Sweet Devotion

A contemporary approach to artisanal viennoiserie /Signed Version/


« Vissza | Szerzők: Daniel Álvarez
  2017. október 14. 10:13

Sweet Devotion

Daniel Álvarez cukrászséf bemutatja a Sweet Devotion-t, kézműves péksütemények kortárs megközelítésben. Grandiózus értekezés a leveles-és brióstésztákról, alapos, a minőség felé való elhivatottság tekintetében naprakész mű, amely kifejezetten szakembereknek ajánlott. 


Alvarez, aki ismert briliáns panettone-jéről, millefeuille-éről és a croissant-áról, különleges erőfeszítést tett, hogy összegyűjtse olvasóinak azokat a recepteket, amik több mint mesteriek. A több mint 30 évnyi tapasztalatot: tippeket, trükköket tartalmaz és egy páratlan érzékenységet közvetít, amivel minden esetben gasztronómiailag lenyűgöző eredményeket érhetünk el. A cukrász-pékkönyv tartalma 250 oldalon oszlik el, tematikus blokkokkal és hozzájuk tartozó bevezetőkkel. Kulcsként a tökéletesség eléréséhez, minden nagy témakörhöz (croissant, leveles tészta-briós, leveles tészták, briósok, panettone, kuglóf) grafikák és folyamatábrákkal kísért magyarázatok tartoznak. Liszt, vaj, élesztő és még néhány hozzávaló szükséges a legkülönfélébb vajas péksütemények elkészítéséhez. Ami azonban egyedivé és különlegessé teszi őket, az az elkészítés folyamatának minden lépése során mutatott különleges figyelem. Az elkészült termékek nemessége többek között a vaj kiemelkedő használatának is köszönhető, ami a tészta hőmérsékletének állandó ellenőrzését igényli, minden egyes lépés során (gyúrás, nyújtás, kelesztés). Témakörről témakörre, termékről termékre, Daniel Alvarez lerántja a leplet a tökéletesség kulcsáról, hogy kulinárisan hasonló végeredményt érjünk el, mint a világ pékségeinek és cukrászatainak gyöngyszemei.
Nem hiába, Daniel Alvarez a Dalua (Elche, Spanyolország) vezetőjeként végzett munkáját intenzív oktatói menetrendjével egyezteti össze, ami számtalan workshopra és tankonyhára viszi el Spanyolországon belül és a határokon túl is. A Relais Desserts tagjaként és a Cacao Barry nagyköveteként, a könyv két nyelven jelenik meg, színes fényképekkel, keménykötésben, és az a célja, hogy viszonyítási alap legyen mindazoknak, akik tanulni vágynak vagy szaktudásuk tökéletesítésére törekednek a bemutatásra kerülő cukrásztermékeket illetően.

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Daniel Álvarez
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9788494632334
Nyelv: Angol
Méretek: 24 x 29 x 3 cm
Súly: 1.28 kg
Oldalszám: 256
Ár: 24 990 Ft
(23 800 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Ekstedt

Ekstedt

„Egyenlő rész nyírfával és szenvedéllyel tápláljuk a tüzet. Minden hozzávalót nyílt tűzön készítünk el. A faszén és a füst a legerősebb eszközeink. Nincs elektromos grill, gáztűzhely – csak természetes hő, korom, hamu, füst és tűz. A főzés ősi módja iránt érzett tiszteletből választottuk ezeket a módszereket. Az Ekstedt-ben a lángok a kifogástalanok.”


Szerzők: Niklas Ekstedt

Percorsi

Percorsi

Percorsi, Gianluca Fusto első kötete új kiadásban, angol nyelvű fordítással kiegészítve.
Az 1975-ben született világhírű cukrászmester 50 emblematikus receptje láthatóan egy építész-tervező precizitásával, magabiztosságával kerülnek bemutatásra.


Szerzők: Gianluca Fusto

Mukoita I - Cutting Techniques: Fish

Mukoita I - Cutting Techniques: Fish

Észak-Amerikában a japán ételek iránti érdeklődés exponenciálisan nőtt az elmúlt tizenöt évben, sokat meghaladva a sushit és a sashimit. Egyre többen nagyra értékelik a japán ételek változatosságát, összetett ízeit, textúráit, valamint a friss, szezonális összetevőkre és a tálalásra helyezett hangsúlyt. 


Heritage et Creations

Heritage et Creations

Íme az Editions Bellouet Conseil, Jean Michel Perruchon MOF gyűjteményének legújabb tagja. Ez a könyv híd a hagyományos receptek, amiket kollégáink tanítottak és a tanáraik csapata által továbbfejlesztett változatai között.