Barion Pixel

A Pékmesterség Nagykönyve

Kenyerek - Péksütemények - Hagyományok


« Vissza | Szerzők: Jean-Marie Lanio, Thomas Marie, Patrice Mitaillé
  2021. december 10. 16:46

A Pékmesterség Nagykönyve

Egy könyv, amit 3 hivatásos pék neve fémjelez: Thomas Marie (Meilleur Ouvrier de France 2007-ben és a felsőoktatás vezetője a Lausanne-i vendéglátóipari iskolában), Jean-Marie Lanio (az INBP mesterkurzus vezetője az SPC-nél, Szöulban) és Patric Mitaillé (szintén a Lausanne-i vendéglátóipari iskola tanára).


A gyűjtemény 6 nagy téma körül forog: francia regionális kenyerek (Couronne bordelaise, Pain brié, Fougasse...), a világ kenyerei (Kartfoffelbrot, Injéra, Manakish, Blini...), különleges kenyerek (magvas baguette, Benoîton, alakor kenyér, fenyőmézes kenyér, gluténmentes kenyér gabonafélékből), briósok és francia klasszikusok (csokoládés croissant és párna, Pompe à l'huile, Pogne de Romans...), a világ briósai (Stollen, Panettone, fonott kalács), édes péksütemények (Cannelé de Bordeaux, Gâteau nantais, Scone...) A könyv első része a különböző kovászoknak szentel különleges figyelmet.
A 100 egybegyűjtött recept ugyanúgy bemutat nagy francia klasszikusokat, mint külföldi különlegességeket; hiányzó darabokat napjaink kiadványaiból és pékségeiből.

Photo: Ducasse Editions 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Jean-Marie Lanio, Thomas Marie, Patrice Mitaillé
Kiadó: Alexandra
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, MOF/Meilleur Ouvrier de France, Gluténmentes / Gluten free, Nyelv - Magyar / Hungarian Books
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2021. december 03.
ISBN: 9789635822058
Nyelv: Magyar
Méretek: 21.3 x 29 x 2.5 cm
Súly: 1.45 kg
Oldalszám: 244
Ár (AKCIÓS): 12 990 Ft helyett: 9 990 Ft
Státusz: Raktáron

Signature

Signature

A l’École Bellouet tehetséges cukrász professzora, Johan Martin 350 ínyenc oldalon át buzdít arra, hogy felfedezzük a nagy cukrászmesterek titkait. 


Szerzők: Johan Martin

Signature

Signature

A l’École Bellouet tehetséges cukrász professzora, Johan Martin 350 ínyenc oldalon át buzdít arra, hogy felfedezzük a nagy cukrászmesterek titkait. 


Szerzők: Johan Martin

Nick Bril 33

Nick Bril 33

Nick Bril 33, receptekkel, gondolatokkal, projektekkel és inspiráló kirándulásokkal teli szakácskönyv. Egy egyedülálló bepillantás egy csúcsszakember, egy szenvedélyes vállalkozó lelkébe, életébe. Egy könyv, amely tükrözi Nick Bril szenvedélyét, a tökéletesség iránti elkötelezettségét. 


Fish Butchery

Fish Butchery

A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében. 


Szerzők: Josh Niland