Barion Pixel

Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking

Modern Konyha: A főzés művészete és tudománya


« Vissza | Szerzők: Nathan Myhrvold, Chris Young, Maxime Bilet
  2011. október 17. 21:39

Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking

Nathan Myhrvold, Chris Young és Maxime Bilet – kutatók, felfedezők és gyakorló szakácsok – ebben a 6 kötetes, gazdagon illusztrált összeállításban olyan, tudomány ihlette ételkészítési technikákkal ismertetnek meg, melyekkel mennyei ízeket érhetünk el. A modernista konyha újraértelmezi a főzés folyamatát. A sok ezer fénykép a tudományt és a technológiát érthetővé és vonzóvá teszi.


 

 

Megrendelés estén az adott kiadvány csak személyes átvétellel vehető át!

A könyv ára az aktuális angol font árfolyama alapján kerül kiszámításra, kérem érdeklődjön e-mailben! info(kukac)cookbooks.hu

 

„Escoffier óta a legfontosabb könyv a konyhaművészetről"

– Tim Zagat

„A modern gasztronómia technikáinak lenyűgöző áttekintése"

– Heston Blumenthal

„Vizuális hullámvasút napjaink élelmiszerei és főzési eszközeinek világán keresztül”

– The New York Times

Az angol nyelvű kötetek rövid tartalma:

1. Történelem és alapok 348 oldal

A kulináris mozgalmak története

Mikrobiológia a konyhában

Élelmiszerbiztonság

Élelmiszer és egészség

Hő és energia

Az étel és a víz fizikája

2. Technikák és eszközök 480 oldal

A hagyományos főzés

Főzés modern sütővel

A sous-vide technológia

A modernista konyha

3. Állatok és növények 408 oldal

Hogyan működik az izom

A hús és a tenger gyümölcseinek vágása és főzése

Sózás és szárítás, pácolás és füstölés

A növények, mint élelmiszerek

Gyümölcsök és zöldségek főzése

Kuktában főzés, mikrohullámú sütés, növényi ételek tápanyagainak megőrzése

 

4. Hozzávalók és előkészítés 416 oldal

Sűrítőanyagok

Zselék

Emulziók

Habok

Bor

Kávé

5. Készétel receptek 412 oldal

Lágy húsok

Kemény rostos húsok

Baromfi

Hal

Rákfélék

Tojás

Keményítők

Gyümölcsök és zöldségek

6. Recept kézikönyv 374 oldal

A spirálkötésű konyhai kézikönyvet nagy szakítószilárdságú, vízálló szintetikus papírra nyomtatták.

Gyönyörű és nagyon praktikus.


 

 

 



Kapcsolódó videók





Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Nathan Myhrvold, Chris Young, Maxime Bilet
Kiadó: Modernist Cuisine
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Sous-Vide, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2021. szeptember 21.
ISBN: 9781734386141
Nyelv: Angol
Méretek: 33.5 x 41 x 33 cm
Súly: 0.02 kg
Oldalszám: 2400
Ár: 206 990 Ft
(197 133 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Project Fire

Project Fire

Ahol füst van, ott tűz is. És ahol tűz van, ott van Steven Raichlen. A Project Smoke, „Best Seller” könyvét, továbbá a Barbecue Bible-t már elhozta az új generáció számára - kitörő sikerét követve, jelent meg a Project Fire, a kortárs grillezés megragadó, teljes terjedelmében színes lexikona, a nyílt tűzőn sütés amerikai mestereitől.


Szerzők: Steven Raichlen

The Italian Cookery Course

The Italian Cookery Course

Katie Caldesi az olasz konyha e mára ikonikus gyűjteményében receptek százait gyűjti össze országszerte, a hegyvidéki északi részektől a déli napsütötte Földközi-tengerig. 


Szerzők: Katie Caldesi

Project Fire

Project Fire

Ahol füst van, ott tűz is. És ahol tűz van, ott van Steven Raichlen. A Project Smoke, „Best Seller” könyvét, továbbá a Barbecue Bible-t már elhozta az új generáció számára - kitörő sikerét követve, jelent meg a Project Fire, a kortárs grillezés megragadó, teljes terjedelmében színes lexikona, a nyílt tűzőn sütés amerikai mestereitől.


Szerzők: Steven Raichlen

A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury