Barion Pixel

Ekstedt

The Nordic Art of Analogue Cooking


« Vissza | Szerzők: Niklas Ekstedt
  2020. május 06. 21:05

Ekstedt

„Egyenlő rész nyírfával és szenvedéllyel tápláljuk a tüzet. Minden hozzávalót nyílt tűzön készítünk el. A faszén és a füst a legerősebb eszközeink. Nincs elektromos grill, gáztűzhely – csak természetes hő, korom, hamu, füst és tűz. A főzés ősi módja iránt érzett tiszteletből választottuk ezeket a módszereket. Az Ekstedt-ben a lángok a kifogástalanok.”


Saját nevét viselő Michelin-csillagos éttermében Niklas Ekstedt merész ízvilága által lobbantja lángra ősi, a tűz körül kialakult ösztöneinket. A modern technológia mellőzése nehezen valósítható meg otthoni körülmények között, de szellemisége arra ösztönöz, hogy térjünk vissza az alapokhoz ahol csak tudunk.
Az Ekstedt étterem a könyv szíve és középpontja, alapot ad Niklas történeteinek a szezonális, regionális és hagyományos svéd konyháról. Az étterem ételei együtt egy pazar kiadványban: brezírozott báránylapocka hínárvajjal és medvehagymabogyóval, borókán füstölt fogassüllő, parázson sült póréhagyma szenes tejszínnel, fenyőn füstölt fekete-kagyló, és kemencében sült mandulatorta.

Photo: Absolute Press / David LoftusKapcsolódó videók

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Niklas Ekstedt
Kiadó: Bloomsbury Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Smoker / BBQ / Grill / Hús, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2020
ISBN: 9781472961969
Nyelv: Angol
Méretek: 21.5 x 26 x 3.2 cm
Súly: 1.62 kg
Oldalszám: 304
Ár: 14 990 Ft
(14 276 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

BAU.STEINE

BAU.STEINE

Christian Bau, a háromcsillagos ’Victor’s Fine Dining by Christian Bau’ étterem séfje negyedik, rendkívüli kulináris tehetségének emléket állító szakácskönyvét adja ki. Bau önmaga mottóját követi munkásságán keresztül – ’Vagy szenvedéllyel csináld a dolgokat, vagy sehogy.’ Bau egy sokszorosan kitüntetett séf egyedi látásmóddal. 


Szerzők: Christian Bau

Charcuterie - Pates, Terrines, Savory Pies

Charcuterie - Pates, Terrines, Savory Pies

A Charcuterie teljes főzőtanfolyama, amelyet a világhírű gasztronómiai iskola tapasztalt szakácsoktató csapata írt, és mindent tartalmaz, amit tudnod kell a finom terrinek, pástétomok, piték és egyéb Charcuterie fogások elkészítéséhez. 


Szerzők: École Ferrandi

Jan - Labor der Liebe

Jan - Labor der Liebe

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.


The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.