Barion Pixel

Dishoom

The first ever cookbook from the much-loved Indian restaurant


« Vissza | Szerzők: Shamil Thakrar
  2023. február 22. 12:50

Dishoom

Hosszú várakozás után a Dishoom végre megosztja titkait a sokak által vágyott bombayi comfort food receptjeihez: Bacon Naan Roll, Black Daal, Okra Fries, Jackfruit Biryani, Chicken Ruby és Lamb Raan, valamint Masala Chai-hoz, frissítő italok és koktélokhoz.


Ahogy otthon megtanulod elkészíteni a Dishoom megnyugtató menüjét, egy egész napos, déli-bombayi gasztrotúrára is elrepítünk, bőséges evéssel és ivással fűszerezve. Felfedezheted a korai chai és omlett egyszerű örömét a Kyani and Co. kávéházban, a ráérős reggeli andalgást a Horniman Circle-ben, a bőséges lakomát a Mohammed Ali Road-on, a naplementés sétát a Chowpatty homokján, vagy a friss tengeri levegőt Nariman Pointon egy éjszakai kiruccanás során.
Ez a gyönyörű szakácskönyv és a hozzá illően lenyűgöző fotók elrepítenek a Dishoom legféltettebb, különc és elbűvölő Bombay-jának szegleteibe. Ha elolvasod, receptekkel és történetekkel leszel tele, melyeket örömmel oszthatsz meg mindenkivel, aki az asztalodhoz ül.

A Dishoom étteremlánc szeretett, bombayi comfort food menüt és díjnyertes italokat kínál gyönyörű éttermeikben, amelyek mindegyike egyedi történetet mesél. Az első Dishoom 2010-ben nyílt meg a londoni Covent Gardenben, mára pedig öt étterem működik Londonban, egy Edinburgh-ban és egy Manchesterben. A Dishoom lebontja a falakat azzal, hogy az embereket étel és ital mellett hozza össze – éttermeiben, rendezvényein és jótékonysági programjain keresztül (minden elfogyasztott étel után egy ételt adományoznak; eddig összesen 8 millió ételt adtak rászorulóknak).

Shamil és Kavi Thakrar a Dishoom társalapítói, Naved Nasir pedig az Executive Chef.
Shamil és Kavi Londonban nőttek fel, de hosszú éveken át mélyen megismerték Bombay ízeit és különlegességeit, és beleszerettek a városba. Naved számos neves bombayi étteremben dolgozott, mielőtt Londonba költözött, hogy megnyissa a Dishoomot.

 

 

 



Kapcsolódó videók







Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Shamil Thakrar
Kiadó: Bloomsbury Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2019
Forgalmazás kezdete: 2019. szeptember 05.
ISBN: 9781408890677
Nyelv: Angol
Méretek: 19.1 x 27.3 x 3.6 cm
Súly: 1.36 kg
Oldalszám: 400
Ár: 11 690 Ft
(11 133 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető

The Dessert Game

The Dessert Game

A Masterchef Dessert fenegyereke és az ikonikus sydney-i desszertközpont, a Koi társalapítója, Reynold Poenormo debütáló művével, a The Dessert Game-el a szakácskönyvek világába ágazott. Személyes anekdotákat sző az első generációs bevándorlóként Ausztráliában felnövekvőről, bonyolult, részletes útmutatásokkal a festői desszertalkotások tökéletesítéséhez, amelyeknek ő a szinonimája.


The Dessert Game

The Dessert Game

A Masterchef Dessert fenegyereke és az ikonikus sydney-i desszertközpont, a Koi társalapítója, Reynold Poenormo debütáló művével, a The Dessert Game-el a szakácskönyvek világába ágazott. Személyes anekdotákat sző az első generációs bevándorlóként Ausztráliában felnövekvőről, bonyolult, részletes útmutatásokkal a festői desszertalkotások tökéletesítéséhez, amelyeknek ő a szinonimája.


The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.


Szerzők: Yoo Siyeon