Casa Cacao
The Return Trip to the Origin fo Chocolate
Ez a könyv Jordi útját és kutatásait követi a kakaó eredetének és a csokoládé mesterségének nyomában, új, teljesen forradalmi receptekkel.
Az El Celler de Can Roca egy étterem a spanyol Girona városában, amit 1986-ban nyitottak a Roca testvérek: Joan, Josep és Jordi. Az étteremnek 3 Michelin-csillagja van és 2013-ban, 2015-ben és 2018-ban a világ legjobb éttermének nevezte ki a Restaurant magazin.
Jordi Roca jelenleg a világ egyik legtapasztaltabb csokoládékészítőjének számít és a 2014-es 50 Best díjkiosztón a világ legjobb cukrászának kiáltották ki. Jordi átutazik Kolumbia, Peru és Ecuador kakaó földjein, termelőkkel találkozik a dzsungelben és olyan új területeken, amik a piacon kapható legnagyobb presztízsű kakaót termelik. Megismeri az Amazon esőerdeiben őshonos kreol kakaó természetét, a termés karakterét és a módszert, ami által a kakaóbabból az a fermentált és szárított alapanyag lesz, amiből a csokoládé is készül.
Tapasztalataival Jordi visszatér girona-i csokoládéműhelyébe és új lendületet ad kreatív munkájának, egyedi alkotásokba fog bele azokkal a kakaókkal, amiket utazásai során gyűjtött Latin-Amerika különböző országaiban.
40 receptet, anyaghányad és teljesen új kreatív ötlet desszertekre, csokoládékra és jégkrémekre, amiknek mind a kakaó a főszereplője. A National Geographic jelenleg dokumentumfilmet forgat Jordi a Latin-amerikai kakaó világába tett utazásairól.
Photo: Sergio Recabarren / Planeta Gastro / Grub Street Publishing

















Termékinformációk
| Szerző: | Jordi Roca |
| Kiadó: | Grub Street Publishing |
| Kategória: | Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Csokoládé / Chocolate |
| Kiadás éve: | 2019 |
| ISBN: | 9781911621393 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 25 x 21 x 2.5 cm |
| Súly: | 1.84 kg |
| Oldalszám: | 352 |
| Ár: |
14 590 Ft (13 895 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Whip by Frank Haasnoot - Signed Copy
Az elismert első cukrászkönyvem, a PRISMA 2019-es megjelenése után a receptek vadonatúj hangvételével térek vissza, beleértve az emblematikus és új alkotásokat.
JAN - Laboratory of love
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
Modernist Bread at Home
Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).