Lisboeta
Recipes from Portugal's City of Light

Lisszabont úgy ismerik Portugáliában, mint a ‘Fény Városa’ – gyönyörű, csempékkel borított épületeit és macskaköves utcáit megvilágítja a közeli vizekről visszatükröződő fény. Nem mellékesen Európa egyik óriási, felfedezetlen kulináris központja. A nemzetközileg is elismert séf, Nuno Mendes egy igazi ‘Lisboeta’ (tősgyökeres Lisszaboni) és ebben az úttörő szakácskönyvben arra invitál, hogy látogasd meg kedvenc helyeit és legyen részese a hihetetlen ételek nyújtotta élményeknek.
Nuno nem csak olyan recepteket tesz közzé, amiket kedvenc ételei ihlettek, de el is kísér egy tipikus napra Lisszabonban. Itt felfedezheted a legízletesebb pastéis de nata, a vaníliás krémmel töltött piték titkait, amiről Lisszabon olyan híres, és a bolas de Berlimet, a vaníliás krémmel töltött légies fánkokat, amiket a strandon árulnak. Ebédre kipróbálhatod a tipikus helyi tengeri fogásokat, mint a tintahal, ami fokhagymával és korianderrel sistereg a serpenyőben vagy a grillezett szardíniát sült zöldpaprika-salátával. És ahogy beköszönt az este, Nuno gazdag és melengető ételek receptjeit ajánlja, mint a lassan készült bárány chanfana-t és a sült-narancs pácos sertéscsászárt édesköménnyel. Amit akár egy szemtelen prego sandwich is követhet vacsora után. Ezek egy nyüzsgő, de évszázados hagyományokból merítő gasztronómiai élettel büszkélkedő modern város szívmelengető, élettel teli ételei. Nuno portréi a lisszaboni sajátosságokról átszővik a lapokat: spontán szardínia grillezés, végtelen nassolás és az egész várost megmozgató utcai karneválok. A fénygazdag fotók életet adnak Portugália káprázatos fővárosának és mesés konyhájának.
“Sokkal többet nyújt, mint elbűvölő recepteket” Evening Standard
‘Nuno Mendes könyve a laktató Lisszaboni ételek ünnepe’ Metro
‘A Lisboeta-val úgy érzem magam, mint akit körbe vezetnek a portugál főváros konyhájában. Ez a könyv nem csak Nuno konyhájának melegségét osztja meg de a Lisszaboni étkezések mögötti történeteket is elmeséli.” René Redzepi – Head Chef, Noma, Koppenhága
Termékinformációk
Szerző: | Nuno Mendes |
Kiadó: | Bloomsbury Publishing |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2018 |
ISBN: | 9781408877012 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 18.9 x 26.5 x 3.8 cm |
Súly: | 1.65 kg |
Oldalszám: | 372 |
Ár: |
11 890 Ft (11 324 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.
The Science of Chocolate

The Science of Chocolate könyv a teljes csokoládékészítés megértésén vezeti végig, ismerteti azokat a módszereket, amelyek alapvető szerepet játszanak a csokoládé előállításában, vizsgálatában és fogyasztásában.
Eataly: Contemporary Italian Cooking

A legjobb modern olasz receptek a világ legnagyobb és legtekintélyesebb olasz vásárcsarnokából. Olaszország legnagyobb ételipari márkájának számító Eataly-val együttműködésben készült, szemet gyönyörködtető szakácskönyv, amely 300 mérföldkőnek számító receptet tartalmaz, amik kihangsúlyozzák napjaink olasz házias konyhájának legjavát.