Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon
by Chef Yoo Siyeon
Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.
Útmutatót a gelato egyedi állagának elkészítéséhez és egy stabil termék megalkotásához, valamint a receptek elkészítéséhez részletes, lépésről-lépésre bemutatott példákkal az útmutató alapján.
Kíméletlenül feltárulnak a szerző bevált receptjei, amelyeket hosszú időn át különféle tapasztalatokból halmozott fel, mint például a gelato szakmai tanácsadásokból, gelato gyártása, értékesítése, hazai és külföldi oktatásokból.
Az utóbbi időben a desszertek minden területén felkapott sós, vegán és alkohol témájú alkotások segítenek kialakítani saját, egyedi választékát üzlete számára.
Ez a receptkönyv segítséget nyújt a fagylaltüzleteket üzemeltetőinek vagy a leendő vállalkozóknak, hogy ötleteket merítsenek változatosabb ízekhez és párosításokhoz. Sőt, barátságos útmutató lesz a vendéglátó ágazatban dolgozóknak, vagy ahhoz kapcsolódó területeken tanuló diákoknak, hogy mélyrehatóan megértsék a gelato-t és a különféle hideg desszerteket, és bővítsék a hatókörüket.
YOO SIYEON
Milánói középiskolába és gimnáziumba járva megismerte az olaszok fagylalt iránti érzékenységét és a koreaiak ízérzékét. Dél-Olaszországtól Észak-Olaszországig minden régiót képviselő gelato oktatási intézményekben tanult. Jelenleg oktatóként dolgozik a Carpigiani Gelato Egyetemen, a világ legnagyobb és leghíresebb gelato oktatási intézményén, és gelato képzést és tanácsadást biztosít.
Ezenkívül GELATIERE, aki megalapította a Gelato Korea Co., LTD.-t, egy HACCP-tanúsítvánnyal rendelkező gelato üzemet, és B2B és B2C gelato-t értékesít.
A Szerző minősítései, érdemei, fontosabb szakmai eseményei:
2015
Completed Gelato Course, CESCOT Firenze
Completed Granita Course, BELLAVISTA Sicilia
Completed Gelato Advanced Course, CAPAC Milano
2016
Completed Gelato Master Course, CARPIGIANI Gelato University, Bologna
Completed Gelato Instructor Course, CARPIGIANI Gelato University, Bologna
Instructor, Korea (Current), CARPIGIANI Gelato University, Bologna
Publication of Book
Supervisor, Singapore Asian Gelato Cup Competition
2018
Opened Gelato Lab ‘il più Laboratorio’
Completed Cheese Making Master Course, AIAC Corneliano
2019
Online launching of Gelato Brand ‘il più’
Completed Pastry Course, Bellouet Conseil, Paris
2020
Established Gelato Korea Co., Ltd., HACCP-Certified Manufacturing Plant
2022
Coach, National Team, Asian Gelato Cup Competition, Singapore
2023
Coach, National Team, Gelato World Cup Competition, Italy
A könyv tartalmi jegyzéke:
