Pierre Hermé Macaron
The Ultimate Recipes from the Master Pâtissier
Pierre Hermé kétségtelenül a francia cukrászat vezető egyénisége, nevéhez köthetően vált a macaron Tokiótól-Párizsig a legkeresettebb édességgé. Ezzel az átfogó áttekintéssel Hermé különleges alkotásai mellett felfedezhetjük a klasszikusokat is, mint például a vaníliás vagy csokoládés macaront. A legújabb Macaron cukrászkönyve több mint 60 csodálatos fotóval illusztrált receptet tartalmaz.
A tökéletesen egyedi, inspiráló alapanyag-ízkombinációiból is van néhány, például uborka és mandarin, wasabi és eper, mogyoró és spárga. Tisztán látható, miért is világhírűek Pierre Hermé macaronjai. A cukrászzseni legjobb macaronjait, köztük legújabb receptjeit elsőként fogja össze e nagyszerű kötetben. A kemény kötéses kiadás tartalmaz egy különálló mellékletet, egy füzetet, mely ismerteti, pontosabban illusztrálja az alkalmazott konyhatechnikákat.
A Szerzőről
Négy generációnyi elzászi pék- és cukrászhagyomány örököseként Pierre Hermé nem csak a családi tradíciót hordozza, de rakétaként tör a kulináris sztratoszféra felé. Karrierje kezdetén, 14 évesen, Gaston Lenôtre segédjeként elindult, hogy saját erejéből váljon cukrásszá 20 éves korára, gyorsan emelkedve a Cukrász Mesterek világa felé. Nem sokkal azelőtt volt, hogy Hermé elhagyta a párizsi Gourmet központnak számító Fauchont, hogy saját birodalmat építhessen.
1996-ban alapította Charles Znaty segítségével a Pierre Hermé Paris-t és a páros elkezdte letenni névjegyét a világ távolabbi pontjain is.
Az első üzletet 1998-ban Tokióban nyitották a cukrászművész kreatív vezetésével, melyet a Salon de Thé követett 2000 júliusában. 2001-ben Hermé visszatért a párizsi gourmet szcénába, ahol ikonikus cukrászdájában (72 Rue Bonaparte) komoly követelményeket állít fel a kortárs cukrászat szegmensében.
2004-ben Hermé megnyitotta második párizsi boltját (185 Rue Vaugirard), innovatív belsőépítészeti megoldásokkal és a Ecole Ferrandi Iskolával-val együttműködésben alapítottak egy oktató workshopot.
2005 elején elindított egy „luxus” üzletet, valamint egy csokibárt Tokióban, ahol a Hermé evolúció innovációit mutatja be gyors és ügyes kezének munkáit csokoládékat és ikonikus macaronjait.
A legújabb Pierre Hermé Paris 2006-ban nyílt a Shinjuku Isetanban, mely a világ egyik legnagyobb gasztronómiai csarnoka Japánban..
Photo: Laurent Fau
Termékinformációk
Szerző: | Pierre Hermé |
Kiadó: | Stewart, Tabori and Chang Inc. |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2015 |
ISBN: | 9781617691713 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 25 x 29 x 3 cm |
Súly: | 1.82 kg |
Oldalszám: | 264 |
Ár: |
12 990 Ft (12 371 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Biotope - Pastorale
A két Michelin csillagos étterem tulajdonos-séf, Bart De Pooter májusban 51 éves lett, emellett szülőfalujában, Reetben található étteremének Pastorale 25. évfordulóját ünnepli.
Biotope - Pastorale
A két Michelin csillagos étterem tulajdonos-séf, Bart De Pooter májusban 51 éves lett, emellett szülőfalujában, Reetben található étteremének Pastorale 25. évfordulóját ünnepli.
The Edible Flower
Egy 7 hektáros kis gazdaságban, Észak-Írország vidéki részén Jo Facer biokertész és Erin Bunting szakács vezeti a helyi vacsora klubot, a kis bio gazdaságot, valamint az induló főző- és termesztőiskolát, a The Edible Flower-t.
Tarts Anon - Sweet And Savoury Tart Brilliance
A Tarts Anon egy dolgot kivételesen jól csinál – a tartokat –, és ebben a szakácskönyvben a legenda mögött álló csapat felfedi a minden alkalomra tökéletes elkészítésének titkait. Tarts Anon: Sweet and Savoury Tart Brilliance az útmutató a lenyűgöző torták sütéséhez, minden alkalomra.