Dishoom
The first ever cookbook from the much-loved Indian restaurant

Hosszú várakozás után a Dishoom végre megosztja titkait a sokak által vágyott bombayi comfort food receptjeihez: Bacon Naan Roll, Black Daal, Okra Fries, Jackfruit Biryani, Chicken Ruby és Lamb Raan, valamint Masala Chai-hoz, frissítő italok és koktélokhoz.
Ahogy otthon megtanulod elkészíteni a Dishoom megnyugtató menüjét, egy egész napos, déli-bombayi gasztrotúrára is elrepítünk, bőséges evéssel és ivással fűszerezve. Felfedezheted a korai chai és omlett egyszerű örömét a Kyani and Co. kávéházban, a ráérős reggeli andalgást a Horniman Circle-ben, a bőséges lakomát a Mohammed Ali Road-on, a naplementés sétát a Chowpatty homokján, vagy a friss tengeri levegőt Nariman Pointon egy éjszakai kiruccanás során.
Ez a gyönyörű szakácskönyv és a hozzá illően lenyűgöző fotók elrepítenek a Dishoom legféltettebb, különc és elbűvölő Bombay-jának szegleteibe. Ha elolvasod, receptekkel és történetekkel leszel tele, melyeket örömmel oszthatsz meg mindenkivel, aki az asztalodhoz ül.
A Dishoom étteremlánc szeretett, bombayi comfort food menüt és díjnyertes italokat kínál gyönyörű éttermeikben, amelyek mindegyike egyedi történetet mesél. Az első Dishoom 2010-ben nyílt meg a londoni Covent Gardenben, mára pedig öt étterem működik Londonban, egy Edinburgh-ban és egy Manchesterben. A Dishoom lebontja a falakat azzal, hogy az embereket étel és ital mellett hozza össze – éttermeiben, rendezvényein és jótékonysági programjain keresztül (minden elfogyasztott étel után egy ételt adományoznak; eddig összesen 8 millió ételt adtak rászorulóknak).
Shamil és Kavi Thakrar a Dishoom társalapítói, Naved Nasir pedig az Executive Chef.
Shamil és Kavi Londonban nőttek fel, de hosszú éveken át mélyen megismerték Bombay ízeit és különlegességeit, és beleszerettek a városba. Naved számos neves bombayi étteremben dolgozott, mielőtt Londonba költözött, hogy megnyissa a Dishoomot.
Kapcsolódó videók
Termékinformációk
Szerző: | Shamil Thakrar |
Kiadó: | Bloomsbury Publishing |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2019 |
Forgalmazás kezdete: | 2019. szeptember 05. |
ISBN: | 9781408890677 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19.1 x 27.3 x 3.6 cm |
Súly: | 1.36 kg |
Oldalszám: | 400 |
Ár: |
11 690 Ft (11 133 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
Haute Pâtisserie

A tökéletesség, a szaktudás és annak továbbadása a világ cukrászkiválóságait egybegyűjtő Relais Desserts szövetség vezérszavai. És mi adhatná tovább hatékonyabban ezt a tudást, mint a legszebb recepteket összegyűjtő könyv? Ezt a célt tűzték ki ennek a gyönyörű kiadványnak a megírásával, 90 cukrász séf 100 receptjével.
JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.
The Jewish Cookbook

A kortárs, globális zsidó konyha gazdag váza, több száz történettel és otthoni szakácsok receptjeivel.
The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.