffmann barista bajnok és kávépörkölő górcső alá veszi a kulcstényezőket - kávéfajtákat, a terroir hatását, a szüretelés és feldolgozás folyamatait, a pörkölési módszereket - a kávékészítés szempontjából.
Országról országra – Bolíviától Zambiáig – azonosítja a fő karakterisztikákat és módszereket, amik meghatározzák az adott ország termékének eredményét. Az út során megtanulhatunk mindent a kávékultúráról az espresso gép kifejlesztésétől addig, hogy a szupermarketek kávéinak erősségi meghatározásai miért szolgálnak rossz hírrel számunkra. Ez az első könyv, ami táblázatba szedi több mint 35 ország kávétermelését, olyan tudást felölelve, ami eddig elérhetetlen volt a kávéiparon kívül. Mindenkinek, aki többet szeretne tudni a kávéról, árnyalatairól és a benne rejlő lehetőségekről, ez a könyv kötelező darab.
James Hoffmann a Square Mile Coffee Roasters, egy többszörösen díjnyertes Kelet-Londoni központú kávépörkölő cég vezérigazgatója. A World Barista Champion 2007 (barista világbajnok) cím birtokosa, az Egyesült Királyság 2006-os és 2007-es barista versenyét is megnyerte. A kávéról és a kávéiparról író népszerű blog, a www.jimseven.com bloggere. A The World Atlas of Coffee az első könyve.
Termékinformációk
Szerző: | James Hoffmann |
Kiadó: | Mitchell Beazley Octopus |
Kategória: | Konyhatechnológia, Alapanyag, Barista / Kávé / Coffee Speciality, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2018 |
ISBN: | 9781784724290 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20.4 x 25.4 x 2.5 cm |
Súly: | 1.02 kg |
Oldalszám: | 256 |
Ár: |
10 990 Ft (10 467 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Bras - The Tastes of Aubrac - Signed Edition
A világ egyik legbefolyásosabb éttermének története Franciaország festői Aubrac régiójában található
The Elements Of Pizza
Ebben a sokat várt szakácskönyvben Ken Forkish – a nagy népszerűségnek örvendő portland-i Artisan Pizza tulajdonosa, a Flour Water Salt Yeast c. könyv James Beard és IACP díjakkal kitüntetett írója, és az Egyesült Államok egyik legmegbízhatóbb szaktekintélye, ami a sütést illeti, bebizonyítja, hogy a fantasztikus pizza minden otthon számára elérhető.
The Italian Bakery
Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.