Aponiente - Ángel León
Cookbook
A világ egyik legexkluzívabb éttermének remekműve, 6 kötetbe gyűjtve, tele tapasztalattal, küzdelemmel, erőfeszítéssel és kiválósággal. Több mint 1000 oldal, lefedi az Aponiente univerzumot, Ángel León testének és lelkének kiterjesztését.
Üdvözöljük Ángel León izgalmas történetében. Egy olyan mű, amely az étterem minden munkáját felöleli, tengerre néz, tengert főz és sóban gondolkodik.
Gyönyörű szöveges utazás, melyben Ángel León szakmailag és érzelmileg önti ki magát; esszék termékekről, fajokról, technikákról, több mint 1000 oldalon és 150 alkotáshoz vezetnek a gasztronómia világpanorámájában létező legkülönlegesebb és legegyedibb étteremhez.
1. kötet. Egy valóra vált tengeri álom múltja, jelene és jövője.
2. kötet. A tenger állapotai, Inspirációk és átalakulások.
3. kötet. A mocsár, Aponiente környéke.
4. kötet. Simogató hagyomány.
5. kötet. A tenger főzése, lélekkel.
6. kötet. Só édes kulcsban.
Az Aponiente az az étterem, amelyet Ángel León séf vezet, aki világszerte ismert az óceán megőrzése és kezelése iránti elkötelezettségéről új összetevők kutatása révén, amelyek csökkentik a halászati nyomást és elősegítik a fenntartható halászati gyakorlatokat.
Ángel León olyan tengeri fajokat alkalmaz, amelyeket történelmileg kidobtak a tengerből, még az emberi lény számára is ismeretlenek. Ez a forradalmi és avantgárd séf új összetevőket fedezett fel a hatalmas tengeri kamrából, mint például a tengeri fitoplankton, és először termesztették a történelemben olyan növényeket, mint a Zostera marina-t.
Ezért kapott három Michelin-csillagot és az első Fenntarthatósági Michelin Green Star díjat (első zöld Michelin-csillagos étterem), a fenntartható gasztronómiai gyakorlatok iránti megingathatatlan elkötelezettsége elismeréseként.
A tenger iránti mélységes tisztelete és hatalmas innovációs képessége arra késztette, hogy több olyan projektet dolgozzon ki, amelyek az alulértékelt termékek újra feltalálása és újrahasznosítás révén kelt életre. Az Aponiente Tripulación minden nap elmerül álmaikban, a Cádizi-öböl vizében Spanyolország déli részén, Andalúziában (Afrikához közel, egy 14 km széles szoros választja el). Az ökológia, az elmélet alkalmazása a konyhájában, a vizsgálódás, a gasztronómiai kreativitás és a termék maximalizálása, valamint a környezettudatosság érdekében végzett munka jellemzi az Aponiente konyháját. Gasztronómiai példák erre: A kreativitás és az egyes termékek tiszta felhasználása az Aponiente konyháját fémjelzi.
Néhány példa erre a makréla sobrasada, a tengeri sügér mortadella, a tengeri sonka (vörös tonhal hasaalja), a foltos tengeri sügér kolbász, a tengeri csiga nyárs és pacalja, a ropogós sertésbőrré változott muréna bőr, a szürke tőkehal kollagén tésztaként elkészítve, a tonhalfarok osso-bucója vagy a tonhal tarte tatine.
Az Aponiente csapatmunkájának további példái az alkalmazott kutatások, amelyeket Ángel León 2009 óta fejlesztett ki a Fitoplancton Marine, S.L. az EU engedélyének megszerzése tengeri mikroalgákból nyert élelmiszerek és összetevők emberi fogyasztására, amely az első spanyol személy által létrehozott új élelmiszer (2014); a visszadobott halak felhasználása; a halfehérjével kidolgozott tengeri kolbász fejlesztése; a tengeri méz kidolgozása, vagy a Zostera marina háziasítása a torkolatokban való növekedése és a tengeri gabona kitermelése érdekében, úttörő a világon.
Az Aponiente minden erőfeszítését arra összpontosítja, hogy olyan új fejlesztéseket érjen el, amelyek lehetővé teszik a tengeri ételek készítésének folytatását, hogy újradefiniálja a gasztronómia fogalmát, mint a mai társadalom átalakító erejét, és megbirkózzon olyan fontos kihívásokkal, mint a természet megőrzése a főzés révén, nemzetközi civil szervezetekkel együttműködve.
Következésképpen az Aponiente erős nemzetközi jelenléttel rendelkezik, és a fenntarthatóságra és az élelmiszerek jövőbeli szerepére való reflektálásra alapozva globális szakácstalálkozót is szervez Despesques néven. Az Aponiente továbbra is bemutatja a gasztronómia és a természet létfontosságú kapcsolatát.
Arra hív minket, hogy gondoljunk tudatlanságunkra, a végtelen és titokzatos tengerre, növelve a mellőzött fajokat, és elősegítve a part menti mocsarak, torkolatok és vizes élőhelyek megőrzését és kezelését, mint a tengeri élet forrásait.
Ennek az üzenetnek a terjesztésével és az elkötelezettebb és fenntarthatóbb konyha iránti figyelemfelkeltéssel, valamint az Aponiente projektjeinek kutatásával, vizsgálatával és fejlesztésével kapcsolatos kompromisszum részeként Ángel León séf ismételten tárgyal, és részt vesz a legrangosabb nemzeti és nemzetközi rendezvényeken, kongresszusokon, mint sok akadémiai intézményben, például a Harvard Egyetemen, a King Abdulah Egyetemen vagy a The Culinary Institute of America-ban.
A kiadó által tervezett megjelenési dátum és érkezés: 2024. November 27
Rendelje elő / foglalja le saját példányát!
A folyamatosan változó szállítási díjak és devizaárfolyamok miatt a kiadvány végső ára a könyv raktárra érkezésének időpontjában kerül kikalkulálásra-véglegesítésre, az adott aktuális árfolyam alapján.
Termékinformációk
Szerző: | Ángel León |
Kiadó: | Montagud Editores |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Hal-Tenger gyümölcsei / Fish-Seafood, Nyelv - Angol / English Books, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books, Album / Album, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2024 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. november 27. |
ISBN: | 9788472122031 |
Nyelv: | Angol-Spanyol |
Oldalszám: | 1073 |
Ár: |
187 990 Ft (179 038 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
Pub Kitchen
Receptek ünnepe, amelyek behozzák a kocsmai (pub) ételeket az otthoni konyhába. . . Tom Kerridge több mint 100 recepttel tért vissza, amelyek a modern brit főzést ünneplik.
The Latin American Cookbook
Rendkívüli ünnepe a kontinens nagyon kedvelt regionális konyháinak – 600 recepttel.
Habitat - Die neue Tiroler Küche
Az új tiroli konyha – regionális, földhözragadt és kitűnő! A díjnyertes séf Christoph Krabichler magas színvonalú szakácskönyvében mutatja be a tiroli alpesi régió kulináris és étkezési hagyományait.
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2
Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.