Gateaux

150 Large and Small Cakes, Cookies, and Desserts


« Vissza | Szerzők: Christophe Felder, Camille Lesecq
  2017. augusztus 11. 17:27

Gateaux

A látványos Pâtisserie könyve folytatásaként, a mestercukrász Christophe Felder írásában, szerkesztésében jelenik meg a ’Gateaux’, egy pazarul illusztrált útmutató tökéletes cukrászkészítmények kivitelezéséhez, örömteli apró falatoktól a lélegzetelállító alkotásokig.


A klasszikus francia cukrászat az elegancia, technika és a figyelem legmagasabb szintjét képviseli. A kirakatok ékszerszerű canelé-itől és madeleine-jeitől a barnult briósokig a pékségekben és a csúcséttermek hatásvadász desszertjéig, mindenki szereti a kiváló süteményeket. Pontos instrukciók és folyamatábrák kalauzolják az olvasókat 150 ínycsiklandó recepten át, falatnyi örömöket, egyszerű tortákat, vasárnapi kenyereket, ünnepi tortákat, és tarte-okat felvonultatva. Felder olyan francia klasszikusokat is bemutat, mint a sablé-k, éclaire-ek, a Saint-Honoré torta, a tarte tatin, a croquembouche, regionális recepteket Elzászból, Bretagne-ból, és Provence-ból. Mindezeken felül saját csavarjaival frissített Belga (Speculoos), Német (Feketeerdő-torta) és Ausztrál (Pavlova) desszerteket is megismerhetünk.
Minden egyes fotó inspirálóan hathat az olvasóra, képzettségi szinttől függetlenül, amíg a lépésről-lépésre haladó képek érthetően illusztrálják az olyan technikákat, mint a fondant-virágok készítése, egy charlotte összeállítása vagy a kalácsfonás. Hogy építse a fiatalok készségét és önbizalmát, Felder a könyvbe rakott egy fejezetnyi könnyű receptet a családok számára, ahonnan szintén nem hiányozhat a helyes technika. 


A Szerzőkről


Christophe Felder a világ egyik legnagyobb tiszteletének örvendő cukrásza, írója és tanára. A Hôtel de Crillon főcukrásza volt 15 éven keresztül mielőtt több mint 20 szakácskönyvet adott ki Franciaországban és megnyitotta saját cukrásziskoláját az otthon főzőknek.
Camille Lesecq a párizsi Hotel Meurice főcukrásza volt éveken át.

Photo: Laurent Fau

Photo: Laurent Fau

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Christophe Felder, Camille Lesecq
Kiadó: Rizzoli International Publications
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9780847858651
Nyelv: Angol
Méretek: 22.5 x 29 x 4 cm
Súly: 2.29 kg
Oldalszám: 384
Ár: 13 290 Ft