Barion Pixel

On Meat - Modern Recipes for the Home Kitchen

Jeremy Fox, with Rachael Sheridan and a foreword by Paul Bertolli


« Vissza | Szerzők: Jeremy Fox | Új
  2025. június 13. 18:15

On Meat - Modern Recipes for the Home Kitchen

Jeremy Fox, az elismert amerikai séf nagy sikerű könyvének, az On Vegetables-nek régóta várt folytatása, több mint 160 recepttel otthoni szakácsok és kreatív húskedvelők számára


Jeremy Fox séf étel iránti szenvedélyét kilencéves korában gyújtotta lángra egy pennsylvaniai élmény, amikor megkóstolta zsidó nagymamája marhahúsos és nyelvből készült ételét. David Chang úgy jellemezte őt, mint „az egyik legnagyszerűbb séf, akit Amerika valaha adott.” Fox ismertté vált a kaliforniai Rustic Canyon és Birdie G’s éttermekben bemutatott kreatív ételei révén, valamint meghatározó szerepével a kulináris világ mentoraként.
Fox új, nagy érdeklődéssel várt szakácskönyve, az On Meat, a séf egyedi húsfilozófiáját állítja középpontba, 115 kreatív recepttel, amelyek a hulladékmentes és fenntartható főzés elvein alapulnak.

A könyv fejezetei tematikusan épülnek fel:

Sertés,

Szárnyasok és nyúl,

Marha és bárány,

valamint egy külön szekció, a Deli, amely a füstölt és pácolt húsoknak, konzerveknek és kolbászoknak szentel figyelmet.
A receptek között egyszerűbb és kifinomultabb fogások is találhatók, személyes jegyzetekkel kiegészítve, amelyekben Fox megosztja szakmai és élettapasztalatait, valamint hasznos tanácsokat is ad.

Az otthoni szakácsok olyan előételeket és falatokat fedezhetnek fel, mint például:

Buffalo Deviled Eggs, vagy a humorosan elnevezett „Spanish Tortilla, a levesek és egytálételek között szerepel például: Paprikash with Board-Cut Spaetzle; a főételek között pedig olyan különlegességek, mint: Corned Beef Steak Frites, Blackened Pork Tenderloin Chow-Chow-val, Spareribs with Apricot BBQ, és Merguez Sausage - Loaded Eggplant.
A könyv egy „Hogyan csináld” fejezettel kezdődik, amely az alapokat ismerteti – például egész csirke sütése vagy házi kolbász készítése –, majd több mint 50 kamrarecepttel zárul, amelyek főételeket egészítenek ki vagy emelnek ki.

A szerzőről

Jeremy Fox pályafutása során több amerikai és európai étteremben dolgozott, köztük a san franciscói Rubiconban, valamint a belgiumi De Snippe étteremben, majd Londonban Gordon Ramsay éttermében és Fergus Henderson ikonikus, „orrtól a farokig” filozófiát követő St. John éttermében. Kaliforniában megnyitotta a Ubuntu nevű vegetáriánus éttermét, amellyel elnyerte a Food & Wine magazin „Év új séfje” címét, valamint az első Michelin-csillagot a vegetáriánus étterem számára. Ezután három év szünet következett, amelyet a világszerte nagy sikert aratott On Vegetables című könyvében dolgozott fel. Jelenleg a Rustic Canyon és Birdie G’s séfje és tulajdonosa Santa Monicában.

Rachael Sheridan Jeremy Fox felesége, író és színésznő.

Paul Bertolli neves séf, szerző és gasztronómiai szakember, aki a Chez Panisse és az Oliveto éttermek révén vált ismertté. A hagyományos olasz konyha, a szezonális alapanyagok és a kézműves élelmiszerek elkötelezett híve. A Fra’ Mani alapítójaként úttörő szerepet játszott az amerikai kézműves húsipar újjáélesztésében, valamint a Cooking by Hand című könyv szerzője.

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Jeremy Fox
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Smoker / BBQ / Grill / Hús, Hentes / Charcuterie, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. október 01.
ISBN: 9781837290864
Nyelv: Angol
Méretek: 20.5 x 27 x 2 cm
Súly: 1.45 kg
Oldalszám: 352
Ár: 15 890 Ft
(15 133 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Mexican Vegetarian Cookbook

The Mexican Vegetarian Cookbook

Alapvető útmutató a vibráló, vegetáriánus mexikói otthoni főzéshez, beleértve a természetesen vegán, glutén- és tejmentes ételeket is.


Spilled - Stories & Recipes From Natural Winemakers

Új
Spilled - Stories & Recipes From Natural Winemakers

A természetes borok népszerűsége az elmúlt években valósággal berobbant a gasztronómia és a borkedvelők világába. Ebben a könyvben Stephanie Mercier Voyer társszerző, David McMillan séf, Zev Rovine borkereskedő és Xavier Tera fotográfus egy lebilincselő utazásra hívják az olvasót a természetes borkészítés szívébe.


The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

Mangal II - Stories and Recipes

Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.