Foie Gras
Libamáj
A gasztronómiában a Foie gras-t, vagyis a libamájat a konyha ékszerének tartják. André Bonnaure könyve a profi szakácsoknak, séfeknek és a téma iránt érdeklődőknek szól. Minden információhoz hozzájuthatunk, ami a libamájjal kapcsolatos, és egyben eloszlatja azt a sok félelmet, hiedelmet ami az alapanyaggal kapcsolatos volt.
A 352 oldalas könyv beltartalmában felfedezheti a libamáj történetét, összehasonlítva a libamájat a kacsamájjal. Megtanulhatjuk a "hízott" kacsa, liba szakszerű bontását, milyen szakmai és tudományos tényezőket kell figyelembe venni a kiválasztás, a vásárlás és a felhasználás előtt, valamint hogyan lehet megoldani esetleges felmerült alapanyag problémákat. Megtanulhatjuk és magabiztosan alkalmazhatjuk valamennyi elkészitési technológiát. Több mint 100 klasszikus és modern recept található a könyvben, továbbá a szerző, az általa legjobbnak tartott borokat és kenyerek ajánlja a libamáj élvezetéhez.
André Bonnaure a legtekintélyesebb libamáj szakembernek számít a világon.
A kiadvány díjai: Best French Cuisine Book in the World (Bejing, China),
Gourmand World Cookbook Award 2007.
Photo: Montagud


Termékinformációk
| Szerző: | André Bonnaure |
| Kiadó: | Montagud Editores |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2006 |
| Forgalmazás kezdete: | 2011. augusztus 15. |
| ISBN: | 9782379450822 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 26 x 33.5 x 4.5 cm |
| Súly: | 2.6 kg |
| Oldalszám: | 352 |
| Ár: |
27 990 Ft (26 657 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
How to Grill Vegetables
Ez az ínycsiklandó, úttörő szakácskönyv a zöldségek grillezésének minden módját ünnepli Amerika mester grillezőjétől”. Megmutatja, hogyan vigyen élő tüzet vagy fafüstöt minden elképzelhető zöldségbe.
The Curious Bartender: An Odyssey of Malt, Bourbon & Rye Whiskies
Tristan a whisky eredetének nyomába indul, a desztillálás kivételes kínai úttörőivel kezdve, akik az orvosi ’aqua vitae’ (az élet vize) felfedezése előtt 2000 évvel is tevékenykedtek, egészen a mai whisky megjelenéséig.
Spilled - Stories & Recipes From Natural Winemakers
A természetes borok népszerűsége az elmúlt években valósággal berobbant a gasztronómia és a borkedvelők világába. Ebben a könyvben Stephanie Mercier Voyer társszerző, David McMillan séf, Zev Rovine borkereskedő és Xavier Tera fotográfus egy lebilincselő utazásra hívják az olvasót a természetes borkészítés szívébe.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.