Christophe Pelé - Le Clarence
The Cookbook
2015-ben Róbert Luxemburgi herceg merész lépést tett és egy különleges hotelbe fektetett be Párizs arany háromszögében, a konyhája élén egy olyan séffel, akinek modernitása ámulatba ejti a gasztronómia világát. Két Michelin-csillaggal jutalmazott merész konyháját ismerhetjük meg ebben a pazar kiadványban.
Két lépésre a Champs-Élysées-től, a Le Clarence-t egy bordói borbirtok párizsi otthonában kapott helyet - a Clarence Dillon a Château Haut-Brion, a La Mission Haut-Brion és a Château Quintus illusztris tulajdonosa is. Ilyen nagy szabadsággal rendelkező konyhát megalkotni egy kifejezetten klasszikus környezetben nem egyszerű feladat. Az étterem nemcsak a világ egyik leglenyűgözőbb konyháját kínálja vendégeinek, hanem az egyik legszebb borospincével is rendelkezik. Az érzelmek és az élvezetek teljes terjedelmükben mutatkoznak meg bensőséges és kifinomult atmoszférában, egy olyan házban, ami a francia életstílust a legmagasabb szintre emeli. Egy olyan kóstoló érzékenységére és ízmemóriájára volt szükség, mint Chihiro Masui, aki dekódolja Christophe Pelé kifinomult kulináris kottáit, spontán és megihletett konyháját, földi és tengeri harmóniáit, amik izgalmasak az intellektusnak és megragadják az érzékeket. Az író minden illatot belélegez, minden alapanyagot átkarol, minden textúrát elemeire szed, amíg a valódi íz meg nem születik az olvasó képzeletében. Végig vezeti a séf inspirációinak útján, amik végül ízekként öltenek testet a tányéron. Elbeszélései ugyanannyira étel-mint útibeszámolók.
Richard Haughton rendkívül meghatározó és szuggesztív fotói teszik teljessé a könyv oldalait. Azt az érzéki és ínyenc élményt tükrözik, amit a Le Clarence asztalánál élhetünk át.
Photo: Richard Haughton
Termékinformációk
Szerzők: | Chihiro Masui, Christophe Pelé |
Kiadó: | Glénat |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2019 |
ISBN: | 9782344037140 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 22 x 32 x 4 cm |
Súly: | 2.14 kg |
Oldalszám: | 320 |
Ár: |
28 890 Ft (27 514 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Passion et Tradition Boulangère
Ludovic Richard, Meilleur Ouvrier de France Boulanger (MOF), a Párizsi Bellouet Conseil iskola külsős oktatójának professzionális pékszakkönyve.
Noor Paco Morales
A Noor az a személyes projekt, amit Paco Morales szülővárosába, Córdobába való visszatérése alkalmával indított el. Sosem felejtette hagyta el a tisztelet, amit gyökerei és az iránt érez, amit csodálatos szakmai karrierje során tanult.
The Nordic Baking Book
A séf, aki az Emmy-díjnyertes amerikai The Mind of a Chef című PBS sorozatban és a Netflix Chef”s Table sorozatában is szerepelt, felfedezi az északi régió gazdag sütési hagyományait - 450 csábító recept az otthoni konyháknak.
Patisserie William Curley
A Patisserie célja, hogy bemutassa a díjnyertes Chocolatier William Curley szenvedélyét, klasszikus receptjeit, saját újításaival történő modernizálását és azok elkészítését. A jó minőségű cukrászsütemények elkészítésére gyakran úgy tekintenek, mint amit csak egy képzett profi képes elkészíteni, pedig ez bárki számára elérhető, aki rendelkezik cukrászfelszereléssel, némi gyakorlattal és akarattal.