PART 1. Understanding Gelato
1. What is Gelato?
2. Water, Air (Overrun)
3. 10 Steps to Making Gelato
* How to Shape and Fill Gelato in a Showcase Container
* How to Serve Gelato in Cones and Cups
PART 2. Gelato Making Machines and Tools
1. Batch Freezer
2. Pasteurizer
3. Showcase
4. Blast Freezer
5. Small Tools
PART 3. Ingredients Used in Gelato
1. Sugars
2. Dairy Products
3. Stabilizers
4. Fruits
5. Chocolate
6. Infusion
7. Plant-based Drinks
8. Pastes
PART 4. Theory for Writing Gelato Recipes
1. Writing and Understanding Gelato Recipes
2. White Base
① White Base made with Base50 Cream
② White Base made with Stabilizer
③ Making White Base
④ Fior de Latte Gelato made with White Base
⑤ Gelato made with Fior di Latte
3. Yellow Base
① Yellow Base made with Base50 Cream
② Yellow Base made with Stabilizer
③ Making Yellow Base
④ Crema Gelato made with Yellow Base
* Gelato POD(Potere Dolcificante) & PAC(Poter Anti Congelante)
PART 5. Gelato Recipes
1. Omija & Yogurt Gelato (Basic)
2. Cremino Pistachio Gelato (Basic)
3. Mugwort & Cream Cheese Gelato (Basic)
4. 1101060 Gelato (Basic)
5. Sujeonggwa & Chocolate Gelato (Topping)
6. Pinoli & Riso Gelato (Topping)
7. Zuppa Inglese Gelato (Topping)
8. Tiramisu Gelato (Topping)
9. Panettone Gelato (Topping)
10. Apple Crumble Gelato (Topping)
11. Ricotta & Fig Gelato (Topping)
12. Hummingbird Gelato (Topping)
13. Almond & Mint Gelato (Hot Infusion)
14. Ispahan Gelato (Hot Infusion)
15. Sei Profumi Gelato (Hot Infusion)
16. White Coco Gelato (Hot Infusion)
17. Caffé Bianco Gelato (Cold Infusion)
18. Vegan Oat Chai Gelato (Vegan)
19. Vegan Gianduia Gelato (Vegan)
20. Berry Wine Gelato (Alcohol)
21. Chestnut Marnier Gelato (Alcohol)
22. Gorgonzola & Pistachio Gelato (Savory)
23. Potato & Bacon Gelato (Savory)
24. Camembert & Ssamjang Gelato (Savory)
* HOMEMADE GELATO RECIPE: How to Make Gelato at Home Without a Machine
PART 6. Theory for Writing Sorbetto Recipes
1. Writing and Understanding Sorbetto Recipes
2. Strawberry Sorbetto with Base50 Fruits
3. Strawberry Sorbetto made with Stabilizer
4. Lemon Sorbetto made with Fruit Base50
5. Lemon Sorbetto made with Stabilizer
6. Watermelon Sorbetto made with Fruit Base50
7. Watermelon Sorbetto made with Stabilizer
* Sorbetto POD (Potere Dolcificante) & PAC(Poter Anti Congelante)
PART 7. Sorbetto Recipes
1. Phytochemical Sorbetto
2. Detox Sorbetto
3. Citrus Sinfonia Sorbetto
4. Tropical Sorbetto
5. Peach & Black Tea Sorbetto (Hot Infusion)
6. Shine Prosecco Sorbetto (Alcohol)
7. Strawberry & Mojito Sorbetto (Alcohol)
8. Green Tangerine & Makgeolli Sorbetto (Alcohol)
PART 8. Theory for Writing Granita Recipes
1. Writing and Understanding Granita Recipes
2. Strawberry Granita
PART 9. Granita Recipes
1. Lemon Granita
2. Caffé Granita
3. Almond Granita
PART 10. Cold Dessert Recipes
1. Matcha Gelato & Sweet Red Bean Monaka
2. Bottle Gelato
3. Gelatini
4. Gelato Shake & Sorbetto Ade
Termékinformációk
Szerző: | Yoo Siyeon |
Kiadó: | THE TABLE |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Fagylalt / Ice Cream / Gelato, Nyelv - Angol / English Books, Nyelv - Angol-Koreai / English-Korean Books, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2023 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. június 10. |
ISBN: | 9791192855011 |
Nyelv: | Angol-Koreai |
Méretek: | 20.7 x 27.5 x 2 cm |
Súly: | 2.3 kg |
Oldalszám: | 264 |
Ár: |
22 890 Ft (21 800 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Take One Fish
A Take One Fish segítségével felejtsen el mindent, amit úgy gondolt, hogy tud a halak főzéséről.
Living Bread
A Bread Alone úttörőjének új könyve, aki forradalmasította az amerikai kézműves kenyérsütést.
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
The Italian Bakery
Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.