Lanka Food
Serendipity & Spice
A Lanka Food egy átfogó útmutató a Srí Lanka-i főzésről az elismert ausztrál séftől O Tama Carey-től
Az Indiai-óceán szélén, közvetlenül India alatt ül egy apró, könnycsepp alakú sziget, amelyet Sri Lankának hívnak – a Lanka szanszkrit jelentése sziget, ami tamilul azt jelenti, hogy „az, ami csillog”. Ez egy ellentmondásokkal teli ország, és Srí Lanka ételeit ugyanilyen nehéz meghatározni. Míg az ételek lassan nemzetközi elismerést nyernek, a Srí Lanka-i konyha alapjai és építőkövei összetettek. Tükrözik azt a sokféle népet, történelmet, ízvilágot és ötletet, amelyek átfedték egymást, hogy egy különálló, de nehezen meghatározható konyhát hozzanak létre.
O Tamát a függőséget okozó, palacsintaszerű Srí Lanka-i tölcsérek iránti szeretete késztette arra, hogy professzionálisan elkezdje főzni a fiatal korából, örökségéből és utazásaiból származó ételeket. A Lanka Foodban a Lanka Filling Station tulajdonosa összehozza tudását olyan receptekkel, amelyek tisztázzák a zöldségben domináns curryt, tölcsért, valamint a Srí Lanka-i ételeket élénkítő fűszerek és curryporok teljes választékát.
A konyhát tovább kontextualizáló esszékkel ez a szakácskönyv útmutató azoknak, akik mélyebben szeretnék megérteni a kultúrát és az ételek központi helyét, és csodálatos kiindulópontként szolgál a főzéshez és a Srí Lanka-i lakomák megosztásához otthoni barátaival és családjával.
Termékinformációk
Szerző: | O Tama Carey |
Kiadó: | Hardie Grant Books |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2022 |
Forgalmazás kezdete: | 2022. június 15. |
ISBN: | 9781743797259 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20.1 x 25.3 x 3.3 cm |
Súly: | 1.3 kg |
Oldalszám: | 240 |
Ár: |
10 990 Ft (10 467 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
My Culinary Ikigai
Meghívás a Schloss Elmau csillagos konyhájába. Aki valaha is élvezte Christoph Rainer konyhaművészetét a Luce D'Oro ínyenc étteremben, az nem fogja egyhamar elfelejteni ezt a kulináris élményt.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
Jan - Labor der Liebe
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.
The Ultimate Burger
Érje el a „Burger” nagyságot, felújított klasszikusokkal, regionális kedvencekkel, házikészítésű kiegészítőkkel (a húskeverékektől a bucikig), és kézműves burger alkotásokkal, a tökéletes sültkrumplival, köretekkel és jeges italokkal.