Barion Pixel

On Meat - Modern Recipes for the Home Kitchen

Jeremy Fox, with Rachael Sheridan and a foreword by Paul Bertolli


« Vissza | Szerzők: Jeremy Fox
  2025. június 13. 18:15

On Meat - Modern Recipes for the Home Kitchen

Jeremy Fox, az elismert amerikai séf nagy sikerű könyvének, az On Vegetables-nek régóta várt folytatása, több mint 160 recepttel otthoni szakácsok és kreatív húskedvelők számára


Jeremy Fox séf étel iránti szenvedélyét kilencéves korában gyújtotta lángra egy pennsylvaniai élmény, amikor megkóstolta zsidó nagymamája marhahúsos és nyelvből készült ételét. David Chang úgy jellemezte őt, mint „az egyik legnagyszerűbb séf, akit Amerika valaha adott.” Fox ismertté vált a kaliforniai Rustic Canyon és Birdie G’s éttermekben bemutatott kreatív ételei révén, valamint meghatározó szerepével a kulináris világ mentoraként.
Fox új, nagy érdeklődéssel várt szakácskönyve, az On Meat, a séf egyedi húsfilozófiáját állítja középpontba, 115 kreatív recepttel, amelyek a hulladékmentes és fenntartható főzés elvein alapulnak.

A könyv fejezetei tematikusan épülnek fel:

Sertés,

Szárnyasok és nyúl,

Marha és bárány,

valamint egy külön szekció, a Deli, amely a füstölt és pácolt húsoknak, konzerveknek és kolbászoknak szentel figyelmet.
A receptek között egyszerűbb és kifinomultabb fogások is találhatók, személyes jegyzetekkel kiegészítve, amelyekben Fox megosztja szakmai és élettapasztalatait, valamint hasznos tanácsokat is ad.

Az otthoni szakácsok olyan előételeket és falatokat fedezhetnek fel, mint például:

Buffalo Deviled Eggs, vagy a humorosan elnevezett „Spanish Tortilla, a levesek és egytálételek között szerepel például: Paprikash with Board-Cut Spaetzle; a főételek között pedig olyan különlegességek, mint: Corned Beef Steak Frites, Blackened Pork Tenderloin Chow-Chow-val, Spareribs with Apricot BBQ, és Merguez Sausage - Loaded Eggplant.
A könyv egy „Hogyan csináld” fejezettel kezdődik, amely az alapokat ismerteti – például egész csirke sütése vagy házi kolbász készítése –, majd több mint 50 kamrarecepttel zárul, amelyek főételeket egészítenek ki vagy emelnek ki.

A szerzőről

Jeremy Fox pályafutása során több amerikai és európai étteremben dolgozott, köztük a san franciscói Rubiconban, valamint a belgiumi De Snippe étteremben, majd Londonban Gordon Ramsay éttermében és Fergus Henderson ikonikus, „orrtól a farokig” filozófiát követő St. John éttermében. Kaliforniában megnyitotta a Ubuntu nevű vegetáriánus éttermét, amellyel elnyerte a Food & Wine magazin „Év új séfje” címét, valamint az első Michelin-csillagot a vegetáriánus étterem számára. Ezután három év szünet következett, amelyet a világszerte nagy sikert aratott On Vegetables című könyvében dolgozott fel. Jelenleg a Rustic Canyon és Birdie G’s séfje és tulajdonosa Santa Monicában.

Rachael Sheridan Jeremy Fox felesége, író és színésznő.

Paul Bertolli neves séf, szerző és gasztronómiai szakember, aki a Chez Panisse és az Oliveto éttermek révén vált ismertté. A hagyományos olasz konyha, a szezonális alapanyagok és a kézműves élelmiszerek elkötelezett híve. A Fra’ Mani alapítójaként úttörő szerepet játszott az amerikai kézműves húsipar újjáélesztésében, valamint a Cooking by Hand című könyv szerzője.

Rendelje elő / foglalja le saját példányát!

A folyamatosan változó szállítási díjak és devizaárfolyamok miatt a végső ár a könyv beérkezésének időpontjában kerül kikalkulálásra-véglegesítésre, az adott aktuális árfolyamok, díjak alapján!

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Jeremy Fox
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Smoker / BBQ / Grill / Hús, Hentes / Charcuterie, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. október 01.
ISBN: 9781837290864
Nyelv: Angol
Oldalszám: 352
Ár: 15 890 Ft
(15 133 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Punto MX

Punto MX

Alapok, alapanyagok, technikák és alkotások. Egyszerre ősiek és kortársak. Ugyanolyan pezsgők, mint gyengédek. Ételek és koktélok. Egy három pillérre alapozott konyhai koncepció olyan étteremmel, ami a gasztrotörténelem része lett, mint az első mexikói étterem Európában, ami Michelin-csillagot kapott. 


Nature's Table

Nature's Table

Emmanuel Renaut séf, a 3 Michelin csillagos éttermének (www.floconsdesel.com) 50 receptjét osztja meg a nagyközönséggel. A szerző rendkívüli érdeklődést mutat az erdők, mezők, ásványi források kincsei iránt. Az egyediségéről, természet szeretetéről közismert francia konyhafőnök kitüntetett figyelemmel kíséri a környék termelőit, a friss és helyi alapanyagokat. Ezekből az alapanyagokból készítette azt az 50 összetett, az Ö rá jellemző, emblematikus ételt.


Szerzők: Emmanuel Renaut

Mastering Stocks and Broths - A Comprehensive Culinary Approach Using Traditional Techniques and No-Waste Methods

Mastering Stocks and Broths - A Comprehensive Culinary Approach Using Traditional Techniques and No-Waste Methods

Az alaplevek és erőlevesek a jó konyha sarokkövei, mégis a szakácskönyvekben gyakran csak az előszóban vagy a függelékben esik róluk szó. 


Szerzők: Rachael Mamane

Ivan Ramen

Ivan Ramen

2007-ben Ivan Orkin, egy középkorú zsidó fickó Long Island-ről valami őrültséget csinált. Az étel-fanatikus Tokyo világvárosában ramen-boltot nyitott. Egy gaijin (külföldi) volt, aki megpróbált nevet szerezni magának egy olyan helyen, ami makacs véleménnyel van a ramenről. 


Szerzők: Ivan Orkin