Barion Pixel

On Meat - Modern Recipes for the Home Kitchen

Jeremy Fox, with Rachael Sheridan and a foreword by Paul Bertolli


« Vissza | Szerzők: Jeremy Fox | Új
  2025. június 13. 18:15

On Meat - Modern Recipes for the Home Kitchen

Jeremy Fox, az elismert amerikai séf nagy sikerű könyvének, az On Vegetables-nek régóta várt folytatása, több mint 160 recepttel otthoni szakácsok és kreatív húskedvelők számára


Jeremy Fox séf étel iránti szenvedélyét kilencéves korában gyújtotta lángra egy pennsylvaniai élmény, amikor megkóstolta zsidó nagymamája marhahúsos és nyelvből készült ételét. David Chang úgy jellemezte őt, mint „az egyik legnagyszerűbb séf, akit Amerika valaha adott.” Fox ismertté vált a kaliforniai Rustic Canyon és Birdie G’s éttermekben bemutatott kreatív ételei révén, valamint meghatározó szerepével a kulináris világ mentoraként.
Fox új, nagy érdeklődéssel várt szakácskönyve, az On Meat, a séf egyedi húsfilozófiáját állítja középpontba, 115 kreatív recepttel, amelyek a hulladékmentes és fenntartható főzés elvein alapulnak.

A könyv fejezetei tematikusan épülnek fel:

Sertés,

Szárnyasok és nyúl,

Marha és bárány,

valamint egy külön szekció, a Deli, amely a füstölt és pácolt húsoknak, konzerveknek és kolbászoknak szentel figyelmet.
A receptek között egyszerűbb és kifinomultabb fogások is találhatók, személyes jegyzetekkel kiegészítve, amelyekben Fox megosztja szakmai és élettapasztalatait, valamint hasznos tanácsokat is ad.

Az otthoni szakácsok olyan előételeket és falatokat fedezhetnek fel, mint például:

Buffalo Deviled Eggs, vagy a humorosan elnevezett „Spanish Tortilla, a levesek és egytálételek között szerepel például: Paprikash with Board-Cut Spaetzle; a főételek között pedig olyan különlegességek, mint: Corned Beef Steak Frites, Blackened Pork Tenderloin Chow-Chow-val, Spareribs with Apricot BBQ, és Merguez Sausage - Loaded Eggplant.
A könyv egy „Hogyan csináld” fejezettel kezdődik, amely az alapokat ismerteti – például egész csirke sütése vagy házi kolbász készítése –, majd több mint 50 kamrarecepttel zárul, amelyek főételeket egészítenek ki vagy emelnek ki.

A szerzőről

Jeremy Fox pályafutása során több amerikai és európai étteremben dolgozott, köztük a san franciscói Rubiconban, valamint a belgiumi De Snippe étteremben, majd Londonban Gordon Ramsay éttermében és Fergus Henderson ikonikus, „orrtól a farokig” filozófiát követő St. John éttermében. Kaliforniában megnyitotta a Ubuntu nevű vegetáriánus éttermét, amellyel elnyerte a Food & Wine magazin „Év új séfje” címét, valamint az első Michelin-csillagot a vegetáriánus étterem számára. Ezután három év szünet következett, amelyet a világszerte nagy sikert aratott On Vegetables című könyvében dolgozott fel. Jelenleg a Rustic Canyon és Birdie G’s séfje és tulajdonosa Santa Monicában.

Rachael Sheridan Jeremy Fox felesége, író és színésznő.

Paul Bertolli neves séf, szerző és gasztronómiai szakember, aki a Chez Panisse és az Oliveto éttermek révén vált ismertté. A hagyományos olasz konyha, a szezonális alapanyagok és a kézműves élelmiszerek elkötelezett híve. A Fra’ Mani alapítójaként úttörő szerepet játszott az amerikai kézműves húsipar újjáélesztésében, valamint a Cooking by Hand című könyv szerzője.

Rendelje elő / foglalja le saját példányát!

A folyamatosan változó szállítási díjak és devizaárfolyamok miatt a végső ár a könyv beérkezésének időpontjában kerül kikalkulálásra-véglegesítésre, az adott aktuális árfolyamok, díjak alapján!

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Jeremy Fox
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Smoker / BBQ / Grill / Hús, Hentes / Charcuterie, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. október 01.
ISBN: 9781837290864
Nyelv: Angol
Méretek: 20.5 x 27 x 2 cm
Súly: 1.45 kg
Oldalszám: 352
Ár: 15 890 Ft
(15 133 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető

Culler de Pau

Culler de Pau

A tér alapvető a kulináris párbeszédünk során: A Culler-ben a saját területünk tolmácsai vagyunk; és arra törekszünk, hogy a vendégeink érezzék a földet annak terményein át: a környezetünkkel főzünk.


The Italian Pantry

The Italian Pantry

A világhírű séf, Theo Randall megosztja 10 főtt összetevőjét (paradicsom, vargánya, parmezán, citrom, leveles zöldségek, ricotta, polenta, fenyőmag, méz és zsemlemorzsa), és felfedi kedvenc főzési módjait 100 mesés recepten keresztül. 


Szerzők: Theo Randall

obsession / English Version

obsession / English Version

A szójáték, mely a könyv címében megjelenik teljesen világos. A szerző kezdő szavai kifejezik sikertörténetének kezdő időszakát: a megszállottságot. A fogalom jelentése, melyre kíváncsiak vagyunk nem található meg a szótárban, a megszállottságot mi gasztronómiai értelemben véve makacs és gyógyíthatatlan vágynak értelmezzük, amelyben néhány profi szenved, és amely buzdítja őket arra, hogy a tökéletesség üldözése során eredményeik túlszárnyalják azt.

 

Szerzők: Oriol Balaguer

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.