Flavour Thesaurus
Niki Segnit
Gondolkozott már azon, hogy miért működik az egyik íz a másikkal? Vagy hiányzott az ihlet, hogy mit kezdjünk egy köteg céklával?
A The Flavour Thesaurus az első olyan könyv, amely páronként megvizsgálja, hogy mihez mi illik. A könyv íztémákra oszlik, köztük húsos, sajtos, erdei és virágos gyümölcsös. Ezeken a szakaszokon belül a Roget Thesaurus formáját követi, 99 népszerű összetevőt ábécé sorrendben felsorolva, és mindegyikhez a klasszikustól a bizarrig terjedő ízpárosításokat javasol.
Hagyományos párosításokat találhat, mint például sertés és alma, bárány és sárgabarack, valamint uborka és kapor; kortárs kedvencek, mint a csokoládé és chili, valamint a kecskesajt és a cékla; és érdekes, de valószínűtlenül hangzó párok, köztük citrom és marhahús, áfonya és gomba, valamint görögdinnye és osztriga. Összesen közel ezer bejegyzés található, 200 recepttel és javaslattal a szövegbe ágyazva. A gyönyörűen becsomagolt The Flavor Thesaurus nem csak egy nagyon hasznos és kívánatos referenciakönyv a főzéshez, hanem éjszaka is ébren tarthat.
Termékinformációk
| Szerzők: | Desmond Tan, Kate Leahy |
| Kiadó: | Bloomsbury Publishing |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing |
| Kiadás éve: | 2010 |
| Forgalmazás kezdete: | 2018. december 04. |
| ISBN: | 9780747599777 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 14.2 x 21.7 x 3.5 cm |
| Súly: | 0.51 kg |
| Oldalszám: | 272 |
| Ár: |
9 890 Ft (9 419 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Wild Brews
A természetben előforduló élesztők és baktériumok keverékével előállított vadon erjesztett sörök a sörvilág „fine dining”-ja.
Slow Food, Fast Cars - Casa Maria Luigia – Stories and Recipes
Üdvözöljük Casa Maria Luigia, Massimo Bottura és Lara Gilmore idilli vendégházában az olasz vidéken. Lara Gilmore és Massimo Bottura – a három Michelin-csillagos Osteria Francescana étterem neves séfje – a Casa Maria Luigia-t azért tervezték, hogy megünnepeljék Olaszország Emilia-Romagna régiójának vendégszeretetét és csodálatos, „földi” konyháját.
Pierre Hermé Macaron
Pierre Hermé kétségtelenül a francia cukrászat vezető egyénisége, nevéhez köthetően vált a macaron Tokiótól-Párizsig a legkeresettebb édességgé. Ezzel az átfogó áttekintéssel Hermé különleges alkotásai mellett felfedezhetjük a klasszikusokat is, mint például a vaníliás vagy csokoládés macaront. A legújabb Macaron cukrászkönyve több mint 60 csodálatos fotóval illusztrált receptet tartalmaz.
The Italian Bakery
Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.