From the Earth

World's Great, Rare and Almost Forgotten Vegetables


« Vissza | Szerzők: Peter Gilmore
  2018. október 12. 18:31

From the Earth

A From the Earth az őshonos zöldségek sokrétűségét ünnepli. Peter Gilmore, Ausztrália egyik legnevesebb séfje kulináris és történelmi utazásra visz a párjukat ritkító és majdnem a feledés homályába veszett zöldségek világába. Minden zöldség egy recept főszerepét is játssza és közelebbről megismerhetjük őket egy részletekbe menő leírásnak és Brett Stevens lélegzetelállító fotóinak hála. 


A könyv Gilmore a zöldségtermesztés iránt táplált évtizedes szenvedélyét dolgozza fel és hogy miként hatott ez szakácsként végzett munkájára. Négy elhivatott, hasonlóképp gondolkodó termelőt is megismerünk, akik szoros szakmai kapcsolatban vannak a séffel. Osztoznak a szenvedélyben és megosztják egymással a tudást, ami az ízgazdag és fenntartható zöldségtermesztés alapja. A From the Earth ennek a szenvedélynek a megtestesülése – reflektorfénybe helyezi a zöldségek ámulatba ejtő világát, magtól a tányérig.

Peter Gilmore konyhafőnöke Ausztrália két legizgalmasabb éttermében – a Bennelongban a Sydney Operaházban és a Quay étteremben az öböl túloldalán The Rocks-ban. Peter Ausztrália legdíjazottabb séfje – 2001-ben vette át a Quay konyhájának irányítását. A Quay-t példátlanul 16 éve 3 séfsapkával díjazzák és 6-szor szavazták meg az év éttermének a The Sydney Morning Herald Good Food Guide-jában. A Quay 3 csillagot kapott az országos Australian Gourmet Traveller Restaurant Guide-ban, 16 éven át és 5 évig szerepelt a World’s 50 Best Restaurant listáján, 3 évig tartva Ausztrália és Ázsia legjobb éttermének járó címet.

Peter konyháit a természet ihleti, és mint szenvedélyes kertész, Ausztrália egyik első séfje volt, aki felkarolta az őshonos zöldségeket. Továbbra is olyan termelőkkel dolgozik, akik kifejezetten a Bennelong és a Quay számára termesztenek páratlan, egyedi zöldségeket.

Peter Gilmore két szakácskönyvet is kiadott a korábbi években: a Quay: Food Inspired by Nature 2010-ben, az Organum: Nature, texture, intensity, purity 2014-ben jelent meg.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Peter Gilmore
Kiadó: Hardie Grant Books
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag, Aktualitások / Hírek, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9781743793480
Nyelv: Angol
Méretek: 24 x 32 x 2.9 cm
Súly: 1.88 kg
Oldalszám: 248
Ár: 12 190 Ft