HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2
by Chef Eric Kim
Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.
Az egyes alkotások különböző párosításainak, textúráinak, technikáinak és tervezési pontjainak bemutatása érdekében számos olyan komponenseket adtunk hozzá, amelyek elég egyszerűek az otthoni cukrászok számára is, mint például a cookie-k, a sajttorta és a financier, valamint további, több összetevőből álló komponenseket.
A könyv egy „fő” könyvből és egy „függelékből”, vagyis két könyvből álló készletből áll, és lehetővé teszi, hogy saját recepteket készítsen a cukrász technikák megértése és alkalmazása alapján, az alapok elmagyarázásán túl. Megfelelően elsajátíthatja a cukrászat alapjait és technikáit, és ez a könyv minden bizonnyal értékes, útmutató lesz a törekvő és a már cukrászként dolgozó szakembereknek egyaránt.
Eric Kim, A SZERZŐ:
Versenyek, díjak:
2013 - IKA Culinary Olympics (National Representative of South Korea)
2014 - Expogast Culinary World Cup (National Representative of South Korea)
2016 - IKA Culinary Olympics / Win a Gold Medal (National Representative of South Korea)
2018 - Continental Judge of WACS (World Association of Chefs Societies)
CACAO BARRY Brand Ambassador / CACAO BARRY Collective Lab Head Chef
Pastry National Team Head Coach of KOREA CHEFS’ ASSOCIATION
2022 - World Chocolate Masters Winner in Asia.
Így készíthet desszert menüt a könyvben javasoltak szerint.
1. LÉPÉS: Válasszon ki egy alkotást.
2. LÉPÉS: Válasszon egy fő ízt.
3. LÉPÉS. Párosítsa a fő ízt a hozzá tartozó összetevőkkel.
4. LÉPÉS: Válassza ki az édesség alapvető építőelemeit: krém, piskóta és töltelék.
5. LÉPÉS: Adjon hozzá ropogós textúrát vagy borítást (máz vagy spray), ha szükséges.
Az elérhető komponensek (krém, piskóta, töltelék, burkolás és ropogós textúra) receptjei részletezésre kerülnek a könyvben, (1. könyv tartalmára hivatkozunk).
Ha még csak most ismerkedik saját desszertjei kidolgozásával, vagy nehézségei vannak vele, az egyes desszertek elrendezésének megismerése a könyvben bemutatott sorrendben, valamint a DESSERT PAIRING BOOK (párosítás könyv) minden bizonnyal segít Önnek a saját desszertjei megalkotásában és fejlesztésében.
A könyvben található mind a 33 alkotás (a változatokkal együtt 43) a szerző saját „étlapja”, választéka, amelyeket alaposan teszteltek és fejlesztettek a könyvhöz, vagy éppen magas pontszámot értek el a World Chocolate Masters (WCM) versenyen.
Ezért nagyszerűen elkészíthetők és eladhatók a könyvben szereplő receptek, felhasználhatók vagy adaptálhatók egyes összetevők vagy technikák, vagy az egyes alkotások összetevői keverhetők és összeilleszthetők (valami új létrehozása érdekében).
Volume 1: A könyv tartalmi indexe
HOW TO MAKE MY OWN RECIPE BOOK’S CONTENTS
Chef Eric’s Signature Desserts
PARING • TEXTURE • TECHNIQUE • DESIGN
1. HYBRID COOKIE
① TOFFEENUT COOKIE
② STRAWBERRY MILK COOKIE
③ MATCHA COCO COOKIE
④ REAL DARK CHERRY COOKIE
2. OCQUOISE
3. YUJA INVERTED MACARON
4. CACAO PIE
① MI-AMERE CACAO PIE
② CARAMEL CACAO PIE
③ DOUBLE BERRY CACAO PIE
④ MATCHA RED BEAN CACAO PIE
5. APPLE GORGONZOLA TRAVEL CAKE
6. EASY BAKE CHEESECAKE
7. BLONDIE STICK CAKE
① ALUNGA EARL GREY BLONDIE STICK CAKE
② MATCHA BLONDIE STICK CAKE
③ STRAWBERRY BLONDIE STICK CAKE
④ CARAMEL BLONDIE STICK CAKE
⑤ DARK BLONDIE STICK CAKE
8. PISTACHIO POUND & CAKE
9. LEMON MADELEINE TARTLET
10. BUCHE DE NOEL
11. BOHEMIAN MANGO
12. SULHWA STRAWBERRY TARTE
13. MY LOVE RIE
14. CHERRY OATMEAL GATE
15. UNIQUE CUBE PUMKIN
16. THE SCENT OF SPRING
17. ERIC’S TIRAMISU DOUGHNUT
18. GREEN CACAO
19. TROPICAL ROSEMARY
20. CAFÉ SACHER TORTE
21. WHOLE FRUIT FIG
22. CRISPY BASALT
23. FREESTYLE ISPAHAN
24. J’ADORE NUTS
25. PEACH BASKET
26. TINGLING STRAWBERRY CAKE
Chef Eric’s World Chocolate Masters (2022)
1. INFINITY SEED
2. INFINITE PAVLOVA (HEDONIST)
3. INFINITE PAVLOVA (HEALTHSEEKER))
4. INFINITE PAVLOVA (EXPLORER)
For Our Tomorrow
SOYBEAN PULP FINANCIER
SOYBEAN PULP MADELEINE
COFFEE GROUNDS POUND CAKE
Volume 2: A könyv tartalmi indexe
DESSERT FARING BOOK’S CONTENTS
APPLE
APRICOT
DRIED APRICOT 건살구 8
ASIAN PEAR
BANANA / RED BANANA
BLOOD ORANGE
BLUEBERRY
CHERRY
CHESTNUT
COCONUT
CRANBERRY
FIG
GRAPE
GRAPEFRUIT
KIWI
KUMQUAT
LEMON
LIME
LYCHEE
MANGO
NECTARINE
ORANGE
PASSION FRUIT
PEACH
PEAR
PERSIMMON
PINE APPLE
PLANTAIN
PLUM
POMEGRANATE
QUINCE
RASPBERRY
STRAWBERRY
WATERMELON
ALMOND
CASHEWNUT
HAZELNUT
MACADAMIA
PEANUT
PECAN
PINENUT
PISTACHIO
WALNUT
BASIL
CORIANDER
LAVENDER
LEMONGRASS
MINT
ROSEMARY
SAFFRON
THYME
ALLSPICE
ANISE
CINNAMON
SESAME SEED
CARROT
GINGER
PUMPKIN
RHUBARB
CORN
CARAMEL
COFFEE
DARK CHOCOLATE
MAPLE SYRUP
MILK CHOCOLATE
WHITE CHOCOLATE
VANILLA
YOGURT
HONEY
Termékinformációk
Szerző: | Eric Kim |
Kiadó: | THE TABLE |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing, Nyelv - Angol-Koreai / English-Korean Books, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2024 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. június 10. |
ISBN: | 9791192855097 |
Nyelv: | Angol-Koreai |
Méretek: | 22 x 28 x 5.5 cm |
Súly: | 2.3 kg |
Oldalszám: | 656 |
Ár: |
41 990 Ft (39 990 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Rice Book
A Rice Book azonnal klasszikussá vált, amikor harminc évvel ezelőtt megjelent, és a mai napig a döntő könyv a témában.
In Search of Tea
Kísérje el az egyik legnagyobb teaszakértőt utazásain a világ legjobb tea fajtáinak felkutatásában.
Modernist Bread at Home
Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).