Barion Pixel

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

by Chef Yoo Siyeon


« Vissza | Szerzők: Yoo Siyeon
  2024. június 11. 11:27

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.


Útmutatót a gelato egyedi állagának elkészítéséhez és egy stabil termék megalkotásához, valamint a receptek elkészítéséhez részletes, lépésről-lépésre bemutatott példákkal az útmutató alapján.

Kíméletlenül feltárulnak a szerző bevált receptjei, amelyeket hosszú időn át különféle tapasztalatokból halmozott fel, mint például a gelato szakmai tanácsadásokból, gelato gyártása, értékesítése, hazai és külföldi oktatásokból.
Az utóbbi időben a desszertek minden területén felkapott sós, vegán és alkohol témájú alkotások segítenek kialakítani saját, egyedi választékát üzlete számára.

Ez a receptkönyv segítséget nyújt a fagylaltüzleteket üzemeltetőinek vagy a leendő vállalkozóknak, hogy ötleteket merítsenek változatosabb ízekhez és párosításokhoz. Sőt, barátságos útmutató lesz a vendéglátó ágazatban dolgozóknak, vagy ahhoz kapcsolódó területeken tanuló diákoknak, hogy mélyrehatóan megértsék a gelato-t és a különféle hideg desszerteket, és bővítsék a hatókörüket.

YOO SIYEON

Milánói középiskolába és gimnáziumba járva megismerte az olaszok fagylalt iránti érzékenységét és a koreaiak ízérzékét. Dél-Olaszországtól Észak-Olaszországig minden régiót képviselő gelato oktatási intézményekben tanult. Jelenleg oktatóként dolgozik a Carpigiani Gelato Egyetemen, a világ legnagyobb és leghíresebb gelato oktatási intézményén, és gelato képzést és tanácsadást biztosít.
Ezenkívül GELATIERE, aki megalapította a Gelato Korea Co., LTD.-t, egy HACCP-tanúsítvánnyal rendelkező gelato üzemet, és B2B és B2C gelato-t értékesít.

A Szerző minősítései, érdemei, fontosabb szakmai eseményei:
2015
Completed Gelato Course, CESCOT Firenze
Completed Granita Course, BELLAVISTA Sicilia
Completed Gelato Advanced Course, CAPAC Milano

2016
Completed Gelato Master Course, CARPIGIANI Gelato University, Bologna
Completed Gelato Instructor Course, CARPIGIANI Gelato University, Bologna
Instructor, Korea (Current), CARPIGIANI Gelato University, Bologna
Publication of Book
Supervisor, Singapore Asian Gelato Cup Competition

2018
Opened Gelato Lab ‘il più Laboratorio’
Completed Cheese Making Master Course, AIAC Corneliano

2019
Online launching of Gelato Brand ‘il più’
Completed Pastry Course, Bellouet Conseil, Paris

2020
Established Gelato Korea Co., Ltd., HACCP-Certified Manufacturing Plant

2022
Coach, National Team, Asian Gelato Cup Competition, Singapore

2023
Coach, National Team, Gelato World Cup Competition, Italy

A könyv tartalmi jegyzéke:

PART 1. Understanding Gelato
1. What is Gelato?
2. Water, Air (Overrun)
3. 10 Steps to Making Gelato
* How to Shape and Fill Gelato in a Showcase Container
* How to Serve Gelato in Cones and Cups

PART 2. Gelato Making Machines and Tools
1. Batch Freezer
2. Pasteurizer
3. Showcase
4. Blast Freezer
5. Small Tools

PART 3. Ingredients Used in Gelato
1. Sugars
2. Dairy Products
3. Stabilizers
4. Fruits
5. Chocolate
6. Infusion
7. Plant-based Drinks
8. Pastes

PART 4. Theory for Writing Gelato Recipes
1. Writing and Understanding Gelato Recipes
2. White Base
① White Base made with Base50 Cream
② White Base made with Stabilizer
③ Making White Base
④ Fior de Latte Gelato made with White Base
⑤ Gelato made with Fior di Latte
3. Yellow Base
① Yellow Base made with Base50 Cream
② Yellow Base made with Stabilizer
③ Making Yellow Base
④ Crema Gelato made with Yellow Base
* Gelato POD(Potere Dolcificante) & PAC(Poter Anti Congelante)

