The Book of Tea
The definitive visual edition of a classic masterpiece.
A Tea könyvét eredetileg angolul írta Kakuzo Okakura 1906-ban. Azóta Bushidóval együtt az egyik legfontosabb japán szerzők által angol nyelven írt könyv a 20. század elején.
A The Book of Tea a japán esztétika végleges útmutatója. Az Okakura egy nem keresztény kultúra magasztosságát fejezi ki abban az időben, amikor a kereszténység volt az uralkodó vallás és kulturális hagyomány.
Ugyanakkor Okakura azért imádkozott, hogy a világ harmóniában legyen a Nyugat és a Kelet közötti kölcsönös megértésben.
A Tea könyve nem egy teaszertartás lebonyolításáról szóló könyv. Ehelyett a japán élet esztétikai és kulturális vonatkozásait mutatja be a nyugati közönségnek a teaizmuson keresztül azáltal, hogy megvilágítja a japán teaszertartások kapcsolatát a zennel, a taoizmussal és a kadóval, és tágabb értelemben a japán esztétikai elvekről, a művészet esszenciájáról és az igaziról, az élet értelméről.
Ezt a koncepciót a Yasuhiro Okawa által készített fényképek vizuálisan erősítik, így az olvasók lehetőséget kapnak arra, hogy a The Book of Tea világában gazdagabb élményt szerezzenek.
Termékinformációk
Szerző: | Kakuzo Okakura |
Kiadó: | PIE |
Kategória: | Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Tea / Tea |
Kiadás éve: | 2021 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. január 19. |
ISBN: | 9784756254351 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 13.5 x 16.6 x 2.9 cm |
Súly: | 0.51 kg |
Oldalszám: | 256 |
Ár: |
9 990 Ft (9 514 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
The North African Cookbook
445 izgalmas és hozzáférhető receptből álló gyűjtemény, amely Észak-Afrika élénk és sokszínű ételkultúráját ünnepli.
Weber's Gas Barbecue Bible
Egy kellemes nyári estén nincs is jobb hang, mint a zsenge zöldségek és a lédús húsdarabok finom sistergése, finoman sütve a gázsütőn. Családja és barátai élvezni fogják a gazdag aromákat, miközben a pislákoló gázlángokat úgy állítja be, hogy az étel tökéletesre süljön.
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.