Encyclopedia of Chocolate

Essential Recipes and Techniques / École du Grand Chocolat Valrhona


« Vissza | Szerzők: Frédéric Bau
  2018. április 28. 12:44

Encyclopedia of Chocolate

A szerző (Frédéric Bau / École du Grand Chocolat Valrhona) könyve részletes és alapvető ismeretekkel látja el az főzni-sütni vágyókat a csokoládé konyhai használatáról a mindennapokban. A könyv 100 technikát mutat be lépésről-lépésre: a csokoládé felhasználásának alapjait (temperálás, ganache-ok, pralinék készítése), az édességek töltési módjait, dekorációkat, tésztákat, mousse-okat, fagylaltokat, valamint megismerhetik a sorbet-kat és a különböző önteteket. Minden egyes eljárás folyamat ábrákkal-képekkel és szöveggel egészül ki, így segíti a helyes technika megismerését, elsajátítását.


A kilenc részre bontott 100 receptet tartalmazó könyvben lévő szaktudás, kitartással, könnyen elsajátíthatok otthon is: klasszikusok, pl.: Sacher -torta, profitéról, olvadós csokoládétorta) gyümölcs torták (csokoládés-körtés, diós-karamellás) falatkák (macaronok, gofrik, brownie-k, csokoládés churros), hideg-fagyos desszertek, receptek speciális alkalmakra (étcsokoládés fondue, mogyorós-praliné, Yule log) és további édességek (trüffel, nyalókák, kókusz szeletek stb.). A receptek nehézségi fokára jellemző, hogy akár otthon is elkészíthetők, de egyben nagy odafigyelést és eszközöket igényelnek. A technológiai utalások, a szójegyzékek, a kiegészítő receptek mind hozzájárulnak a könnyebb elsajátításhoz. A könyv illusztrálja a konyhai felszereléseket és a gyakori alapanyagokat egyaránt. A csokoládé állagának a megőrzésére is ötleteket meríthetünk, útmutatást ad a tej-, fehér- és étcsokoládéhoz és rámutat a csokoládé, mint alapanyag fontosságára.
Kifejezetten olyan cukrászoknak ajánlott kiadvány, akinek nem volt lehetősége megtanulni a csokoládéval helyes használatát.
Figyelem! A jelen kiadvány a Cooking with Chocolate című cukrászkönyv átszerkesztett változata!

 
 
 
 
 

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Frédéric Bau
Kiadó: Flammarion
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag
Kiadás éve: 2018
ISBN: 978-2080200815
Nyelv: Angol
Méretek: 19 x 24 x 3.3 cm
Súly: 2.16 kg
Oldalszám: 416
Ár: 8 290 Ft