Benu
The Cookbook
Benu, a hírhedt, James Beard díjas Corey Lee debütáló szakácskönyve, a San Fracisco-i Benu étterem konyhafőnöke. A szerző, meghatározó személyként úttörő munkát folytat a modern ázsiai ételek elkészítésének területén. A könyvben 33 ízletes és páratlanul bemutatott fogáson keresztül megtapasztalhatjuk Lee filozófiáját, amelyben receptek és esszék adnak inspirációt és motivációt.
A kiadványban található gyönyörű étel, természet, város és alapanyag fotók életre hívják Lee kulináris és kulturális befolyását, majd Lee mentorának, Thomas Kellernek (French Laundry, Per Se, Bouchon Bakery) éleslátó véleményét olvashatjuk, végül a kortárs David Chang enged mélyebb bepillantást a séf kreativitásába.
A Szerzőről
A koreai születésű, de Amerikában nevelkedett Corey Lee (született 1977) Amerika egyik legnépszerűbb éttermének, a 3 Michelin csillagot birtokló Benu vezető Chefje. Lee magával hozta ázsiai hátterét, amely befolyással van a Benu ételeire-ízvilágára, az amerikai konyhára a maga eklektikus, kreatív stílusával, kifejezve az identitást, a kultúrát, a gyökereket.
Mivel korábban a legelismertebb éttermekben dolgozott Angliában, Franciaországban és az USA-ban, beleértve Thomas Keller’s French Laundry(?), Lee éttermét a New York Times és a Wall Street Journal is Amerika következő nagy éttermének kiáltotta ki.
Néhány dicsérérő szó a világ legbefolyásosabb szakembereitől:
„Corey Lee az egyik legjobb séf a Földön” – David Chang
„Nem emlékszem, mikor élveztem utoljára ennyire egy menüt,
mint a Benu-t” – Ruth Reichl
„Corey mindig kutat, tolja előre magát, ugyanakkor magához
szorítja a múltat […]. Én észrevettem Coreyt. Ahogy a könyv olvasói
is fogják”. – Thomas Keller
„A Benu az ország egyik legkülönlegesebb – és legszórakoztatóbb –
vendéglátó úti célja”. – Eater Magazine
Benu Díjak:
3 Star, The MICHELIN Guide
4 Star, The San Francisco Chronicle
Five Diamond, Award AAA
Rising Star Chef Award, James Beard Foundation
Best New Chef, Food & Wine
10 Restaurants Worth a Plane Ride, The New York Times
"...exquisitely balanced and perfectly executed.”, The Los Angeles Times
Top 10 Celebration Restaurants in the US, Bon Appétit
Sommelier of the Year - Yoon Ha, San Francisco Magazine
Photo: Eric Wolfinger
Photo: Eric Wolfinger
Kapcsolódó videók
Termékinformációk
Szerző: | Corey Lee |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2015 |
ISBN: | 9780714868868 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 22 x 30 x 3 cm |
Súly: | 1.33 kg |
Oldalszám: | 256 |
Ár: |
13 790 Ft (13 133 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
Mastering Stocks and Broths
Az alaplevek és levesek a jó konyha alapkövei, a használatukról szóló információ azonban mégis a szakácskönyvek bevezetőibe és függelékeibe vannak száműzve. Eddig nem létezett az alaplevekről írt átfogó kulináris kalauz, mint olyan, az itt-ott megjelent töredékeket leszámítva.
The Pasta Man
A ’Pasta Man’, Mateo Zeilonka a leglátványosabb, legeredetibb tésztákat készíti. Csíkos, pöttyös, piros, lila, zöld és fekete, minden elképzelhető formában, Mateo tésztája szebb, mint egy festmény.
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.