Gaucho - The Spirit of Argentina - A Cookbook
by Chef Anthony Ekizian

A Gaucho több mint 20 éve szolgál fel argentin steaket – amelyet széles körben a világ legjobbjának tartanak.
Több mint 80 recepten keresztül ez a könyv ötvözi az étterem parilla főzés (forró parázson, fém grillen történő sütés) szakértelmét az Argentína iránti szenvedéllyel – a pampákon szarvasmarhákat tenyésztő gauchóktól kezdve a choripan bun-t és empanadákat árusító utcai kocsitulajdonosokon át a sikkes városiakig, akik Buenos Aires legmenőbb bárjaiban kortyolgatják a koktélokat hajnali órákig.
A könyvben a történelem, az ételek és a kultúra megindító történetei tarkítják a gondosan összeállított recepteket, melyeket a Gaucho séf-igazgatója, Anthony Ekizian állított össze, hogy egyensúlyba hozza a hagyományos és a modern Argentína hatásait.
A receptek a Gaucho éttermek páratlan hírnevére épülnek, amelyek a kivételes faszénen való főzésre épülnek. A könyv a marhahúsról szóló fejezettel kezdődik, amely szakértői útmutatást nyújt a megfelelő steak kiválasztásához, tökéletes elkészítéséhez, valamint az egyes steakek sajátosságaihoz illő szószokkal és köretekkel való tálaláshoz.
A csirkéről és halról szóló fejezetek következnek, mielőtt a laza argentin konyha szellemét ünneplik a Relax (utcai ételek, többek között choripan, chivito, fugazzeta és croquetas), a Sundays (a Gaucho fúziós vasárnapi sültje családi lakomákhoz) és az Sweet (dulce de leche, churros, chocotorta…) rovatokban. A könyv az Italokkal zárul – Argentína borait ünnepelve az Andok lábánál fekvő szőlőültetvényekről, egészen a Gaucho modern csavarjaiig a kedvenc koktélokon át, amelyek felrázzák a Buenos Aires-i bárokat.
Rendelje elő / foglalja le saját példányát!
A folyamatosan változó szállítási díjak és devizaárfolyamok miatt a végső ár a könyv beérkezésének időpontjában kerül kikalkulálásra-véglegesítésre, az adott aktuális árfolyamok alapján.
Termékinformációk
Szerző: | Anthony Ekizian |
Kiadó: | Jon Croft Editions |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Smoker / BBQ / Grill / Hús, Nyelv - Angol / English Books, Latin-Amerika / Latin America |
Kiadás éve: | 2025 |
Forgalmazás kezdete: | 2025. október 22. |
ISBN: | 9781068410802 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 18.9 x 24.6 x 2.5 cm |
Oldalszám: | 272 |
Ár: |
15 180 Ft (14 457 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
North

Példátlan betekintés Izland kultúrájába és ételeibe, az ország elsőrangú séfjétől, a Reykjavíki Dill étterem tulajdonosától. Izland közismerten a Föld egyik leggyönyörűbb és legérintetlenebb helye, mely egy bimbózó úticél azoknak az utazóknak, akiket elcsábított a meglepő táj és az élénk kultúra. Izland egészen egyedi és megnyerő ételek sorának ad otthont, melyet jellegzetes őshonos alapanyagok, hagyományos farmerek és kistermelők, valamint rendkívül kreatív séfek és éttermek tesznek különlegessé.
Core by Clare Smyth

Exkluzív betekintés az elismert séf, Clare Smyth munkájába és gondolkodásába, valamint három Michelin-csillagos éttermébe, a Core by Clare Smyth-be, a londoni Notting Hillben.
Aponiente - Ángel León

A világ egyik legexkluzívabb éttermének remekműve, 6 kötetbe gyűjtve, tele tapasztalattal, küzdelemmel, erőfeszítéssel és kiválósággal. Több mint 1000 oldal, lefedi az Aponiente univerzumot, Ángel León testének és lelkének kiterjesztését.
Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).