North
The New Nordic Cuisine of Iceland
Példátlan betekintés Izland kultúrájába és ételeibe, az ország elsőrangú séfjétől, a Reykjavíki Dill étterem tulajdonosától. Izland közismerten a Föld egyik leggyönyörűbb és legérintetlenebb helye, mely egy bimbózó úticél azoknak az utazóknak, akiket elcsábított a meglepő táj és az élénk kultúra. Izland egészen egyedi és megnyerő ételek sorának ad otthont, melyet jellegzetes őshonos alapanyagok, hagyományos farmerek és kistermelők, valamint rendkívül kreatív séfek és éttermek tesznek különlegessé.
Talán nincs is más olyan izlandi étterem, melyet annyira szeretnek és kritikusan magasztalnak, mint Gunnar Gíslason Dill éttermét, mely Reykjavík történelmi Északi Házában nyitott 2009-ben. A North, Gislason gyönyörűen személyes bemutatkozása: egyformán receptkönyv és kulináris utazás, mely példátlan betekintést enged a sztár séf tevékenységének kreatív folyamatába. Ez több mint csupán receptek gyűjteménye, a Northegyben magának Izlandnak a dicsőítése – az inspiráló tradícióknak, történeteknek és az embereknek, akik az izlandi nemzetet a világ minden más nemzetétől eltérővé teszik.
Photo: Evan Sung
Termékinformációk
Szerző: | Gunnar Gislason |
Kiadó: | Ten Speed Press |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2015 |
ISBN: | 9781607744986 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 22.5 x 26 x 3.5 cm |
Súly: | 1.47 kg |
Oldalszám: | 304 |
Ár: |
14 290 Ft (13 610 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
FOUR in ONE
Négy az egyben. Négy tehetséges cukrászt ismerhetünk meg egy szintén négy témakörre osztott könyvön keresztül: torta, csokoládé, desszert (tányérdesszertként is funcionáló), és művészi kreációk. A Barcelonai Chocolate Academy két évtizedre visszatekintő ízletes története is terítékre kerül, amit a csokoládét tárgyaló fejezet részeként, első kézből az intézmény alapítóitól hallhatunk.
KUK [COOK]
Sebastian Frank első könyvében egész kulináris művészetét bemutatja: "kuk [cook]". A szerzőre jellemző, hogy modern, a kulináris jellegzetességei egyértelműek, ami különösen hitelessé teszi, mert Sebastian Frank hétköznapi alapanyagokból, mint például zellerből készít élvezetes és meghökkentő fogásokat.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.