Ester
Australian Cooking
Egy alapvető könyv a modern ausztrál ételekről egy vezető szakácstól, gondolkodótól és Ester alapítójától, Mat Lindsaytől.
Ester egy meghívó, hogy játssz az ételeddel és élvezd a kalandot. Egy névadó étteremből született Sydney belsejében, de büszkén nem éttermi könyv. Inkább úgy tekints rá, mint néhány új ötlet alapjára a konyhádban és az asztalodnál; felhasználásra, megosztásra írva, felolvasásra, esetleg „elégetésre”.
Mat Lindsay főzése ellenáll az egyszerű címkéknek. Minden bizonnyal ez egy sajátos, teljes ízű ausztrál étel: bőkezű, gondosan kiválasztott tenger gyümölcsei; sötétre karamellizált fatüzelésű kenyér; a megfelelően készre főtt zöldségek; hús, amelyet tisztelettel és gyakran idővel kezeltek; és a furcsa égett pavlova, igazi aláírás. Az Ester étterem a fatüzelésű kemencéjéről és az általa kölcsönzött varázslatról szól, de az alapok otthon sem változnak, és ebben a könyvben mindent finomra lehet készíteni, bárhol is élsz a világban.
Mat Lindsay Új-Dél-Wales központi partvidékén nőtt fel, és soha nem járt divatos éttermekben, amíg be nem sétált a Rockpoolba, Sydney legmenőbb éttermébe, és munkát keresett, hogy kifizesse a számlákat, miközben grafikai tervezést tanult.
Neil Perrynek, majd Kylie Kwongnak, Ausztrália két leghíresebb séfjének dolgozva a Wokpoolnál, a Rockpoolnál és a Billy Kwongnál tanult a alapanyagokról és a technikákról, az ízlelésről, valamint az ízek kialakításáról és egyensúlyáról.
Az Ester étterem, amelyet 2013-ban nyitott a sydney-i Chippendale-ben, a kortárs ausztrál étkezés zászlóvivőjévé vált, a Poly, a 2018-ban megnyitott borbár és a 2021-ben megnyitott A.P Bakery pedig ezt a hagyományt folytatja.
Termékinformációk
Szerzők: | Mat Lindsay, Pat Nourse |
Kiadó: | Murdoch Books |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Hal-Tenger gyümölcsei / Fish-Seafood, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2023 |
Forgalmazás kezdete: | 2023. október 03. |
ISBN: | 9781922616609 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19 x 25 x 3 cm |
Súly: | 1.24 kg |
Oldalszám: | 344 |
Ár: |
13 890 Ft (13 229 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
Meehan's Bartender Manual
A Meehan’s Bartender Manual az elismert mixer, Jim Meehan óriás opusza – az első könyv, ami elmagyarázza a modern bárok hogyanjait és miértjeit. Ez az úttörő mű Meehan kalandos szakmai múltjának krónikája gyakorlati, felvilágosító fejezetekkel, amik egyesítik a történelmet a bennfentes szaktudással.
Hugh Johnson's Pocket Wine 2023
Hugh Johnson Pocket Wine Book egy alapvető referenciakönyv mindenkinek, aki bort vásárol – üzletekben, éttermekben vagy az interneten. Megjelenésének 46. évében nincs vetélytársa az átfogó, naprakész éves útmutatónak.
Jan - Labor der Liebe
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.
The Italian Bakery
Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.