Barion Pixel

Le Manoir aux Quat’Saisons

The Story of a Modern Classic


« Vissza | Szerzők: Raymond Blanc
  2017. július 06. 17:06

Le Manoir aux Quat’Saisons

Négy évszakon átívelő személyes idegenvezetés Raymond Blanc legendás hotel-éttermében, ünnepelt konyhájának 120 receptjével.


Le Manoir
Az oxfordi Great Miltonban működő Le Manoir aux Quat'Saisons a világ egyik legkiválóbb hotel-étterme. Ez a könyv lehetőséget ad, hogy a legendás séf, Raymond Blanc vezetésével az étterem falai között barangoljunk 4 évszakon keresztül. Felfedi előttünk a hely egészének minden alkotóelemét – a Japán kerttől a Citronelle hálószobáig – és konyhájában betekintést nyerhetünk 2 Michelin-csillagos éttermének kulináris titkaiba. A könyvben a Le Manoir 120 legünnepeltebb ételének receptjeit találjuk, mint a ricotta agnolotti, őz grand veneur, vérnarancs carpaccio és Maman Blanc alma tarte-ja. A kertekről, a szobákról és az ételekről készült pazar képek és rajzok szellemesen ragadják meg e különleges hely varázsát.  Vigye el otthonába a Le Manoir-t!


A szerzőről
Raymond Blanc a világ egyik legnagyobb séfje. A teljesen autodidakta szakácsban már fiatalon felgyulladt az ételek iránti szenvedély, szülőföldje, Franche-Comté terroirján keresztül. A Le Manoir aux Quat' Saisons, Raymond legnagyobb eredménye, az egyetlen vidéki házban működő hotel Nagy-Britanniában ami képes volt három évtizeden keresztül megtartani két Michelin-csillagot. Az évek során Raymond számtalan elismert BBC tévésorozatot készített és könyvet írt, többek között a Blanc Mange-ot, a Blanc Vite-et és a Kitchen Secrets-t. 2008-ban a Brit Birodalom tiszteletbeli lovagi címét adományozták neki a kulináris tökéletesség érdekében tett szolgálataiért és 2013-ban megkapta az Ordre National de la Légion d’Honneur (Francia Köztársaság Becsülterendje) kitüntetését, a legmagasabb elismerést Franciaországban.

A Le Manoir aux Quat’Saisons szakácskönyv két verzióban elérhető: kartontokba helyezett, szövetborítású különleges változatban (erre kérjen külön ajánlatot), és egy kisebb méretű alap kiadásban. Mindkettőnek méltó helye lehet otthona konyhájában vagy a dohányzóasztalon.
 

Photo: Bloomsbury

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Raymond Blanc
Kiadó: Bloomsbury Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9781408816905
Nyelv: Angol
Méretek: 23 x 30 x 4 cm
Súly: 2.79 kg
Oldalszám: 480
Ár: 19 990 Ft
(19 038 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Japan The Cookbook

Japan The Cookbook

Demisztifikálja és mindenki számára elérhetővé teszi a világ egyik legősibb és legnagyobb tiszteletnek örvendő kulináris kultúráját. A világ étvágya a japán ételek iránt kimeríthetetlen – a sushi és a ramen megtalálhatók a sarki boltokban is, míg a japán alapanyagok elérhetőek a világ szupermarketeiben. Egészséges opciók gazdag választéka, hal-alapú ételektől zöldségközpontú fogásokig egyaránt.


The Pasta Man

The Pasta Man

A ’Pasta Man’, Mateo Zeilonka a leglátványosabb, legeredetibb tésztákat készíti. Csíkos, pöttyös, piros, lila, zöld és fekete, minden elképzelhető formában, Mateo tésztája szebb, mint egy festmény.


Szerzők: Mateo Zielonka

Fish Butchery

Fish Butchery

A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében. 


Szerzők: Josh Niland

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash