Casa Cacao
The Return Trip to the Origin fo Chocolate
Ez a könyv Jordi útját és kutatásait követi a kakaó eredetének és a csokoládé mesterségének nyomában, új, teljesen forradalmi receptekkel.
Az El Celler de Can Roca egy étterem a spanyol Girona városában, amit 1986-ban nyitottak a Roca testvérek: Joan, Josep és Jordi. Az étteremnek 3 Michelin-csillagja van és 2013-ban, 2015-ben és 2018-ban a világ legjobb éttermének nevezte ki a Restaurant magazin.
Jordi Roca jelenleg a világ egyik legtapasztaltabb csokoládékészítőjének számít és a 2014-es 50 Best díjkiosztón a világ legjobb cukrászának kiáltották ki. Jordi átutazik Kolumbia, Peru és Ecuador kakaó földjein, termelőkkel találkozik a dzsungelben és olyan új területeken, amik a piacon kapható legnagyobb presztízsű kakaót termelik. Megismeri az Amazon esőerdeiben őshonos kreol kakaó természetét, a termés karakterét és a módszert, ami által a kakaóbabból az a fermentált és szárított alapanyag lesz, amiből a csokoládé is készül.
Tapasztalataival Jordi visszatér girona-i csokoládéműhelyébe és új lendületet ad kreatív munkájának, egyedi alkotásokba fog bele azokkal a kakaókkal, amiket utazásai során gyűjtött Latin-Amerika különböző országaiban.
40 receptet, anyaghányad és teljesen új kreatív ötlet desszertekre, csokoládékra és jégkrémekre, amiknek mind a kakaó a főszereplője. A National Geographic jelenleg dokumentumfilmet forgat Jordi a Latin-amerikai kakaó világába tett utazásairól.
Photo: Sergio Recabarren / Planeta Gastro / Grub Street Publishing

















Termékinformációk
| Szerző: | Jordi Roca |
| Kiadó: | Grub Street Publishing |
| Kategória: | Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Csokoládé / Chocolate |
| Kiadás éve: | 2019 |
| ISBN: | 9781911621393 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 25 x 21 x 2.5 cm |
| Súly: | 1.84 kg |
| Oldalszám: | 352 |
| Ár: |
14 590 Ft (13 895 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Lune - Croissants All Day, All Night (Special Edition)
A Lune – Special Edition, a világhírű ausztráliai Croissant pékség debütáló szakácskönyvének különleges, limitált kiadása. A speciális kiadás egy 272 oldalas szakácskönyvből és egy exkluzív, 48 oldalas évfordulós albumból áll, mely a Lune első 10 évét mutatja be. Mindkét keménykötésű kötet holografikus fóliával bevont és lenyűgöző színes fényképeket tartalmaz.
Lune - Croissants All Day, All Night (Special Edition)
A Lune – Special Edition, a világhírű ausztráliai Croissant pékség debütáló szakácskönyvének különleges, limitált kiadása. A speciális kiadás egy 272 oldalas szakácskönyvből és egy exkluzív, 48 oldalas évfordulós albumból áll, mely a Lune első 10 évét mutatja be. Mindkét keménykötésű kötet holografikus fóliával bevont és lenyűgöző színes fényképeket tartalmaz.
Lune - Croissants All Day, All Night (Special Edition)
A Lune – Special Edition, a világhírű ausztráliai Croissant pékség debütáló szakácskönyvének különleges, limitált kiadása. A speciális kiadás egy 272 oldalas szakácskönyvből és egy exkluzív, 48 oldalas évfordulós albumból áll, mely a Lune első 10 évét mutatja be. Mindkét keménykötésű kötet holografikus fóliával bevont és lenyűgöző színes fényképeket tartalmaz.
El Celler de Can Roca - CCR
Joan Roca azt mondta egy nap, hogy„ egy éttermet idővel kell építeni, ez egy hosszú távú projekt. Egy életforma, egy út. Boldognak kell lenni ezen az úton, ami másokat is boldoggá tesz.