Pierre Hermé Macaron
The Ultimate Recipes from the Master Pâtissier
Pierre Hermé kétségtelenül a francia cukrászat vezető egyénisége, nevéhez köthetően vált a macaron Tokiótól-Párizsig a legkeresettebb édességgé. Ezzel az átfogó áttekintéssel Hermé különleges alkotásai mellett felfedezhetjük a klasszikusokat is, mint például a vaníliás vagy csokoládés macaront. A legújabb Macaron cukrászkönyve több mint 60 csodálatos fotóval illusztrált receptet tartalmaz.
A tökéletesen egyedi, inspiráló alapanyag-ízkombinációiból is van néhány, például uborka és mandarin, wasabi és eper, mogyoró és spárga. Tisztán látható, miért is világhírűek Pierre Hermé macaronjai. A cukrászzseni legjobb macaronjait, köztük legújabb receptjeit elsőként fogja össze e nagyszerű kötetben. A kemény kötéses kiadás tartalmaz egy különálló mellékletet, egy füzetet, mely ismerteti, pontosabban illusztrálja az alkalmazott konyhatechnikákat.
A Szerzőről
Négy generációnyi elzászi pék- és cukrászhagyomány örököseként Pierre Hermé nem csak a családi tradíciót hordozza, de rakétaként tör a kulináris sztratoszféra felé. Karrierje kezdetén, 14 évesen, Gaston Lenôtre segédjeként elindult, hogy saját erejéből váljon cukrásszá 20 éves korára, gyorsan emelkedve a Cukrász Mesterek világa felé. Nem sokkal azelőtt volt, hogy Hermé elhagyta a párizsi Gourmet központnak számító Fauchont, hogy saját birodalmat építhessen.
1996-ban alapította Charles Znaty segítségével a Pierre Hermé Paris-t és a páros elkezdte letenni névjegyét a világ távolabbi pontjain is.
Az első üzletet 1998-ban Tokióban nyitották a cukrászművész kreatív vezetésével, melyet a Salon de Thé követett 2000 júliusában. 2001-ben Hermé visszatért a párizsi gourmet szcénába, ahol ikonikus cukrászdájában (72 Rue Bonaparte) komoly követelményeket állít fel a kortárs cukrászat szegmensében.
2004-ben Hermé megnyitotta második párizsi boltját (185 Rue Vaugirard), innovatív belsőépítészeti megoldásokkal és a Ecole Ferrandi Iskolával-val együttműködésben alapítottak egy oktató workshopot.
2005 elején elindított egy „luxus” üzletet, valamint egy csokibárt Tokióban, ahol a Hermé evolúció innovációit mutatja be gyors és ügyes kezének munkáit csokoládékat és ikonikus macaronjait.
A legújabb Pierre Hermé Paris 2006-ban nyílt a Shinjuku Isetanban, mely a világ egyik legnagyobb gasztronómiai csarnoka Japánban..
Photo: Laurent Fau






Termékinformációk
| Szerző: | Pierre Hermé |
| Kiadó: | Stewart, Tabori and Chang Inc. |
| Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2015 |
| ISBN: | 9781617691713 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 25 x 29 x 3 cm |
| Súly: | 1.82 kg |
| Oldalszám: | 264 |
| Ár: |
12 990 Ft (12 371 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Baker's Book - Favourite recipes and kitchen wisdom by Australian bakers you love
Ausztrália egy élénk és inspiráló pék kultúrának ad otthont, amelyet kreativitása, szíve és egyedi ízei miatt ünnepelnek. A The Baker's Book-ban Ruby Goss Ausztrália több mint 30 legjobb pékjét gyűjti össze egy lenyűgöző, inspiráló, több mint 60 receptből álló gyűjteményben, a kis kényeztető finomságoktól a lenyűgöző desszertekig és sós süteményekig.
Padella - The first ever cookbook from the iconic pasta restaurant
A régóta várt első szakácskönyv a Padella étteremtől – a legendás tésztabártól, amely 2016 óta töretlen népszerűségnek örvend, és amely előtt nap mint nap kígyózó sorok állnak.
Pierre Hermé’s Vegan Pastry
Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.
Percorsi
Percorsi, Gianluca Fusto első kötete új kiadásban, angol nyelvű fordítással kiegészítve.
Az 1975-ben született világhírű cukrászmester 50 emblematikus receptje láthatóan egy építész-tervező precizitásával, magabiztosságával kerülnek bemutatásra.