The Blue Bottle Craft of Coffee

Growing, Roasting, and Drinking, with Recipes


« Vissza | Szerzők: James Freeman, Caitlin Freeman
  2017. december 23. 14:45

The Blue Bottle Craft of Coffee

Az Egyesült államok egyik legünnepeltebb kávépörkölője elmagyarázza, hogyan válasszuk ki, készítsük el és élvezzük a kézműves kávék új fajtáját otthon. 40 találékony recepttel, amik vagy hozzávalóként használják a kávét, vagy szimplán jól párosíthatók egy csésze kávéval.


A Blue Bottle Coffee Company gyorsan vált Amerika egyik legünnepeltebb pörkölőjévé. Híres komplex és ízgazdag kávéiról, a Blue Bottle elkötelezett törzsvásárlóit rendkívüli filteres kávékkal, ízletes eszpresszókkal és speciális kávéfőzési módszerekkel örvendezteti meg.
Mégis, ahogy a kávétermelés egyre szofisztikáltabbá válik specializált technikákkal és japán kávéeszközökkel, az új kézműves kávé sokaknak elérhetetlennek tűnhet. A The Blue Bottle Craft of Coffee ezt az új világot mutatja be az ültetvénytől a csészéig, felfedezve a kávébabok gazdag választékát és az erőfeszítést, ami a nyers kávé beszerzése során fejtenek ki a világ minden táján. A Blue Bottle alapító James Freeman segít a tökéletes csésze kávé elkészítésében, olyan változatos módszereket használva, mint a French Press, Nel Drip, Siphon a legjobb íz eléréséért.
A kávé szerelmeseinek, akik fel akarják tűrni az ingujjukat és mélyebbre menni, Freeman elmagyarázza lépésről lépésre, hogyan pörköljünk kávét házilag, minden háztartásban fellelhető eszközök segítségével – pontosan úgy, ahogy ő is csinálta a kezdetekben. A The Blue Bottle Craft of Coffee egy otthoni módszert is ismertet a Cupping-ra, a kávéipar standard technikájára a kávékóstolásra és minőségellenőrzésre, hogy Ön is csiszolhassa az ízlését és megoszthassa a nagy gonddal megpörkölt kávéját a barátaival.
Ami kerekké teszi a könyvet, az a több mint 30, találékony recept a Blue Bottle cukrászától és az egykori Miette pékség tulajdonosától, Caitlin Freeman-től. A receptek vagy felhasználják a kávét, vagy csak egyszerűen finomak egy csészével (pl. Saffron Vanilla Snickerdoodles, Stout Coffee Cake with Pecan-Caraway Streusel, Affogato with Smoky Almond Ice Cream, Coffee Panna Cotta, és sok más)
Több, mint száz lenyűgöző fotóval, amik bemutatják a kávé útját a frissen szüretelt cseresznyéktől a tökéletes italig, ez a páratlan és részletes kalauz a kávé magával ragadó új világába az egyik legjobb kézműves kávékészítő írásában megváltoztatja, ahogy a kávéról gondolkodunk és fogyasztjuk.


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: James Freeman, Caitlin Freeman
Kiadó: Ten Speed Press
Kategória: Technológia, Alapanyag, Barista / Coffee
Kiadás éve: 2009
ISBN: 9781607741183
Nyelv: Angol
Méretek: 21.6 x 24.2 x 2.6 cm
Súly: 0.82 kg
Oldalszám: 240
Ár: 7 990 Ft