PART 5. Gelato Recipes
1. Omija & Yogurt Gelato (Basic)
2. Cremino Pistachio Gelato (Basic)
3. Mugwort & Cream Cheese Gelato (Basic)
4. 1101060 Gelato (Basic)
5. Sujeonggwa & Chocolate Gelato (Topping)
6. Pinoli & Riso Gelato (Topping)
7. Zuppa Inglese Gelato (Topping)
8. Tiramisu Gelato (Topping)
9. Panettone Gelato (Topping)
10. Apple Crumble Gelato (Topping)
11. Ricotta & Fig Gelato (Topping)
12. Hummingbird Gelato (Topping)
13. Almond & Mint Gelato (Hot Infusion)
14. Ispahan Gelato (Hot Infusion)
15. Sei Profumi Gelato (Hot Infusion)
16. White Coco Gelato (Hot Infusion)
17. Caffé Bianco Gelato (Cold Infusion)
18. Vegan Oat Chai Gelato (Vegan)
19. Vegan Gianduia Gelato (Vegan)
20. Berry Wine Gelato (Alcohol)
21. Chestnut Marnier Gelato (Alcohol)
22. Gorgonzola & Pistachio Gelato (Savory)
23. Potato & Bacon Gelato (Savory)
24. Camembert & Ssamjang Gelato (Savory)
* HOMEMADE GELATO RECIPE: How to Make Gelato at Home Without a Machine

PART 6. Theory for Writing Sorbetto Recipes
1. Writing and Understanding Sorbetto Recipes
2. Strawberry Sorbetto with Base50 Fruits
3. Strawberry Sorbetto made with Stabilizer
4. Lemon Sorbetto made with Fruit Base50
5. Lemon Sorbetto made with Stabilizer
6. Watermelon Sorbetto made with Fruit Base50
7. Watermelon Sorbetto made with Stabilizer
* Sorbetto POD (Potere Dolcificante) & PAC(Poter Anti Congelante)

PART 7. Sorbetto Recipes
1. Phytochemical Sorbetto
2. Detox Sorbetto
3. Citrus Sinfonia Sorbetto
4. Tropical Sorbetto
5. Peach & Black Tea Sorbetto (Hot Infusion)
6. Shine Prosecco Sorbetto (Alcohol)
7. Strawberry & Mojito Sorbetto (Alcohol)
8. Green Tangerine & Makgeolli Sorbetto (Alcohol)

PART 8. Theory for Writing Granita Recipes
1. Writing and Understanding Granita Recipes
2. Strawberry Granita

PART 9. Granita Recipes
1. Lemon Granita
2. Caffé Granita
3. Almond Granita

PART 10. Cold Dessert Recipes
1. Matcha Gelato & Sweet Red Bean Monaka
2. Bottle Gelato
3. Gelatini
4. Gelato Shake & Sorbetto Ade

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Yoo Siyeon
Kiadó: THE TABLE
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Fagylalt / Ice Cream / Gelato, Nyelv - Angol / English Books, Nyelv - Angol-Koreai / English-Korean Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2023
Forgalmazás kezdete: 2024. június 10.
ISBN: 9791192855011
Nyelv: Angol-Koreai
Méretek: 20.7 x 27.5 x 2 cm
Súly: 2.3 kg
Oldalszám: 264
Ár: 22 890 Ft
(21 800 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

A hentesmesterség nagykönyve

A hentesmesterség nagykönyve

A szakma három virtuózának munkája, a Le Grand Livre de la Charcuterie az új nélkülözhetetlen kellék minden rendes charcutier (hentestermék-készítő) számára, aki méltóan szeretnék ezt a címet viselni. 


The Elements Of Pizza

The Elements Of Pizza

Ebben a sokat várt szakácskönyvben Ken Forkish – a nagy népszerűségnek örvendő portland-i Artisan Pizza tulajdonosa, a Flour Water Salt Yeast c. könyv James Beard és IACP díjakkal kitüntetett írója, és az Egyesült Államok egyik legmegbízhatóbb szaktekintélye, ami a sütést illeti, bebizonyítja, hogy a fantasztikus pizza minden otthon számára elérhető. 


Szerzők: Ken Forkish

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury