Barion Pixel

Le Manoir aux Quat’Saisons

The Story of a Modern Classic


« Vissza | Szerzők: Raymond Blanc
  2017. július 06. 17:06

Le Manoir aux Quat’Saisons

Négy évszakon átívelő személyes idegenvezetés Raymond Blanc legendás hotel-éttermében, ünnepelt konyhájának 120 receptjével.


Le Manoir
Az oxfordi Great Miltonban működő Le Manoir aux Quat'Saisons a világ egyik legkiválóbb hotel-étterme. Ez a könyv lehetőséget ad, hogy a legendás séf, Raymond Blanc vezetésével az étterem falai között barangoljunk 4 évszakon keresztül. Felfedi előttünk a hely egészének minden alkotóelemét – a Japán kerttől a Citronelle hálószobáig – és konyhájában betekintést nyerhetünk 2 Michelin-csillagos éttermének kulináris titkaiba. A könyvben a Le Manoir 120 legünnepeltebb ételének receptjeit találjuk, mint a ricotta agnolotti, őz grand veneur, vérnarancs carpaccio és Maman Blanc alma tarte-ja. A kertekről, a szobákról és az ételekről készült pazar képek és rajzok szellemesen ragadják meg e különleges hely varázsát.  Vigye el otthonába a Le Manoir-t!


A szerzőről
Raymond Blanc a világ egyik legnagyobb séfje. A teljesen autodidakta szakácsban már fiatalon felgyulladt az ételek iránti szenvedély, szülőföldje, Franche-Comté terroirján keresztül. A Le Manoir aux Quat' Saisons, Raymond legnagyobb eredménye, az egyetlen vidéki házban működő hotel Nagy-Britanniában ami képes volt három évtizeden keresztül megtartani két Michelin-csillagot. Az évek során Raymond számtalan elismert BBC tévésorozatot készített és könyvet írt, többek között a Blanc Mange-ot, a Blanc Vite-et és a Kitchen Secrets-t. 2008-ban a Brit Birodalom tiszteletbeli lovagi címét adományozták neki a kulináris tökéletesség érdekében tett szolgálataiért és 2013-ban megkapta az Ordre National de la Légion d’Honneur (Francia Köztársaság Becsülterendje) kitüntetését, a legmagasabb elismerést Franciaországban.

A Le Manoir aux Quat’Saisons szakácskönyv két verzióban elérhető: kartontokba helyezett, szövetborítású különleges változatban (erre kérjen külön ajánlatot), és egy kisebb méretű alap kiadásban. Mindkettőnek méltó helye lehet otthona konyhájában vagy a dohányzóasztalon.
 

Photo: Bloomsbury

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Raymond Blanc
Kiadó: Bloomsbury Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9781408816905
Nyelv: Angol
Méretek: 23 x 30 x 4 cm
Súly: 2.79 kg
Oldalszám: 480
Ár: 18 990 Ft
(18 086 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Project Fire

Project Fire

Ahol füst van, ott tűz is. És ahol tűz van, ott van Steven Raichlen. A Project Smoke, „Best Seller” könyvét, továbbá a Barbecue Bible-t már elhozta az új generáció számára - kitörő sikerét követve, jelent meg a Project Fire, a kortárs grillezés megragadó, teljes terjedelmében színes lexikona, a nyílt tűzőn sütés amerikai mestereitől.


Szerzők: Steven Raichlen

The Pasta Man

The Pasta Man

A ’Pasta Man’, Mateo Zeilonka a leglátványosabb, legeredetibb tésztákat készíti. Csíkos, pöttyös, piros, lila, zöld és fekete, minden elképzelhető formában, Mateo tésztája szebb, mint egy festmény.


Szerzők: Mateo Zielonka

Anarkia

Anarkia

Az Anarkia az El Celler de Can Roca (3 Michelin-csillag) édességkonyháját bemutató nagy volumenű mű, Jordi Roca - a 2004-ben a világ legjobb cukrászának kikiáltott séf – bűvös desszertjeinek gyűjteménye. 30 éves története során az (Joan, Josep és Jordi Roca vezette) El Celler de Can Roca-t kétszer választották meg a világ legjobb éttermének.


Szerzők: Jordi Roca

Tartine Bread

Tartine Bread

Tartine – kenyérbiblia az otthoni kenyérkészítőknek és a hivatásos pékeknek. Chad Robertson tollából; egy olyan embertől, akit sokan a legjobb kenyérsütőnek tartanak az Egyesült Államokban, és Elizabeth Prueitt mellett társtulajdonosa a San Francisco-i Tartine Bakery-nek. Hajnali öt órakor, Chad Robertson egyenetlen, pazar Tartine veknijeit kiveszik a sütőből. A kenyér San Francisco legendás Tartine Bakery-jében egy órán belül elfogy, majdnem minden egyes nap.