Etxebarri - Bittor Arginzoniz
The highly anticipated first book on the Etxebarri restaurant, considered one of the best grills in the world

Az Etxebarri étteremről írt izgatottan várt első könyv, amelyet a világ egyik legjobb grill-éttermének tartanak. Bittor Arguinzoniz grillzseni, Asador Etxebarri nevű éttermével ért el világhírt, aminek Axpe parasztközössége ad otthont, egy hegyek mögött fészkelő apró faluban, Bilbaotól egy órányi autóútra délkeletre.
Amikor több mint 25 évvel ezelőtt megvette az étterem épületét a falu központjában, ő és családja teljes mértékben maguk építették újjá. Autodidakta és kizárólag egyetlen konyhában dolgozott – a sajátjában – ahol megtervezte és megépítette híres állítható magasságú grilljeit. Semmi másra nem támaszkodik, mint a legősibb főzési technikára a világon – a tűzre – saját maga által tervezett eszközökkel főz, különleges fafajtákat használ és megszállottan kutatja a tökéletes alapanyagot. Arguinzoniz forradalmasította a hús-hal és zöldségsütést. Mindent grillen készít- még a desszertet is – egyedi ízt kölcsönözve az ételeknek. A Michelin-kalauz 2010-ben egy csillaggal jutalmazta az Asador Etxebarrit, az ételeit azzal a jelzővel leírva, hogy ’hamisítatlan élvezetek az egyszerűen grillezett és sült ételek szerelmeseinek…” és 6. helyen áll a San Pellegrino World’s 50 Best Restaurants 2017-es listáján. Ritkán hagyja el az éttermet, kivéve amikor állatairól gondoskodik, amik az étterem alapanyagainak nagy részét is adják. Ez a könyv egy embert, a konyháját és receptjeit mutatja be szavakban és lenyűgöző fotókkal.
Photo: Kilombo
Termékinformációk
Szerző: | Bittor Arguinzoniz |
Kiadó: | Grub Street Publishing |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Aktualitások / Hírek, Smoker / BBQ / Grill / Hús, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2018 |
ISBN: | 9781911621218 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 22 x 28 x 3.4 cm |
Súly: | 1.34 kg |
Oldalszám: | 356 |
Ár: |
15 290 Ft (14 562 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Ferrandi - A konyhaművészet nagykönyve

Még egy receptkönyv, amiből már így is sok van? Nem így gondoljuk, és nem is szerettük volna, hogy így legyen. Recepteket természetesen tartalmaz ez a könyv is, szám szerint 143-at, de ennél többet szándékoztunk nyújtani a szenvedélyes szakácsoknak, legyenek felvilágosult amatőrök vagy szakmai gyakorlatuk előtt álló fiatalok.
A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
Dessert

Dessert, Roger van Damme séf / cukrász és csapata 50 mesés desszertről szóló professzionális, inspiráló cukrászkönyve, mely a kulináris világ csúcsán végzett 25 éves kemény munka eredménye.
JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.