The French Laundry Cookbook
Thomas Keller
Thomas Keller első szakácskönyve, és mindannak ellenére, hogy 1999-ben jelent meg, tartamilag olyan kielégítő, mint maga az étterem, mely 3 Michelin csillagos. A könyv nem véletlenül a világ egyik legjobban keresett szakácskönyve.
Nyugodtan mondhatjuk, hogy a French Laundry szakácskönyv megváltoztatta a modern szakácskönyvek irányzatát, létjogosultságát, beltartalmi design-ját. Nem meglepő, hiszen aki hallott Thomas Kellerről, az tudja, hogy magas a szakmai léc. A kiadványban szereplő több mint 150 recept pontosan tükrözi a mesterszakács, a minőség és innováció iránti elkötelezettségét. A szerző talán a leginkább tisztelt amerikai séf, a neve gyakorlatilag egyet jelent a magas minőséggel és inspirációval, a folyamatos fejlődéssel, precizitással, kutatással. A könyvében szereplő receptek lenyűgözőek, és precízek, mindegyik reprodukálható magas minőségi szinten.
A beltartamilag átfogó kiadvány, alap szakácskönyvnek tekinthető, vagyis minden szakács polcán ott kell hogy legyen, ez kötelező!
Tartalom (Röviden):
Köszönetnyilvánítás
Öröm és tökéletesség
Út afrancia mosodához
A Boldog-Szomorú történet
Tölcsérek
Tudnivalók a Chef-ről
Hogyan használjuk ezt a könyvet
Szendvicsek
A törvény a csökkenő hozadék
Leves
Blini
A Hollandi lényege, fontossága
Kerti kanapék
Első fogás
Eszközök: a szűrő és a szita
Agnolotti (tészta)
Szarvasgomba
Libamáj
Személyzeti étel
Hal
A szenvedély a halaknak
A véletlen halárus
Homárfőzés
Beurre Monte mártás
Olaj infúziók
Hús
Só, bors és ecet
Dinsztelés és az erényes folyamat
Zöldségek darabolása
A legfontosabbat a nyúlról
A legfontosabbat a belsőségekről
Alaplevek és szószok
Gyors mártások
Porok
Sajt
Sajtos fogások
Sajtkészítő
Desszertek
Termékinformációk
Szerző: | Thomas Keller |
Kiadó: | Artisan |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 1999 |
ISBN: | 9781579651268 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 29 x 29 x 3 cm |
Súly: | 2.28 kg |
Oldalszám: | 320 |
Ár: |
19 190 Ft (18 276 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
On Champagne
Az "On Champagne" című könyvben a világ legkiválóbb pezsgőíróinak gondolatait, véleményeit és következtetéseit gyűjtik össze, hogy felfedjék ennek az italnak az eseménydús pályafutását, a véletlen felfedezés mítoszától kezdve – amely, mint megtudjuk, nem Franciaországban, hanem Anglia almaborpincéiben történt – egészen a csúcstechnológiás, űrutazásra is alkalmas pezsgő kifejlesztéséig.
Italy by Ingredient
Friss megközelítés az olasz konyhához a legikonikusabb alapanyagokon keresztül, az olasz származású főzőoktató, Viola Buitoni bemutatásával.
Flavour Thesaurus
Gondolkozott már azon, hogy miért működik az egyik íz a másikkal? Vagy hiányzott az ihlet, hogy mit kezdjünk egy köteg céklával?
Le Cordon Bleu - Az édességek magasiskolája
A Le Cordon Bleu a nemzetközileg elismert intézmény, amely a kulináris kiválóság szinonimája a profik és amatőrök számára egyaránt.