Dishoom
The first ever cookbook from the much-loved Indian restaurant
Hosszú várakozás után a Dishoom végre megosztja titkait a sokak által vágyott bombayi comfort food receptjeihez: Bacon Naan Roll, Black Daal, Okra Fries, Jackfruit Biryani, Chicken Ruby és Lamb Raan, valamint Masala Chai-hoz, frissítő italok és koktélokhoz.
Ahogy otthon megtanulod elkészíteni a Dishoom megnyugtató menüjét, egy egész napos, déli-bombayi gasztrotúrára is elrepítünk, bőséges evéssel és ivással fűszerezve. Felfedezheted a korai chai és omlett egyszerű örömét a Kyani and Co. kávéházban, a ráérős reggeli andalgást a Horniman Circle-ben, a bőséges lakomát a Mohammed Ali Road-on, a naplementés sétát a Chowpatty homokján, vagy a friss tengeri levegőt Nariman Pointon egy éjszakai kiruccanás során.
Ez a gyönyörű szakácskönyv és a hozzá illően lenyűgöző fotók elrepítenek a Dishoom legféltettebb, különc és elbűvölő Bombay-jának szegleteibe. Ha elolvasod, receptekkel és történetekkel leszel tele, melyeket örömmel oszthatsz meg mindenkivel, aki az asztalodhoz ül.
A Dishoom étteremlánc szeretett, bombayi comfort food menüt és díjnyertes italokat kínál gyönyörű éttermeikben, amelyek mindegyike egyedi történetet mesél. Az első Dishoom 2010-ben nyílt meg a londoni Covent Gardenben, mára pedig öt étterem működik Londonban, egy Edinburgh-ban és egy Manchesterben. A Dishoom lebontja a falakat azzal, hogy az embereket étel és ital mellett hozza össze – éttermeiben, rendezvényein és jótékonysági programjain keresztül (minden elfogyasztott étel után egy ételt adományoznak; eddig összesen 8 millió ételt adtak rászorulóknak).
Shamil és Kavi Thakrar a Dishoom társalapítói, Naved Nasir pedig az Executive Chef.
Shamil és Kavi Londonban nőttek fel, de hosszú éveken át mélyen megismerték Bombay ízeit és különlegességeit, és beleszerettek a városba. Naved számos neves bombayi étteremben dolgozott, mielőtt Londonba költözött, hogy megnyissa a Dishoomot.







Kapcsolódó videók
Termékinformációk
| Szerző: | Shamil Thakrar |
| Kiadó: | Bloomsbury Publishing |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2019 |
| Forgalmazás kezdete: | 2019. szeptember 05. |
| ISBN: | 9781408890677 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 19.1 x 27.3 x 3.6 cm |
| Súly: | 1.36 kg |
| Oldalszám: | 400 |
| Ár: |
11 690 Ft (11 133 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Hugh Johnson's Pocket Wine 2026
A Hugh Johnson’s Pocket Wine Book elengedhetetlen kézikönyv mindenkinek, aki bort vásárol – legyen szó boltról, étteremről vagy akár az internetről. A kiadvány immár a 49. évfolyamánál tart, és az új kiadásban 32 extra oldallal bővült. Nincs párja, amikor a borokról szóló, átfogó és naprakész éves kalauzról van szó.
JAN - Laboratory of love
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2
Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.
Aponiente - Ángel León
A világ egyik legexkluzívabb éttermének remekműve, 6 kötetbe gyűjtve, tele tapasztalattal, küzdelemmel, erőfeszítéssel és kiválósággal. Több mint 1000 oldal, lefedi az Aponiente univerzumot, Ángel León testének és lelkének kiterjesztését.