Sweet Devotion
A contemporary approach to artisanal viennoiserie /Signed Version/

Daniel Álvarez cukrászséf bemutatja a Sweet Devotion-t, kézműves péksütemények kortárs megközelítésben. Grandiózus értekezés a leveles-és brióstésztákról, alapos, a minőség felé való elhivatottság tekintetében naprakész mű, amely kifejezetten szakembereknek ajánlott.
Alvarez, aki ismert briliáns panettone-jéről, millefeuille-éről és a croissant-áról, különleges erőfeszítést tett, hogy összegyűjtse olvasóinak azokat a recepteket, amik több mint mesteriek. A több mint 30 évnyi tapasztalatot: tippeket, trükköket tartalmaz és egy páratlan érzékenységet közvetít, amivel minden esetben gasztronómiailag lenyűgöző eredményeket érhetünk el. A cukrász-pékkönyv tartalma 250 oldalon oszlik el, tematikus blokkokkal és hozzájuk tartozó bevezetőkkel. Kulcsként a tökéletesség eléréséhez, minden nagy témakörhöz (croissant, leveles tészta-briós, leveles tészták, briósok, panettone, kuglóf) grafikák és folyamatábrákkal kísért magyarázatok tartoznak. Liszt, vaj, élesztő és még néhány hozzávaló szükséges a legkülönfélébb vajas péksütemények elkészítéséhez. Ami azonban egyedivé és különlegessé teszi őket, az az elkészítés folyamatának minden lépése során mutatott különleges figyelem. Az elkészült termékek nemessége többek között a vaj kiemelkedő használatának is köszönhető, ami a tészta hőmérsékletének állandó ellenőrzését igényli, minden egyes lépés során (gyúrás, nyújtás, kelesztés). Témakörről témakörre, termékről termékre, Daniel Alvarez lerántja a leplet a tökéletesség kulcsáról, hogy kulinárisan hasonló végeredményt érjünk el, mint a világ pékségeinek és cukrászatainak gyöngyszemei.
Nem hiába, Daniel Alvarez a Dalua (Elche, Spanyolország) vezetőjeként végzett munkáját intenzív oktatói menetrendjével egyezteti össze, ami számtalan workshopra és tankonyhára viszi el Spanyolországon belül és a határokon túl is. A Relais Desserts tagjaként és a Cacao Barry nagyköveteként, a könyv két nyelven jelenik meg, színes fényképekkel, keménykötésben, és az a célja, hogy viszonyítási alap legyen mindazoknak, akik tanulni vágynak vagy szaktudásuk tökéletesítésére törekednek a bemutatásra kerülő cukrásztermékeket illetően.
Termékinformációk
Szerző: | Daniel Álvarez |
Kiadó: | Vilbo Editores |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2017 |
ISBN: | 9788494632334 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 24 x 29 x 3 cm |
Súly: | 1.28 kg |
Oldalszám: | 256 |
Ár: |
27 890 Ft (26 562 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
KitchenAid - The Cookbook

KitchenAid Food Processor egy általános konyhai aprító / ezermester. Ennek a nagy múltú konyhai eszköz használatához nyújt segítséget Veerle De Pooter szakácskönyve.
Eataly: Contemporary Italian Cooking

A legjobb modern olasz receptek a világ legnagyobb és legtekintélyesebb olasz vásárcsarnokából. Olaszország legnagyobb ételipari márkájának számító Eataly-val együttműködésben készült, szemet gyönyörködtető szakácskönyv, amely 300 mérföldkőnek számító receptet tartalmaz, amik kihangsúlyozzák napjaink olasz házias konyhájának legjavát.
Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.
A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.