Viet Kieu - Recipes Remembered from Vietnam
A story of pluck, adaptation, a restaurant called Anchovy and a life-affirming pursuit of flavour
Egy történet a bátorságról, az alkalmazkodásról, egy Anchovy nevű étteremről és az ízek utáni életigenlő keresésről
Betekintés a vietnami konyha lényegébe, és a helye a vietnami emberek életében, világszerte a huszonegyedik században.
Viet Kieu melléknév, főnév: Vietnámi származású, külföldön élő személy; külföldi egy ismerős országban.
A Viet Kieu egy élettel teli, rendkívüli szakácskönyv, amely a vietnámi ételek és főzési technikák lényegét tárja fel, a neves séf, Thi Le értelmezésében. Thi egy önmagát viet kieu-nak valló személy, aki életét azzal töltötte, hogy két világban navigált, de egyikben sem érezte igazán otthon magát. A kettő közötti mozgás az, ami meghatározza az összetevőkhöz és az ízekhez való figyelemre méltó hozzáállását.
A klasszikusoktól, mint a Cháo gà (csirke congee) és a déli ihletésű Can chua chanh day (édes-savanyú halászlé maracujával), az élénk színű garnélarák goi salátán át nuoc mam öntettel, egészen a Com me (savanyú rizs) erjesztésének alapjaiig, a közösségi lakomákon, mint például a vietnámi cajun főtt tenger gyümölcsei és a közkedvelt leveles „Wrappy guy”, Viet Kieu több mint 100 receptje mindegyike tükrözi Thi kifogyhatatlan étvágyát a frissességgel teli ételek iránt, a kérlelhetetlen kíváncsiságot és a kompromisszumok nélküli vágyat, hogy örökségének konyháját modern szemszögből mutassa be.
A Viet Kieu egy lány lebilincselő történetét is elmeséli, aki Sydney külvárosában nőtt fel, egy olyan otthonban, ahol a felemelkedésről szóló narratívák hiányoztak. Ahol a biztonságos identitás elérhetetlennek tűnt. Ez egy történet a nehézségekről, a mély ellenálló képességről, a mentőcsónakként való főzésről, egy úttörő melbourne-i étteremről – és a heves szerelemről is.
Thi Bich Phuong Le vietnami származású, Melbourne-ben élő séf és étterem tulajdonos. Két kis éttermet, az Anchovy-t és a Jeow-t üzemelteti Melbourne belvárosában, Richmondban, valamint egy Ca Com nevű banh mi bárt partnerével, Jia-Yen Lee-vel.





Termékinformációk
| Szerzők: | Thi Le, Jia-Yen Lee |
| Kiadó: | Murdoch Books |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Hal-Tenger gyümölcsei / Fish-Seafood, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
| Kiadás éve: | 2025 |
| Forgalmazás kezdete: | 2025. május 02. |
| ISBN: | 9781922616401 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 19.5 x 25 x 2.5 cm |
| Súly: | 1.42 kg |
| Oldalszám: | 304 |
| Ár: |
11 890 Ft (11 324 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Pasta Reinvented
Fedezze fel, hogyan lehet gabonaféléket, tengeri zöldségeket tésztává alakítani. Tésztákat, leveseket, tésztasalátákat, tésztás egytálételeket és sült tésztákat.
FOUR in ONE
Négy az egyben. Négy tehetséges cukrászt ismerhetünk meg egy szintén négy témakörre osztott könyvön keresztül: torta, csokoládé, desszert (tányérdesszertként is funcionáló), és művészi kreációk. A Barcelonai Chocolate Academy két évtizedre visszatekintő ízletes története is terítékre kerül, amit a csokoládét tárgyaló fejezet részeként, első kézből az intézmény alapítóitól hallhatunk.
Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon
Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.
Complete Asian Cookbook - New, updated edition
Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.