Le Manoir aux Quat’Saisons
The Story of a Modern Classic

Négy évszakon átívelő személyes idegenvezetés Raymond Blanc legendás hotel-éttermében, ünnepelt konyhájának 120 receptjével.
Le Manoir
Az oxfordi Great Miltonban működő Le Manoir aux Quat'Saisons a világ egyik legkiválóbb hotel-étterme. Ez a könyv lehetőséget ad, hogy a legendás séf, Raymond Blanc vezetésével az étterem falai között barangoljunk 4 évszakon keresztül. Felfedi előttünk a hely egészének minden alkotóelemét – a Japán kerttől a Citronelle hálószobáig – és konyhájában betekintést nyerhetünk 2 Michelin-csillagos éttermének kulináris titkaiba. A könyvben a Le Manoir 120 legünnepeltebb ételének receptjeit találjuk, mint a ricotta agnolotti, őz grand veneur, vérnarancs carpaccio és Maman Blanc alma tarte-ja. A kertekről, a szobákról és az ételekről készült pazar képek és rajzok szellemesen ragadják meg e különleges hely varázsát. Vigye el otthonába a Le Manoir-t!
A szerzőről
Raymond Blanc a világ egyik legnagyobb séfje. A teljesen autodidakta szakácsban már fiatalon felgyulladt az ételek iránti szenvedély, szülőföldje, Franche-Comté terroirján keresztül. A Le Manoir aux Quat' Saisons, Raymond legnagyobb eredménye, az egyetlen vidéki házban működő hotel Nagy-Britanniában ami képes volt három évtizeden keresztül megtartani két Michelin-csillagot. Az évek során Raymond számtalan elismert BBC tévésorozatot készített és könyvet írt, többek között a Blanc Mange-ot, a Blanc Vite-et és a Kitchen Secrets-t. 2008-ban a Brit Birodalom tiszteletbeli lovagi címét adományozták neki a kulináris tökéletesség érdekében tett szolgálataiért és 2013-ban megkapta az Ordre National de la Légion d’Honneur (Francia Köztársaság Becsülterendje) kitüntetését, a legmagasabb elismerést Franciaországban.
A Le Manoir aux Quat’Saisons szakácskönyv két verzióban elérhető: kartontokba helyezett, szövetborítású különleges változatban (erre kérjen külön ajánlatot), és egy kisebb méretű alap kiadásban. Mindkettőnek méltó helye lehet otthona konyhájában vagy a dohányzóasztalon.
Photo: Bloomsbury
Termékinformációk
Szerző: | Raymond Blanc |
Kiadó: | Bloomsbury Publishing |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2017 |
ISBN: | 9781408816905 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 23 x 30 x 4 cm |
Súly: | 2.79 kg |
Oldalszám: | 480 |
Ár: |
19 990 Ft (19 038 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Bread Ahead

Ez a lenyűgöző szakácskönyv célja, hogy tapasztalataitól függetlenül szakértő házi pékké alakítsa olvasóját.
Bread Ahead

Ez a lenyűgöző szakácskönyv célja, hogy tapasztalataitól függetlenül szakértő házi pékké alakítsa olvasóját.
The Book of Sandwiches

Ki nem szereti a szendvicseket? És ki ne szeretné ezt az ínycsiklandó szakácskönyvet, amely több mint 85 receptet tartalmaz mindenféle szendvicshez?
Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.