Barion Pixel

Christophe Pelé - Le Clarence

The Cookbook


« Vissza | Szerzők: Chihiro Masui, Christophe Pelé
  2020. augusztus 01. 08:57

Christophe Pelé - Le Clarence

2015-ben Róbert Luxemburgi herceg merész lépést tett és egy különleges hotelbe fektetett be Párizs arany háromszögében, a konyhája élén egy olyan séffel, akinek modernitása ámulatba ejti a gasztronómia világát. Két Michelin-csillaggal jutalmazott merész konyháját ismerhetjük meg ebben a pazar kiadványban.


Két lépésre a Champs-Élysées-től, a Le Clarence-t egy bordói borbirtok párizsi otthonában kapott helyet - a Clarence Dillon a Château Haut-Brion, a La Mission Haut-Brion és a Château Quintus illusztris tulajdonosa is. Ilyen nagy szabadsággal rendelkező konyhát megalkotni egy kifejezetten klasszikus környezetben nem egyszerű feladat. Az étterem nemcsak a világ egyik leglenyűgözőbb konyháját kínálja vendégeinek, hanem az egyik legszebb borospincével is rendelkezik. Az érzelmek és az élvezetek teljes terjedelmükben mutatkoznak meg bensőséges és kifinomult atmoszférában, egy olyan házban, ami a francia életstílust a legmagasabb szintre emeli. Egy olyan kóstoló érzékenységére és ízmemóriájára volt szükség, mint Chihiro Masui, aki dekódolja Christophe Pelé kifinomult kulináris kottáit, spontán és megihletett konyháját, földi és tengeri harmóniáit, amik izgalmasak az intellektusnak és megragadják az érzékeket. Az író minden illatot belélegez, minden alapanyagot átkarol, minden textúrát elemeire szed, amíg a valódi íz meg nem születik az olvasó képzeletében. Végig vezeti a séf inspirációinak útján, amik végül ízekként öltenek testet a tányéron. Elbeszélései ugyanannyira étel-mint útibeszámolók.
Richard Haughton rendkívül meghatározó és szuggesztív fotói teszik teljessé a könyv oldalait. Azt az érzéki és ínyenc élményt tükrözik, amit a Le Clarence asztalánál élhetünk át.

Photo: Richard Haughton 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Chihiro Masui, Christophe Pelé
Kiadó: Glénat
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2019
ISBN: 9782344037140
Nyelv: Angol
Méretek: 22 x 32 x 4 cm
Oldalszám: 320
Ár: 23 890 Ft
(22 752 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Break! by Eric Ortuno

Break! by Eric Ortuno

Sablé, ostyatekercs, leveles tészta, aprósütemény, ropogós, keksz, carquinyolis (katalán keksz), ostya, speculoos keksz, baklava, linzer, cigarellos, grissini: Mi a közös ezekben a különlegességekben? Nos, eltörnek, szuggesztív hangot adnak ki, olyan ropogást, amely finom textúrájukról árulkodik. Ez az angol „break” szó első jelentése.


Szerzők: Eric Ortuño

Bûches et Gourmandises de Noël

Bûches et Gourmandises de Noël

A Nöel de Bûches en bûches (megjelent 2011-ben) sikere után, Stéphane Glacier, a Meilleur Ouvrier de France cím birtokosa újabb, az év végi ünnepeknek szentelt kiadvánnyal jelentkezik, ez alkalommal korábbi főcukrásza, Jérôme Le Teuff segítségével.


The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


Modern Pressure Cooking

Modern Pressure Cooking

Catherine Phipps szerző finoman végig vezeti az olvasókat mindenen, amit a főzőlapon vagy elektromos gyorsfőzőben történő főzésről tudniuk kell, a bolondbiztos, lépésről lépésre bemutatott utasításokkal.