Barion Pixel

Anima

Les Cols Restaurant


« Vissza | Szerzők: Fina Puigdevall, Manel Puigvert
  2017. november 17. 18:06

Anima

Olyan értékek, mint az őszinteség, egyensúly, mértékletesség, természetesség, hitelesség, érzelem, alázat, tisztelet és érzékenység állandóak a Les Cols univerzumában. A táj és az évszakok konyhája, ahol a ’nullkilométeres étel’ a legmagasabb pártfogást élvezi.


Fenntarthatóság a globalizmussal szemben, ami feláldozza a hitelességet. Fina Puigdevall, aki tulajdonosként is főz a Les Cols-ban, 1990 óta vezeti éttermét Olot-ban. Továbbá az étterem abban a masia-ban (hagyományos tanyasi házban) kapott otthont, ahol ő is született. Hogyan lehetséges olyan sokat átadni oly kevés hozzávalóval a tányéron? Szeret megválni a feleslegestől addig, amíg csak a leglényegesebb marad. És mindezt a költőiség elvesztése nélkül. A józanság nem áll hadilábon az esszenciával.

És bár az ellenkezőjét gondolhatják a legkevésbé informáltak, ez a legnagyobb bőkezűség gyakorlata. A létezés legszemélyesebb formájában mutatkozik meg, egyfajta kortárs nyelvezetű felajánlásként. A nyersanyagok alázatának dicsérete: a Természetet érezni úgy, hogy a táj egyszerre szövetséges és az ihlet forrása; a tányér ürességét az ételek pártfogójának használni; a fény és a csend luxusa; a gesztusok és a megfigyelés fontossága; a környezet higgadtsága; vendégszeretet. Ez az ideológia ihlette az étterem vázát. A lélek konyhája. Ennek a kizárólag a gasztronómia iránt elhivatott könyvnek az elkészítése egy gyakorlat volt számunkra a kritikus gondolkodásmódban, azoknak, akik ennél a százéves kiadónál dolgoznak, és ezért nagyon hálásak vagyunk. Befogadtuk a Les Cols ideológiáját, sajátunknak érezzük. Csakis így születhetett meg ez a könyv. Engedd el magad. Csendben. Keresd a békét. Nem jutunk innen tovább, csak ha megnyílunk a világ felé és az egyetemesség elérésére törekszünk az intimitás terén át.

A Természet ragyogása. Az élet teljessége.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Fina Puigdevall, Manel Puigvert
Kiadó: Montagud Editores
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9788472121690
Nyelv: Angol
Méretek: 15 x 22.5 x 4 cm
Súly: 1.12 kg
Oldalszám: 384
Ár: 23 890 Ft
(22 752 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt


Szerzők:


Szerzők:

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury