Barion Pixel

Central

The Extraordinary Cuisine of Peruvian Chef Virgilio Martínez


« Vissza | Szerzők: Virgilio Martinez
  2016. október 06. 16:41

Central

Central Restaurante, Virgilio Martinez Perui séf, a kulináris világ egyik legcsodáltabb feltörekvő tehetségének kivételes étterme, konyhája. Ez a rendkívüli kulináris tanulmány, az elismert Perui séf innovatív és izgalmas kóstoló menüjét követi végig a legfontosabb limai éttermében, a Central-ban. 


A menü, tengerszint feletti magasság szerint van sorba rendezve, minden egyes fejezet személyes esszékkel és a hozzátartozó receptekkel, fotókkal gazdagítva. Utazásait és séfként folytatott életét kielégíthetetlen kíváncsisága és szülőföldje élővilágának sokszínűsége iránt táplált szenvedélye ösztönzik.

„A Central-ban ökoszisztémákat főzünk” – Virgilio Martínez

„A Central az a hely ahol Martinez szabad kezet kapott egy árnyaltabb Perui kulináris hovatartozás felfedezéséhez” Saveur.com

Virgilio Martínez különböző éttermekben főzött a világ körül, mielőtt 2009-ben Limában megnyitotta  a Central-t. 2013-ban debütált a World’s 50 Best listáján (a világ 50 legjobb étterme), 2015-ben a 4. helyet és Latin Amerika első számú séfje címet nyerte el. A Mater Iniciativa alapítója, ami bennszülött Perui ételek dokumentálásán dolgozik. Londonban a Lima és Lima Floral nevű éttermeket működteti. Virgilio Martínez Peruban él.

Photo: Phaidon Press
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kapcsolódó videók

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Virgilio Martinez
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2016
ISBN: 9780714872803
Nyelv: Angol
Méretek: 25 x 29 x 2.9 cm
Súly: 1.59 kg
Oldalszám: 256
Ár: 14 190 Ft
(13 514 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Senses in Sucrose

Senses in Sucrose

Eddigi 18 éves pályafutása során Roberto Cortez elmondhatta magáról, hogy a Microsoft-vezér Paul Allen és egyéb olyan hírességek magánszakácsaként is dolgozott, mint Antonio Banderas, Melanie Griffith és Eddie Murphy. Cortez klasszikus kiképzést kapott Franciaországban a l’École Lenôtre, a Ritz Hotel l’École de Escoffier, a Bellouet Conseil, a Le Cordon Bleu és a l’Amandiers Écolde de Soleil falai között. 


Szerzők: Roberto Cortez

Da Vittorio

Da Vittorio

Az egyik legkedveltebb olaszországi étteremből, egy kényeztető szakácskönyv a kifinomult olasz konyha szerelmeseinek. Vittorio Cerea által 1966-ban alapított Da Vittorio ma Olaszország egyik legismertebb étterme. A 3 Michelin csillagos „Cerea intézmény” legújabb szakácskönyvében ötven, soha nem publikált receptet mutat be.


Fleisch

Fleisch

Ludwig Maurer chef, organikus Wagyu tenyésztő, food stylist és bevallása szerint a hús szerelmese. Értelmezése alapján az egész állat egy ritka, különleges alapanyag, és nem csak a filé és rib eye. Ő arra törekszik, hogy a legtöbb húsrészt fel lehessen használni, mert mindegyiknek megvan a sajátossága, élvezeti értéke. Kreatív, modern, egyedi megközelítéssel technológiákkal alkotja ételeit, néha vad ötletek is felmerülnek, mindettől függetlenül az óvatosság, a természetesség jellemzi.


Szerzők: Ludwig Maurer

Whole Food Cooking Every Day

Whole Food Cooking Every Day

Teljes értékű élelmiszerek fogyasztásával gyökeresen átalakíthatjuk étrendünket és ezen alapanyagok elkészítése gyerekjáték a megfelelő technikák és stratégiák elsajátításával. 


Szerzők: Amy Chaplin