Sweet Devotion
A contemporary approach to artisanal viennoiserie /Signed Version/

Daniel Álvarez cukrászséf bemutatja a Sweet Devotion-t, kézműves péksütemények kortárs megközelítésben. Grandiózus értekezés a leveles-és brióstésztákról, alapos, a minőség felé való elhivatottság tekintetében naprakész mű, amely kifejezetten szakembereknek ajánlott.
Alvarez, aki ismert briliáns panettone-jéről, millefeuille-éről és a croissant-áról, különleges erőfeszítést tett, hogy összegyűjtse olvasóinak azokat a recepteket, amik több mint mesteriek. A több mint 30 évnyi tapasztalatot: tippeket, trükköket tartalmaz és egy páratlan érzékenységet közvetít, amivel minden esetben gasztronómiailag lenyűgöző eredményeket érhetünk el. A cukrász-pékkönyv tartalma 250 oldalon oszlik el, tematikus blokkokkal és hozzájuk tartozó bevezetőkkel. Kulcsként a tökéletesség eléréséhez, minden nagy témakörhöz (croissant, leveles tészta-briós, leveles tészták, briósok, panettone, kuglóf) grafikák és folyamatábrákkal kísért magyarázatok tartoznak. Liszt, vaj, élesztő és még néhány hozzávaló szükséges a legkülönfélébb vajas péksütemények elkészítéséhez. Ami azonban egyedivé és különlegessé teszi őket, az az elkészítés folyamatának minden lépése során mutatott különleges figyelem. Az elkészült termékek nemessége többek között a vaj kiemelkedő használatának is köszönhető, ami a tészta hőmérsékletének állandó ellenőrzését igényli, minden egyes lépés során (gyúrás, nyújtás, kelesztés). Témakörről témakörre, termékről termékre, Daniel Alvarez lerántja a leplet a tökéletesség kulcsáról, hogy kulinárisan hasonló végeredményt érjünk el, mint a világ pékségeinek és cukrászatainak gyöngyszemei.
Nem hiába, Daniel Alvarez a Dalua (Elche, Spanyolország) vezetőjeként végzett munkáját intenzív oktatói menetrendjével egyezteti össze, ami számtalan workshopra és tankonyhára viszi el Spanyolországon belül és a határokon túl is. A Relais Desserts tagjaként és a Cacao Barry nagyköveteként, a könyv két nyelven jelenik meg, színes fényképekkel, keménykötésben, és az a célja, hogy viszonyítási alap legyen mindazoknak, akik tanulni vágynak vagy szaktudásuk tökéletesítésére törekednek a bemutatásra kerülő cukrásztermékeket illetően.
Termékinformációk
Szerző: | Daniel Álvarez |
Kiadó: | Vilbo Editores |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2017 |
ISBN: | 9788494632334 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 24 x 29 x 3 cm |
Súly: | 1.28 kg |
Oldalszám: | 256 |
Ár: |
27 890 Ft (26 562 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Pasta Reinvented

Fedezze fel, hogyan lehet gabonaféléket, tengeri zöldségeket tésztává alakítani. Tésztákat, leveseket, tésztasalátákat, tésztás egytálételeket és sült tésztákat.
Pasta Reinvented

Fedezze fel, hogyan lehet gabonaféléket, tengeri zöldségeket tésztává alakítani. Tésztákat, leveseket, tésztasalátákat, tésztás egytálételeket és sült tésztákat.
The Ultimate Burger

Érje el a „Burger” nagyságot, felújított klasszikusokkal, regionális kedvencekkel, házikészítésű kiegészítőkkel (a húskeverékektől a bucikig), és kézműves burger alkotásokkal, a tökéletes sültkrumplival, köretekkel és jeges italokkal.
The Ultimate Burger

Érje el a „Burger” nagyságot, felújított klasszikusokkal, regionális kedvencekkel, házikészítésű kiegészítőkkel (a húskeverékektől a bucikig), és kézműves burger alkotásokkal, a tökéletes sültkrumplival, köretekkel és jeges italokkal.