Barion Pixel

Flavorama

A Guide to Unlocking the Art and Science of Flavor


« Vissza | Szerzők: Arielle Johnson
  2024. február 23. 16:11

Flavorama

Ismerje meg Arielle Johnsont – ő íztudós (annyira szereti az ízeket, hogy doktori fokozatot szerzett a témában). Ideje nagy részét azzal tölti, hogy segít a szakácsoknak abban, hogy jobban megértsék, mi történik az „ízek alatt”, és finom, új ételeket készítsenek. 


Most a Flavoramával ezt a felbecsülhetetlen értékű tudást mindenhol megosztja a házi szakácsokkal. A szórakozást és az agyasságot egyenlő arányban keverve Arielle belemerül abba, hogyan egyesül a kémia, az érzet és a mesterség, hogy ízt hozzon létre, desztillálja azt, mi is az íz valójában (molekulák!), és hogyan tudd működésre bírni (mintákat észlelni, szabályokat megszegni) egy könnyen emészthető kézikönyvben.

Nincs szükség laboratóriumra vagy professzionális konyhára – vagy még csak tudományos háttérre sem – ahhoz, hogy valamit kihozzon az ízek tudományából. A Flavorama segítségével könnyedén finomíthatja az ízeket főzés közben, hogy minden ételnek egy kis lendületet adjon, könnyen kicserélheti az egyik hozzávalót egy kéznél lévőre, receptet vagy technikát használhat valami új improvizálásához, vagy bátran megismételhet egy ízt. Elfogyott a bazsalikom a pestohoz?

Használja a mentát, a shisot vagy a tárkonyt – mindegyik ugyanannak a „füves-aromás” ízcsaládnak a tagja – egy új, de valahogy ismerős gyógynövényes szószhoz. Vagy adjon hozzá egy csepp olívaolajat és egy kevés só pelyhet a csokoládéfagylalthoz – ez egy egyszerű módszer a finoman összetett ízért. A könyv 99 receptet tartalmaz, Így az ízekre vonatkozó új tudományos ismeretek talajára léphet.

Főzzön egy világszínvonalú szakács kreativitásával, magabiztosságával és rugalmasságával, és tanulja meg, hogyan szabadíthatja fel az összetevők ízében rejlő lehetőségeket, készítheti el saját ételeit, készítse el saját keserűit, készítse el saját miso-ját, és még sok minden mást. Az Arielle által készített bájos illusztrációk és diagramok kísérik ezt a nélkülözhetetlen „ízes” könyvet.

Rendelje elő / foglalja le saját példányát!

A folyamatosan változó szállítási díjak és devizaárfolyamok miatt a kiadvány végső ára a könyv raktárra érkezésének időpontjában kerül kikalkulálásra-véglegesítésre, az adott aktuális árfolyam alapján.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Arielle Johnson
Kiadó: Harvest
Kategória: Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2024. március 11.
ISBN: 9780358093138
Nyelv: Angol
Méretek: 20.2 x 25.4 x 2.5 cm
Súly: 1.28 kg
Oldalszám: 320
Ár: 12 890 Ft
(12 276 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Root, Stem, Leaf, Flower

Root, Stem, Leaf, Flower

A gyökér, a szár, a levél és a virág, egy szakácskönyv a növényekről; arról szól, hogy a mindennapi főzés során a lehető legjobban használja fel a föld bőségét.


Szerzők: Gill Meller

Des gâteaux & des saisons

Des gâteaux & des saisons

Claire Damon - cukrász séf, a Relais Desserts tagja és a párizsi Des gâteaux et du Pain cukrászda élén (David Grangerrel együtt) első könyvében bemutatja vízióját a cukrászatáról. 


Szerzők: Claire Damon

The Juice Lover's Big Book of Juices

The Juice Lover's Big Book of Juices

Tapasztalja meg a legfrissebb gyümölcslevek széles választékát, beleértve a méregtelenítő és a zöld gyümölcsleveket egyaránt. Mindegyik megtalálható a The Juice Lover's Big Book of Juices-ban.


Szerzők: Vanessa Simkins

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.