Arzak + Arzak

Juan Mari & Elena Arzak


« Vissza | Szerzők: Juan Mari Arzak, Elene Arzak
  2019. július 20. 14:43

Arzak + Arzak

Ez a könyv egy család és egy konyha történetéről szól. Juan Mari szerepéről, mint úttörő séf és éttermi szakember és inspiráció fiatal szakácsok generációi számára. Az úgynevezett új baszk konyha megszületésének 40. évfordulójára emlékezik, és arra a mozgalomra, aminek Juan Mari volt az éllovasa, és amiből a mai spanyol gasztroforradalom is kialakult. 


Az oldalakon karrierjének legemblematikusabb receptjeit találjuk. Juan Mari Arzak harmadik generációs séf, a családja nevét viselő san sebastian-i éttermet vezeti. Az Arzak-nak 1989 óta 3 Michelin-csillaga van. Tagja a világ legnagyobb presztízsű szövetségeinek és számtalan étteremkalauzban jelenik meg. A World’s 50 Best Restaurant listáján is annak kezdeteitől szerepel.
Juan Mari közel 20 éven át megosztotta a Restaurante Arzak konyhafőnöki pozícióját lányával, Elenaval. A könyv Elena konyhai felemelkedését is követi, bemutatja kreatív folyamatainak esszenciáját és a varázslatot, amit ő és apja alkotnak az ételek és ételsorok megtervezésén és egyensúlyán át. Az újító látnokok összetartó csapatának megismerése és innovatív receptjeik betekintést engednek a Restaurante Arzak jövőjébe is.

Photo: Planeta / Grub Street Publishing

2020 Március 

 


 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Juan Mari Arzak, Elene Arzak
Kiadó: Grub Street Publishing
Kategória: Alapanyag
Kiadás éve: 2019
ISBN: 9781911621867
Nyelv: Angol
Méretek: 21.6 x 26.3 x 2.5 cm
Oldalszám: 260