Barion Pixel

Viet Kieu - Recipes Remembered from Vietnam

A story of pluck, adaptation, a restaurant called Anchovy and a life-affirming pursuit of flavour


« Vissza | Szerzők: Thi Le, Jia-Yen Lee
  2025. április 25. 15:45

Viet Kieu - Recipes Remembered from Vietnam

Egy történet a bátorságról, az alkalmazkodásról, egy Anchovy nevű étteremről és az ízek utáni életigenlő keresésről


Betekintés a vietnami konyha lényegébe, és a helye a vietnami emberek életében, világszerte a huszonegyedik században.
Viet Kieu melléknév, főnév: Vietnámi származású, külföldön élő személy; külföldi egy ismerős országban.

A Viet Kieu egy élettel teli, rendkívüli szakácskönyv, amely a vietnámi ételek és főzési technikák lényegét tárja fel, a neves séf, Thi Le értelmezésében. Thi egy önmagát viet kieu-nak valló személy, aki életét azzal töltötte, hogy két világban navigált, de egyikben sem érezte igazán otthon magát. A kettő közötti mozgás az, ami meghatározza az összetevőkhöz és az ízekhez való figyelemre méltó hozzáállását.

A klasszikusoktól, mint a Cháo gà (csirke congee) és a déli ihletésű Can chua chanh day (édes-savanyú halászlé maracujával), az élénk színű garnélarák goi salátán át nuoc mam öntettel, egészen a Com me (savanyú rizs) erjesztésének alapjaiig, a közösségi lakomákon, mint például a vietnámi cajun főtt tenger gyümölcsei és a közkedvelt leveles „Wrappy guy”, Viet Kieu több mint 100 receptje mindegyike tükrözi Thi kifogyhatatlan étvágyát a frissességgel teli ételek iránt, a kérlelhetetlen kíváncsiságot és a kompromisszumok nélküli vágyat, hogy örökségének konyháját modern szemszögből mutassa be.

A Viet Kieu egy lány lebilincselő történetét is elmeséli, aki Sydney külvárosában nőtt fel, egy olyan otthonban, ahol a felemelkedésről szóló narratívák hiányoztak. Ahol a biztonságos identitás elérhetetlennek tűnt. Ez egy történet a nehézségekről, a mély ellenálló képességről, a mentőcsónakként való főzésről, egy úttörő melbourne-i étteremről – és a heves szerelemről is.

Thi Bich Phuong Le vietnami származású, Melbourne-ben élő séf és étterem tulajdonos. Két kis éttermet, az Anchovy-t és a Jeow-t üzemelteti Melbourne belvárosában, Richmondban, valamint egy Ca Com nevű banh mi bárt partnerével, Jia-Yen Lee-vel.

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Thi Le, Jia-Yen Lee
Kiadó: Murdoch Books
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Hal-Tenger gyümölcsei / Fish-Seafood, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. május 02.
ISBN: 9781922616401
Nyelv: Angol
Méretek: 19.5 x 25 x 2.5 cm
Súly: 1.42 kg
Oldalszám: 304
Ár: 11 890 Ft
(11 324 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Flavorama

Flavorama

Ismerje meg Arielle Johnsont – ő íztudós (annyira szereti az ízeket, hogy doktori fokozatot szerzett a témában). Ideje nagy részét azzal tölti, hogy segít a szakácsoknak abban, hogy jobban megértsék, mi történik az „ízek alatt”, és finom, új ételeket készítsenek. 


Szerzők: Arielle Johnson

Under Pressure

Under Pressure

Sous-Vide főzés = kulináris innováció. Ebben a forradalmi szakácskönyvben, Thomas Keller/ 3 Michelin csillagos chef: French Laundry, PerSe, Bouchon, Bouchon Bakery/ Amerika legelismertebb séfje, bebizonyítja, hogy a Sous-Vide technológia miért is az egyik legbiztosabb főzési módszer, mely magában foglalja a pontos, precíz főzési hőmérsékleteket és főzési időket.


Szerzők: Thomas Keller

Nordic by Nature

Nordic by Nature

A Nordic by Nature-ben a csúcsszakácsok, úgy, mint Nicolai Nørregaard, Claus Meyer, Rasmus Munk vagy Kamilla Seidler és még sokan mások a kreatív birodalmukon keresztül bemutatják saját konyhájuk titkait. Sokkal több, mint egy szakácskönyv, ez a kötet több mint 70 innovatív és néha nagyon szokatlan receptet tartalmaz a szakácsoktól, a kortárs-dán konyha saját értelmezése.


Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.