Barion Pixel

Ekstedt

The Nordic Art of Analogue Cooking


« Vissza | Szerzők: Niklas Ekstedt
  2020. május 06. 21:05

Ekstedt

„Egyenlő rész nyírfával és szenvedéllyel tápláljuk a tüzet. Minden hozzávalót nyílt tűzön készítünk el. A faszén és a füst a legerősebb eszközeink. Nincs elektromos grill, gáztűzhely – csak természetes hő, korom, hamu, füst és tűz. A főzés ősi módja iránt érzett tiszteletből választottuk ezeket a módszereket. Az Ekstedt-ben a lángok a kifogástalanok.”


Saját nevét viselő Michelin-csillagos éttermében Niklas Ekstedt merész ízvilága által lobbantja lángra ősi, a tűz körül kialakult ösztöneinket. A modern technológia mellőzése nehezen valósítható meg otthoni körülmények között, de szellemisége arra ösztönöz, hogy térjünk vissza az alapokhoz ahol csak tudunk.
Az Ekstedt étterem a könyv szíve és középpontja, alapot ad Niklas történeteinek a szezonális, regionális és hagyományos svéd konyháról. Az étterem ételei együtt egy pazar kiadványban: brezírozott báránylapocka hínárvajjal és medvehagymabogyóval, borókán füstölt fogassüllő, parázson sült póréhagyma szenes tejszínnel, fenyőn füstölt fekete-kagyló, és kemencében sült mandulatorta.

Photo: Absolute Press / David LoftusKapcsolódó videók

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Niklas Ekstedt
Kiadó: Bloomsbury Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Smoker / BBQ / Grill / Hús, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2020
ISBN: 9781472961969
Nyelv: Angol
Méretek: 21.5 x 26 x 3.2 cm
Súly: 1.62 kg
Oldalszám: 304
Ár: 14 990 Ft
(14 276 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Biotope - Pastorale

Biotope - Pastorale

A két Michelin csillagos étterem tulajdonos-séf, Bart De Pooter májusban 51 éves lett, emellett szülőfalujában, Reetben található étteremének Pastorale 25. évfordulóját ünnepli.


Szerzők: Bart de Pooter

The Olive Oil Masterclass

The Olive Oil Masterclass

Az olívaolaj az egyik legegészségesebb és legősibb olaj és népszerűsége megállíthatatlanul nő a világ minden táján. Olyan sok mindent lehet róla mesélni, mégis olyan keveset tudunk. Tökéletes az alkalom, hogy változtassunk ezen és több megbecsüléssel legyünk az olívaolaj felé.


Fish for Dinner

Fish for Dinner

Vadonatúj kollekció az Egyesült Királyság leghíresebb „halas” szakácsától, aki elmagyarázza, milyen halat és hogyan kell főzni, valamint ízletes és inspiráló módszereket kínál a szezonális és fenntartható halak elkészítésre. 


Szerzők: Nathan Outlaw

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.