Ekstedt
The Nordic Art of Analogue Cooking

„Egyenlő rész nyírfával és szenvedéllyel tápláljuk a tüzet. Minden hozzávalót nyílt tűzön készítünk el. A faszén és a füst a legerősebb eszközeink. Nincs elektromos grill, gáztűzhely – csak természetes hő, korom, hamu, füst és tűz. A főzés ősi módja iránt érzett tiszteletből választottuk ezeket a módszereket. Az Ekstedt-ben a lángok a kifogástalanok.”
Saját nevét viselő Michelin-csillagos éttermében Niklas Ekstedt merész ízvilága által lobbantja lángra ősi, a tűz körül kialakult ösztöneinket. A modern technológia mellőzése nehezen valósítható meg otthoni körülmények között, de szellemisége arra ösztönöz, hogy térjünk vissza az alapokhoz ahol csak tudunk.
Az Ekstedt étterem a könyv szíve és középpontja, alapot ad Niklas történeteinek a szezonális, regionális és hagyományos svéd konyháról. Az étterem ételei együtt egy pazar kiadványban: brezírozott báránylapocka hínárvajjal és medvehagymabogyóval, borókán füstölt fogassüllő, parázson sült póréhagyma szenes tejszínnel, fenyőn füstölt fekete-kagyló, és kemencében sült mandulatorta.
Photo: Absolute Press / David Loftus
Kapcsolódó videók
Termékinformációk
Szerző: | Niklas Ekstedt |
Kiadó: | Bloomsbury Publishing |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Smoker / BBQ / Grill / Hús, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2020 |
ISBN: | 9781472961969 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 21.5 x 26 x 3.2 cm |
Súly: | 1.62 kg |
Oldalszám: | 304 |
Ár: |
14 990 Ft (14 276 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
In Search of Tea

Kísérje el az egyik legnagyobb teaszakértőt utazásain a világ legjobb tea fajtáinak felkutatásában.
Peru

Részletes perui szakácskönyv több mint 500 tradicionális, otthon is elkészíthető recepttel, az ország legelismertebb és legnépszerűbb séfjétől, Gastón Acuriotól. A világ egyik leginnovatívabb, legeredetibb és egyik legegyedibb ízekkel teli konyhája a perui konyha. A séfek, gasztronómiai kritikusok, továbbá a szaksajtó is következetesen a „következő nagy dolog”-ként kiáltotta ki a Perui konyhát.
Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.
Noma - Time and Place in Nordic Cuisine

René Redzepit széles körben elismerik az északi konyha újra feltalálásában. Koppenhágai étterme, a Noma 2009-ben a San Pellegrino World’s 50 Best Restaurant díjon a világ harmadik legjobbjaként ismerték el, és ugyanezen az ünnepségen megkapta az egyedülálló „Chef’s Choice” díjat.