Anima
Les Cols Restaurant
Olyan értékek, mint az őszinteség, egyensúly, mértékletesség, természetesség, hitelesség, érzelem, alázat, tisztelet és érzékenység állandóak a Les Cols univerzumában. A táj és az évszakok konyhája, ahol a ’nullkilométeres étel’ a legmagasabb pártfogást élvezi.
Fenntarthatóság a globalizmussal szemben, ami feláldozza a hitelességet. Fina Puigdevall, aki tulajdonosként is főz a Les Cols-ban, 1990 óta vezeti éttermét Olot-ban. Továbbá az étterem abban a masia-ban (hagyományos tanyasi házban) kapott otthont, ahol ő is született. Hogyan lehetséges olyan sokat átadni oly kevés hozzávalóval a tányéron? Szeret megválni a feleslegestől addig, amíg csak a leglényegesebb marad. És mindezt a költőiség elvesztése nélkül. A józanság nem áll hadilábon az esszenciával.
És bár az ellenkezőjét gondolhatják a legkevésbé informáltak, ez a legnagyobb bőkezűség gyakorlata. A létezés legszemélyesebb formájában mutatkozik meg, egyfajta kortárs nyelvezetű felajánlásként. A nyersanyagok alázatának dicsérete: a Természetet érezni úgy, hogy a táj egyszerre szövetséges és az ihlet forrása; a tányér ürességét az ételek pártfogójának használni; a fény és a csend luxusa; a gesztusok és a megfigyelés fontossága; a környezet higgadtsága; vendégszeretet. Ez az ideológia ihlette az étterem vázát. A lélek konyhája. Ennek a kizárólag a gasztronómia iránt elhivatott könyvnek az elkészítése egy gyakorlat volt számunkra a kritikus gondolkodásmódban, azoknak, akik ennél a százéves kiadónál dolgoznak, és ezért nagyon hálásak vagyunk. Befogadtuk a Les Cols ideológiáját, sajátunknak érezzük. Csakis így születhetett meg ez a könyv. Engedd el magad. Csendben. Keresd a békét. Nem jutunk innen tovább, csak ha megnyílunk a világ felé és az egyetemesség elérésére törekszünk az intimitás terén át.
A Természet ragyogása. Az élet teljessége.
Termékinformációk
Szerzők: | Fina Puigdevall, Manel Puigvert |
Kiadó: | Montagud Editores |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2017 |
ISBN: | 9788472121690 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 15 x 22.5 x 4 cm |
Súly: | 1.12 kg |
Oldalszám: | 384 |
Ár: |
23 890 Ft (22 752 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
Crostate
A Tart, az egyik legnépszerűbb süteményfajta a hagyományos sütemények közül. Az eklektikus Gianluca Fusto szokatlanul újraértelmezi fogalmát, tartalmát, megjelenését, és mindezt a maga módján. Gianluca Fusto, mestercukrász, dedikált Valrhona oktató, szaktanácsadó a világ egyik legkreatívabb és szakmailag legfelkészültebb cukrászának tartják. A szerző legújabb könyvének témája a Tart (Crostate), a klasszikusok újraértelmezése kortárs szemlélettel…módon.
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2
Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.
Complete Asian Cookbook - New, updated edition
Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.