Barion Pixel

Benu

The Cookbook


« Vissza | Szerzők: Corey Lee
  2015. április 16. 09:47

Benu

Benu, a hírhedt, James Beard díjas Corey Lee debütáló szakácskönyve, a San Fracisco-i Benu étterem konyhafőnöke. A szerző, meghatározó személyként úttörő munkát folytat a modern ázsiai ételek elkészítésének területén. A könyvben 33 ízletes és páratlanul bemutatott fogáson keresztül megtapasztalhatjuk Lee filozófiáját, amelyben receptek és esszék adnak inspirációt és motivációt.


A kiadványban található gyönyörű étel, természet, város és alapanyag fotók életre hívják Lee kulináris és kulturális befolyását, majd Lee mentorának, Thomas Kellernek (French Laundry, Per Se, Bouchon Bakery) éleslátó véleményét olvashatjuk, végül a kortárs David Chang enged mélyebb bepillantást a séf kreativitásába.

 

 

A Szerzőről

A koreai születésű, de Amerikában nevelkedett Corey Lee (született 1977) Amerika egyik legnépszerűbb éttermének, a 3 Michelin csillagot birtokló Benu vezető Chefje. Lee magával hozta ázsiai hátterét, amely befolyással van a Benu ételeire-ízvilágára, az amerikai konyhára a maga eklektikus, kreatív stílusával, kifejezve az identitást, a kultúrát, a gyökereket. 

Mivel korábban a legelismertebb éttermekben dolgozott Angliában, Franciaországban és az USA-ban, beleértve Thomas Keller’s French Laundry(?), Lee éttermét a New York Times és a Wall Street Journal is Amerika következő nagy éttermének kiáltotta ki.

Néhány dicsérérő szó a világ legbefolyásosabb szakembereitől:

„Corey Lee az egyik legjobb séf a Földön” – David Chang

„Nem emlékszem, mikor élveztem utoljára ennyire egy menüt,

mint a Benu-t” – Ruth Reichl

„Corey mindig kutat, tolja előre magát, ugyanakkor magához

szorítja a múltat […]. Én észrevettem Coreyt. Ahogy a könyv olvasói

is fogják”. – Thomas Keller

„A Benu az ország egyik legkülönlegesebb – és legszórakoztatóbb –

vendéglátó úti célja”. – Eater Magazine 

Benu Díjak:

3 Star, The MICHELIN Guide

4 Star, The San Francisco Chronicle

Five Diamond, Award AAA

Rising Star Chef Award, James Beard Foundation

Best New Chef, Food & Wine

10 Restaurants Worth a Plane Ride, The New York Times

"...exquisitely balanced and perfectly executed.”, The Los Angeles Times

Top 10 Celebration Restaurants in the US, Bon Appétit

Sommelier of the Year - Yoon Ha, San Francisco Magazine

Photo: Eric Wolfinger 

Photo: Eric Wolfinger 

 



Kapcsolódó videók







Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Corey Lee
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2015
ISBN: 9780714868868
Nyelv: Angol
Méretek: 22 x 30 x 3 cm
Súly: 1.33 kg
Oldalszám: 256
Ár: 13 790 Ft
(13 133 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Mastering Stocks and Broths

Mastering Stocks and Broths

Az alaplevek és levesek a jó konyha alapkövei, a használatukról szóló információ azonban mégis a szakácskönyvek bevezetőibe és függelékeibe vannak száműzve. Eddig nem létezett az alaplevekről írt átfogó kulináris kalauz, mint olyan, az itt-ott megjelent töredékeket leszámítva. 


Szerzők: Rachael Mamane

The Pasta Man

The Pasta Man

A ’Pasta Man’, Mateo Zeilonka a leglátványosabb, legeredetibb tésztákat készíti. Csíkos, pöttyös, piros, lila, zöld és fekete, minden elképzelhető formában, Mateo tésztája szebb, mint egy festmény.


Szerzők: Mateo Zielonka

Fish Butchery

Fish Butchery

A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében. 


Szerzők: Josh Niland

A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury