Bleu Chocolat / English Edition

A stunning showcase of chocolate art


« Vissza | Szerzők: Stephane Leroux
  2017. december 23. 16:40

Bleu Chocolat / English Edition

10 év. Eddig tartott megírni első könyvem, a Matiére Chocolat folytatását. Ez alatt a 10 év alatt minden nap a Belcolade-nál dolgoztam, ami lehetővé tette, hogy fejlődjek a szakmámban, mint csokoládékészítő és finomítsam a munkám művészi oldalát.


Ebben a két könyvben több mint száz alkotást osztok meg és pár igazán egyedi technikát mutatok be. Ezek a mesterfogások nélkülözhetetlenek lesznek a munkánk során. Mindent meg kell osztani, ami az elméből fakad.

 

 

BLEU CHOCOLAT

A könyv egyik előszavát író Stéphane Glacier  a „művészi csokoládék kétségbevonhatatlan mesterének’ nevezte Stéphane Leroux-t, 10 évvel a Matiére Chocolat c. könyve után új művel jelentkezik Bleu Chocolat címen. A kék színt a csokoládé komplementereként használva, árnyalat béli utalásokat tesz új művében, ami által felfedezi és játszik a víz témájával, amivel számos művészi alkotásában vezérmotívumként fedezhetünk fel. A Matiére Chocolat könyvhőz hasonlatosan, a Bleu Chocolat is díszdobozos, kétkötetes kiadványként jelenik meg.

Az első kötet, a Livre artistique (Artisztika) a 4 alapelem – víz, levegő, föld, tűz - témája körül mutat be 46 alkotást, 204 oldalon. Csodálatraméltó technikák, pazar fotók, alkotások, amik a tér és a panoráma fogalmát fedezik fel. A lapok forgatása közben egy olyan mesterművet tartunk a kezünkben, amiben minden csokoládé valóságos műtárgyként jelenik meg.
A második könyv, a Livre technique et pratique (Technikai és gyakorlati könyv) 424 oldalán az író átadja munkafilozófiáját anyag-és eszközválasztásain, sablonjain, mintáin, formáin, majd csokoládékészítési technikáin keresztül: kristályosítás, temperálás, kulcsok a helyes formázáshoz, a kakaóvaj színezése, formázás, díszítés, gondolatok egy alkotás megvalósításáról (koncepció, kutatás, rajzok és tanulmányok). Ezután a megvalósításra térünk különböző témákon keresztül: térbeli formák, talapzatok és szerkezetek, virágok és levelek (borostyánlevél, pitypanglevelek-és virágok, kék lótusz, mák és pipacs, tökvirág) anyaghatások (uszadékfa, zsaluzó beton, horpadt fémlemez, festett porcelán, drapírozott és pliszírozott anyag, rozsdásodás). A mester minden technikát részletesen, illusztrációkkal kísérve, lépésről lépésre bemutat.

Lenyűgöző kiadvány!

Photo:BAI

 Kapcsolódó videókKosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Stephane Leroux
Kiadó: BAI
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag, MOF/Meilleur Ouvrier de France
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9789085867319
Nyelv: Angol
Oldalszám: 628
Ár: 44 990 Ft