CDMX - The Food of Mexico City
by Rosa Cienfuegos

A CDMX Rosa Cienfuegos - Comida Mexicana című szakácskönyvének folytatása. A könyv Mexikóváros ételeit ünnepli, azokat az ételeket, amelyeket Rosa evett, és amelyeket most két sydneyben lévő éttermében, a Tamaleriában és az Icatatében készít újra.
Ezeket az ételeket a chilangos (Mexikóváros lakói) otthon, az utcán, a piacokon, valamint a kávézókban és bárokban élvezik. A CDMX színes receptjei autentikusak és gyakran egyedülállóak Mexikóvárosban – ahogy a helyiek nevezik –, tükrözik Mexikó legélénkebb városának nyüzsgését, történelmét és a modern városi életét.
Lenyűgöző ételfotókkal és Mexikóváros helyszíni felvételeivel ez a könyv több, mint egy szakácskönyv. A csak a fővárosban található egyedi ételek mellett a CDMX az ország regionális konyháinak találkozási pontja is, lehetőséget adva arra, hogy végig kóstoljuk Mexikó ínyenceit anélkül, hogy el kellene hagynunk a várost.
A CDMX Mexikóváros kalauza azoknak, akik vágynak az autentikusságra, és akik igyekeznek pontosan felidézni kedvenc ételeik emlékeit, vagy egyenesen a forráshoz fordulni, felkeresve Rosa által ajánlott bárokat, éttermeket, utcai étkezdéket és piacokat.
Rosa Cienfuegos Azcapotzalcóban, Mexikóváros egyik külvárosában született. Barátok és családtagok körében nőtt fel ebben a nyüzsgő külvárosban, mielőtt végül Sydney-be, Ausztráliába költözött, hogy közelebb legyen apjához. Sydney-be érve hiányzott neki hazája ételei, és kisvállalkozásként mexikói alapanyagokat kezdett importálni. Ez beindította a helyi mexikói közösséget Sydneyben, ami arra ösztönözte Cienfuegost, hogy megnyissa tamaleriáját, és árulja azokat az utcai ételeket, amelyeket Mexikóban a legjobban szeretett.
Néhány évvel később megnyílt második étterme és csemegeüzlete, az Icatate a népszerű Redfernben, bővítve ételkínálatát és Mexikóváros autentikus alapanyagait. Rendszeresen visszatér Mexikóba, hogy több tudást és betekintést nyerjen szeretett konyhájába. A CDMX a második szakácskönyve.
Termékinformációk
Szerző: | Rosa Cienfuegos |
Kiadó: | Smith Street Books |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Latin-Amerika / Latin America |
Kiadás éve: | 2023 |
Forgalmazás kezdete: | 2025. május 23. |
ISBN: | 9781922754585 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20.6 x 27.7 x 2.8 cm |
Súly: | 1.2 kg |
Oldalszám: | 256 |
Ár: |
11 890 Ft (11 324 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Fine Chocolates Gold

A most megjelent kiadvány egy teljes és átfogó technológia ismertető a csokoládéról, a bonbon készítésről, a nemzetközi viszonylatban is Best-Seller-nek számító Fine Chocolates 1,2,3 és 4, egy kötetben való összefoglalása. A könyv szerzője Jean Perre Wybaw a világ egyik legelismertebb csokoládékészítője, bonbon szakértője, aki több tucat kiváló, eredeti recepttel és profi tippel örvendezteti meg olvasóját.
Acorn

A praktikustól a játékosig, ihletett receptek, amelyek felfedik a növények rejtett potenciálját.
JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.
The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.