Barion Pixel

The French Laundry Cookbook

Thomas Keller


« Vissza | Szerzők: Thomas Keller
  2012. november 26. 01:53

The French Laundry Cookbook

Thomas Keller első szakácskönyve, és mindannak ellenére, hogy 1999-ben jelent meg, tartamilag olyan kielégítő, mint maga az étterem, mely 3 Michelin csillagos. A könyv nem véletlenül a világ egyik legjobban keresett szakácskönyve.


Nyugodtan mondhatjuk, hogy a French Laundry szakácskönyv megváltoztatta a modern szakácskönyvek irányzatát, létjogosultságát, beltartalmi design-ját. Nem meglepő, hiszen aki hallott Thomas Kellerről, az tudja, hogy magas a szakmai léc. A kiadványban szereplő több mint 150 recept pontosan tükrözi a mesterszakács, a minőség és innováció iránti elkötelezettségét. A szerző talán a leginkább tisztelt amerikai séf, a neve gyakorlatilag egyet jelent a magas minőséggel és inspirációval, a folyamatos fejlődéssel, precizitással, kutatással. A könyvében szereplő receptek lenyűgözőek, és precízek, mindegyik reprodukálható magas minőségi szinten.

A beltartamilag átfogó kiadvány, alap szakácskönyvnek tekinthető, vagyis minden szakács polcán ott kell hogy legyen, ez kötelező!

Tartalom (Röviden):

Köszönetnyilvánítás

Öröm és tökéletesség

Út afrancia mosodához

A Boldog-Szomorú történet

Tölcsérek

Tudnivalók a Chef-ről

Hogyan használjuk ezt a könyvet

Szendvicsek

A törvény a csökkenő hozadék

Leves

Blini

A Hollandi lényege, fontossága

Kerti kanapék

Első fogás

Eszközök: a szűrő és a szita

Agnolotti (tészta)

Szarvasgomba

Libamáj

Személyzeti étel

Hal

A szenvedély a halaknak

A véletlen halárus

Homárfőzés

Beurre Monte mártás

Olaj infúziók

Hús

Só, bors és ecet

Dinsztelés és az erényes folyamat

Zöldségek darabolása

A legfontosabbat a nyúlról

A legfontosabbat a belsőségekről

Alaplevek és szószok

Gyors mártások

Porok

Sajt

Sajtos fogások

Sajtkészítő

Desszertek


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Thomas Keller
Kiadó: Artisan
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 1999
ISBN: 9781579651268
Nyelv: Angol
Méretek: 29 x 29 x 3 cm
Súly: 2.28 kg
Oldalszám: 320
Ár: 19 190 Ft
(18 276 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

On Champagne

On Champagne

Az "On Champagne" című könyvben a világ legkiválóbb pezsgőíróinak gondolatait, véleményeit és következtetéseit gyűjtik össze, hogy felfedjék ennek az italnak az eseménydús pályafutását, a véletlen felfedezés mítoszától kezdve – amely, mint megtudjuk, nem Franciaországban, hanem Anglia almaborpincéiben történt – egészen a csúcstechnológiás, űrutazásra is alkalmas pezsgő kifejlesztéséig. 


Italy by Ingredient

Italy by Ingredient

Friss megközelítés az olasz konyhához a legikonikusabb alapanyagokon keresztül, az olasz származású főzőoktató, Viola Buitoni bemutatásával.


Szerzők: Viola Buitoni

Flavour Thesaurus

Flavour Thesaurus

Gondolkozott már azon, hogy miért működik az egyik íz a másikkal? Vagy hiányzott az ihlet, hogy mit kezdjünk egy köteg céklával? 


Le Cordon Bleu - Az édességek magasiskolája

Le Cordon Bleu - Az édességek magasiskolája

A Le Cordon Bleu a nemzetközileg elismert intézmény, amely a kulináris kiválóság szinonimája a profik és amatőrök számára egyaránt.