Christophe Pelé - Le Clarence
The Cookbook
 
    
   2015-ben Róbert Luxemburgi herceg merész lépést tett és egy különleges hotelbe fektetett be Párizs arany háromszögében, a konyhája élén egy olyan séffel, akinek modernitása ámulatba ejti a gasztronómia világát. Két Michelin-csillaggal jutalmazott merész konyháját ismerhetjük meg ebben a pazar kiadványban.
	Két lépésre a Champs-Élysées-től, a Le Clarence-t egy bordói borbirtok párizsi otthonában kapott helyet - a Clarence Dillon a Château Haut-Brion, a La Mission Haut-Brion és a Château Quintus illusztris tulajdonosa is. Ilyen nagy szabadsággal rendelkező konyhát megalkotni egy kifejezetten klasszikus környezetben nem egyszerű feladat. Az étterem nemcsak a világ egyik leglenyűgözőbb konyháját kínálja vendégeinek, hanem az egyik legszebb borospincével is rendelkezik. Az érzelmek és az élvezetek teljes terjedelmükben mutatkoznak meg bensőséges és kifinomult atmoszférában, egy olyan házban, ami a francia életstílust a legmagasabb szintre emeli. Egy olyan kóstoló érzékenységére és ízmemóriájára volt szükség, mint Chihiro Masui, aki dekódolja Christophe Pelé kifinomult kulináris kottáit, spontán és megihletett konyháját, földi és tengeri harmóniáit, amik izgalmasak az intellektusnak és megragadják az érzékeket. Az író minden illatot belélegez, minden alapanyagot átkarol, minden textúrát elemeire szed, amíg a valódi íz meg nem születik az olvasó képzeletében. Végig vezeti a séf inspirációinak útján, amik végül ízekként öltenek testet a tányéron. Elbeszélései ugyanannyira étel-mint útibeszámolók.
	Richard Haughton rendkívül meghatározó és szuggesztív fotói teszik teljessé a könyv oldalait. Azt az érzéki és ínyenc élményt tükrözik, amit a Le Clarence asztalánál élhetünk át.
Photo: Richard Haughton
	
	
	
	
	
Termékinformációk
| Szerzők: | Chihiro Masui, Christophe Pelé | 
| Kiadó: | Glénat | 
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books | 
| Kiadás éve: | 2019 | 
| ISBN: | 9782344037140 | 
| Nyelv: | Angol | 
| Méretek: | 22 x 32 x 4 cm | 
| Súly: | 2.14 kg | 
| Oldalszám: | 320 | 
| Ár: | 35 890 Ft (34 181 + ÁFA) | 
| Státusz: | Raktáron | 
Keresés
Petits gâteaux, tartes et entremets au fil des saisons
 
          A MOF (Meilleur Ouvrier de France) cím birtokosa Stephane Glacier és Cukrász-séfje, Jerome Le Teuff publikálásában kerül bemutatásra ez a szemet gyönyörködtető, professzionális cukrászkönyv, amely professzionális recepteket és konyhatechnikákat mutat be. A szezonalitás szellemét követve kerülnek bemutatásra a kis tortácskák, tarte-ok és desszertek.
Petits gâteaux, tartes et entremets au fil des saisons
 
          A MOF (Meilleur Ouvrier de France) cím birtokosa Stephane Glacier és Cukrász-séfje, Jerome Le Teuff publikálásában kerül bemutatásra ez a szemet gyönyörködtető, professzionális cukrászkönyv, amely professzionális recepteket és konyhatechnikákat mutat be. A szezonalitás szellemét követve kerülnek bemutatásra a kis tortácskák, tarte-ok és desszertek.
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2
 
          Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.
Padella - The first ever cookbook from the iconic pasta restaurant
 
          A régóta várt első szakácskönyv a Padella étteremtől – a legendás tésztabártól, amely 2016 óta töretlen népszerűségnek örvend, és amely előtt nap mint nap kígyózó sorok állnak.
