Flavorama
A Guide to Unlocking the Art and Science of Flavor

Ismerje meg Arielle Johnsont – ő íztudós (annyira szereti az ízeket, hogy doktori fokozatot szerzett a témában). Ideje nagy részét azzal tölti, hogy segít a szakácsoknak abban, hogy jobban megértsék, mi történik az „ízek alatt”, és finom, új ételeket készítsenek.
Most a Flavoramával ezt a felbecsülhetetlen értékű tudást mindenhol megosztja a házi szakácsokkal. A szórakozást és az agyasságot egyenlő arányban keverve Arielle belemerül abba, hogyan egyesül a kémia, az érzet és a mesterség, hogy ízt hozzon létre, desztillálja azt, mi is az íz valójában (molekulák!), és hogyan tudd működésre bírni (mintákat észlelni, szabályokat megszegni) egy könnyen emészthető kézikönyvben.
Nincs szükség laboratóriumra vagy professzionális konyhára – vagy még csak tudományos háttérre sem – ahhoz, hogy valamit kihozzon az ízek tudományából. A Flavorama segítségével könnyedén finomíthatja az ízeket főzés közben, hogy minden ételnek egy kis lendületet adjon, könnyen kicserélheti az egyik hozzávalót egy kéznél lévőre, receptet vagy technikát használhat valami új improvizálásához, vagy bátran megismételhet egy ízt. Elfogyott a bazsalikom a pestohoz?
Használja a mentát, a shisot vagy a tárkonyt – mindegyik ugyanannak a „füves-aromás” ízcsaládnak a tagja – egy új, de valahogy ismerős gyógynövényes szószhoz. Vagy adjon hozzá egy csepp olívaolajat és egy kevés só pelyhet a csokoládéfagylalthoz – ez egy egyszerű módszer a finoman összetett ízért. A könyv 99 receptet tartalmaz, Így az ízekre vonatkozó új tudományos ismeretek talajára léphet.
Főzzön egy világszínvonalú szakács kreativitásával, magabiztosságával és rugalmasságával, és tanulja meg, hogyan szabadíthatja fel az összetevők ízében rejlő lehetőségeket, készítheti el saját ételeit, készítse el saját keserűit, készítse el saját miso-ját, és még sok minden mást. Az Arielle által készített bájos illusztrációk és diagramok kísérik ezt a nélkülözhetetlen „ízes” könyvet.
Termékinformációk
Szerző: | Arielle Johnson |
Kiadó: | Harvest |
Kategória: | Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2024 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. március 11. |
ISBN: | 9780358093138 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20.2 x 25.4 x 2.5 cm |
Súly: | 1.28 kg |
Oldalszám: | 320 |
Ár: |
13 290 Ft (12 657 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Fine Dining Grill & BBQ

Ludwig Maurer húspápa és Heiko Antoniewicz avantgárd séf innovatív szakácskönyve.
China - The Cookbook

A világ legnépszerűbb és legősibb konyhájának meghatározó szakácskönyve. A Mexico és a The Nordic Cookbook után, újabb cím következik a több millió eladott példánnyal büszkélkedő nemzeti konyhákat bemutató szakácskönyvek sorozatában, a China: The Cookbook.
JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.
Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.