From the Earth
World's Great, Rare and Almost Forgotten Vegetables
A From the Earth az őshonos zöldségek sokrétűségét ünnepli. Peter Gilmore, Ausztrália egyik legnevesebb séfje kulináris és történelmi utazásra visz a párjukat ritkító és majdnem a feledés homályába veszett zöldségek világába. Minden zöldség egy recept főszerepét is játssza és közelebbről megismerhetjük őket egy részletekbe menő leírásnak és Brett Stevens lélegzetelállító fotóinak hála.
A könyv Gilmore a zöldségtermesztés iránt táplált évtizedes szenvedélyét dolgozza fel és hogy miként hatott ez szakácsként végzett munkájára. Négy elhivatott, hasonlóképp gondolkodó termelőt is megismerünk, akik szoros szakmai kapcsolatban vannak a séffel. Osztoznak a szenvedélyben és megosztják egymással a tudást, ami az ízgazdag és fenntartható zöldségtermesztés alapja. A From the Earth ennek a szenvedélynek a megtestesülése – reflektorfénybe helyezi a zöldségek ámulatba ejtő világát, magtól a tányérig.
Peter Gilmore konyhafőnöke Ausztrália két legizgalmasabb éttermében – a Bennelongban a Sydney Operaházban és a Quay étteremben az öböl túloldalán The Rocks-ban. Peter Ausztrália legdíjazottabb séfje – 2001-ben vette át a Quay konyhájának irányítását. A Quay-t példátlanul 16 éve 3 séfsapkával díjazzák és 6-szor szavazták meg az év éttermének a The Sydney Morning Herald Good Food Guide-jában. A Quay 3 csillagot kapott az országos Australian Gourmet Traveller Restaurant Guide-ban, 16 éven át és 5 évig szerepelt a World’s 50 Best Restaurant listáján, 3 évig tartva Ausztrália és Ázsia legjobb éttermének járó címet.
Peter konyháit a természet ihleti, és mint szenvedélyes kertész, Ausztrália egyik első séfje volt, aki felkarolta az őshonos zöldségeket. Továbbra is olyan termelőkkel dolgozik, akik kifejezetten a Bennelong és a Quay számára termesztenek páratlan, egyedi zöldségeket.
Peter Gilmore két szakácskönyvet is kiadott a korábbi években: a Quay: Food Inspired by Nature 2010-ben, az Organum: Nature, texture, intensity, purity 2014-ben jelent meg.














Termékinformációk
| Szerző: | Peter Gilmore |
| Kiadó: | Hardie Grant Books |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Aktualitások / Hírek, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2018 |
| ISBN: | 9781743793480 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 24 x 32 x 2.9 cm |
| Súly: | 1.88 kg |
| Oldalszám: | 248 |
| Ár: |
14 890 Ft (14 181 + ÁFA) |
| Státusz: |
Keresés
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2
Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.
Risotto and Beyond
Egy alapvető kalauz a rizsfőzésről, az olasz konyha szerelmeseinek. A neves chicagói séf és étteremtulajdonos, John Coletta receptgyűjteménye, ami az olasz konyha felderítetlen szegletét helyezi központba – a rizs elkészítését. A rizs alapvető élelmiszernek számít Észak-Olaszországban, ahol az ország legnagyobb rizstermelő vidéke - gazdag és változatos rizsalapú konyha fejlődött ki ebben a régióban.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.